Ölüm ile İlgili Kompozisyon

Ölümü anlatan yazılar, ölüm hakkında en güzel kısa ve uzun kompozisyonlar bu sayfada.

Ölüm ile ilgili kompozisyon örnekleri derlediğimiz bu sayfada kısa ve uzun kompozisyonları, giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazıp her yazıya uygun bir başlık ekledik. Sizler de ölüm konulu bilgilendirici metin, deneme yazısı, konuşma metni veya makale örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz. Şimdi dilerseniz ölüm hakkında kompozisyon yazılarını okumaya geçelim.

 

ölüm ile ilgili kompozisyon
Ölüm

ÖLÜM

     Ölüm, canlı bir varlığın hayati yetilerini kaybetmesi, ömrünü tamamlamasıdır. Her canlı, önceden belirlenmiş bir süre yaşar ve sonra ölür. Dünyada her şey yalan olsa, gerçek olan tek şey vardır; o da ölümdür. Her canlı ölümü mutlaka tadacaktır.

     Ölümden kaçış yoktur. Ölümsüzlük yalnızca Allah'a mahsustur. Bu dünyada bütün bitkilere, hayvanlara ve insanlara bir ömür biçilmiştir. Bu ömür tamamlandığında ölüm gelir ve geriye sadece odun parçaları veya et yığını kalır. Hatta ölüm sadece canlılar için değil cansız varlıklar için de vardır. Kainatta gördüğümüz her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir sonu da vardır. Başlangıcı ve sonu olmayan tek varlık ise Allah'tır. Bizler Allah’tan geldik ve yine Allah'a döneceğiz.

     Ölüm hepimizin kapısını bir gün çalacaktır. Bu yüzden her an ölüme hazırlıklı olmalıyız. Ölüme hazır olmak demek ise geride güzel şeyler bırakmaktır. Kısacık ömrümüze güzel şeyler sığdırmalıyız. İşte, o zaman ölümün bile bir anlamı olacaktır.

-SON-

 

ÖLÜM MÜ YENİDEN BAŞLANGIÇ MI?

     Yeryüzündeki bütün canlılar doğar, yaşar ve ölür. Hayat, bu üç kavram arasındadır. Aslında insanlar ölmek için doğarlar. Doğdukları an, ölüme biraz daha yaklaşmış olurlar. Önce bir çocukluk dönemi geçirir sonra da gençlik evresine geçerler. Daha sonra yaşlılık başlar. İlk beyaz saçlar, ilk kırışıklıklar görüldüğünde insan kendini ölüme biraz daha yakın hisseder. Zira herkes bilir ki bu dünyada kimse kalıcı değildir. 

     Bu yaşam bir gün mutlaka son bulacaktır. Ölüm korkulacak bir durum değildir. Titus Lucretius Carus ‘’Ölüm varken ben yokum, ben varken ölüm yok.’’ der. Evet, onun da dediği gibi biz hala yaşıyorsak ölüm zaten yoktur. Ölüm varsa da zaten biz yokuz. O zaman ölümden korkmaya ne gerek var? İnananlar için ölüm bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Evet, bu dünyada geçici bir hayat süreriz; ancak asıl hayat öteki dünyadadır. Bu dünyada yaptıklarımızla değerlendirilip diğer dünyada nasıl bir hayat yaşayacağımız belirlenir. Bu nedenle öteki aleme inanıp da hayatını dosdoğru yaşayanlar ölümden çekinmezler; zira bilirler ki asıl güzel hayat diğer taraftadır. Asıl hayat cennettedir. Bununla beraber, ahiret inancı olmayanlar veya hayatını yanlışlarla ve günahlarla dolduranlar ölümden daha fazla korkarlar. Onlar için önemli olan dünya hyatıdır; çünkü onlara göre ölüm ya cehennemle sonuçlanacak bir kavramdır yahut hiçlik demektir. 

     Kim neye inanmak isterse, hayatını nasıl yaşamak isterse istesin bir gerçek vardır ki o da bir gün ecel şerbetini mutlaka içeceğimiz, yani öleceğimizdir. Dünyada dikili ağacı olanlar ölümden korkmamalıdır. Bu dünyadaki amacımız, ardımızda güzel ve faydalı şeyler bırakmaktır. Madem hiç kimse ölümsüz değil, madem bu hayat bir gün son bulacak, o zaman bu hayatı en güzel ve en yararlı şekilde yaşamalıyız. Öldüğümüzde ardımızda bizi iyilikle anacak insanlar bırakmalıyız.

-SON-

 

Değerli dostlar, sizler için yazdığımız ölüm ile ilgili yazılar umarız ki hoşunuza gitmiştir. Sizler de ölüm hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Ölüm ile İlgili Kompozisyon
Ölüm ile İlgili Kompozisyon
Ölümü anlatan yazılar, ölüm hakkında en güzel kısa ve uzun kompozisyonlar bu sayfada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjBS3FpJ1dUZXOe-zh7cIck6t3Ee4Vkhx9aJfV3BSDTaIehwxThTqW_51AURxpWkQvVCP6jWI1RgEW1Mz1f602FklUbHt56lWE58tVfkKS8Mj2mF_Ji68_LfitmA2_42DgK7Qn2uzWDm6GHKY9pBP8wmSr6bwPdgQsZjRtPv0Zza9rvBSeYS0hG8nds=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjBS3FpJ1dUZXOe-zh7cIck6t3Ee4Vkhx9aJfV3BSDTaIehwxThTqW_51AURxpWkQvVCP6jWI1RgEW1Mz1f602FklUbHt56lWE58tVfkKS8Mj2mF_Ji68_LfitmA2_42DgK7Qn2uzWDm6GHKY9pBP8wmSr6bwPdgQsZjRtPv0Zza9rvBSeYS0hG8nds=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/olum-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/olum-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content