Okul ile İlgili Kompozisyon

Okulun önemini anlatan şahane kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz. Kısa ve uzun yazılar mevcuttur.

Okul sevgisi, okulun önemi ve okul özlemi ile ilgili kısa kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada uzun kompozisyonlar da hazırladık. Okul ile ilgili kompozisyonlar giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazılmış ve her bir yazıya güzel bir başlık seçilmiştir. Sizler de okul hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı türünde yazılar oluşturup bize gönderebilirsiniz.

 

okul ile ilgili kompozisyon
Okulun Önemi

OKUL

     Okul, hayatımızın önemli bir bölümünü orada geçirdiğimiz, her türlü bilgiyi öğrendiğimiz, çeşitli arkadaşlıklar edindiğimiz kutsal bir kurumdur. Daha altı yedi yaşlarında iken okula başlar ve yıllarca okulda eğitim görürüz.

     Okul adeta ikinci evimiz gibidir. Neredeyse tüm günümüz orada geçmektedir. Okulda birçok kişi ile tanışır arkadaş oluruz. Arkadaşlarımızla oyunlar oynar, güzel vakit geçiririz. Aynı zamanda bize lazı olan bilgileri ve becerileri de öğretmenlerimizden öğreniriz. Okul sayesinde edindiğimiz bilgilerle girdiğimiz sınavlarda başarılı olur, iyi bir üniversite kazanırız. Böylece geçimimizi sağlayacak bir meslek edinmiş olur ve vatanımıza, milletimize faydalı işler yapmış oluruz.

     Okulu her zaman çok sevmeli ve öğrenci olarak görev ve sorumluluklarımızı bilmeliyiz. Eğer derslerimize zamanında çalışırsak başarılı oluruz. Başarılı olduğumuzda ise okula devam etme isteğimiz daha çok artar.

-SON-

 

 

OKUL SEVGİSİ

     Ben okulumu çok seviyorum. Her gün okula büyük bir istek ve heyecanla gidiyorum. Orada arkadaşlarımla güzel şeyler paylaşmak, öğretmenlerimden faydalı bilgiler öğrenmek beni çok mutlu ediyor.

     Artık okulda o kadar zaman geçirdim ki onu ikinci evim, öğretmenlerim ve arkadaşlarımı da ailem olarak görüyorum. Okuldan uzaklaşacak olsam onları özlüyorum. Her derste birbirinden farklı birçok şey öğreniyorum. Zaten öğrenmeye meraklı olduğum ve kendisini sürekli geliştirmek isteyen biri olduğum için bize verilen bilgileri çabucak kavrıyorum. Herhangi bir konuyu kaçırmamak için öğretmenlerimi pür dikkat dinliyor ve onların söylediklerini sürekli not alıyorum. Öğrendiğim birçok şeyi okuluma yani öğretmenlerime borçluyum. Onlar hiç bıkıp usanmadan bize bir şeyler öğretmeye çalışıyor ve anlamadığımızda da tekrar tekrar anlatıyorlar.

     Biliyorum ki hayatım boyunca en güzel yıllarım , okulda geçirdiğim yıllarım olacak. Çünkü okulda gerçekten mutluyum. Okul tatil olduğunda bile çok üzülüyorum. Annem ve babam ve öğretmenlerimin benim için verdikleri emeklerin boşa gitmemesi için okulumu her zaman seveceğim ve sorumluluklarımı yerine getireceğim.

-SON-

 

 

OKULUN ÖNEMİ

     Okul, çocukların sosyal ve akademik becerilerini geliştirmek için gittikleri kurumdur. Çocuklar, okul çağına kadar aileleri tarafından eğitilir. Ona bazı genel beceriler kazandırılır. Belli bir yaştan sonra ise okula gönderilir.

     Aile eğitimi çocuklara bazı bilgileri, kişisel becerileri kazandırsa da çocuğun tam olarak gelişmesinde yeterli değildir. Hem sosyal açıdan hem de bilişsel açıdan çocuğun tam anlamıyla eğitilebilmesi için okula devam etmesi bir zorunluluktur. Çünkü okul, öğrencilere sadece bilgi depolanan bir kurum değil, onu hem ruhsal, hem sosyal bakımdan geliştiren hem de fiziksel beceriler kazandıran bir işleve sahiptir. Okul, çocuğu geleceğe hazırlar. Ona, kendisi için güzel bir gelecek yaratma fırsatı verir. Çocuklar, okul sayesinde ilgi ve yeteneklerine uygun bir meslek seçerek ömür boyu rahat ve mutlu bir yaşam sürme imkanına sahip olurlar.

     Çocuklara okulun önemi kavratılmalı ve okuldan en iyi şekilde yararlanması sağlanmalıdır. Devlet yöneticileri de bir devletin en önemli kurumlarının okullar olduğunu bilmeli ve kaynaklarını en çok bu kurumlara aktarmalıdır.

-SON-

 

 

OKUL ÖZLEMİ

      Okul özleminin en çok olduğu zaman yaz tatilidir. Okullar, öğrencilerin dinlenebilmesi için yaz aylarında üç ay kadar tatil edilir. Bu tatil, biz öğrenciler için gereklidir. Zaten Türkiye gibi sıcak bir ülkede yaz aylarında ders yapmak da kolay değildir. Bu bakımdan yaz tatilinin bir zorunluluk olduğunu da söyleyebiliriz.

     Yaz tatili gerekli olsa da bir süreden sonra ben okulu çok özlüyorum. Arkadaşlarımla oynadığımız oyunlar, öğretmenlerimizle geçirdiğimiz güzel anlar aklıma geldikçe içimdeki okul özlemi de artıyor. Hele de kitap ve defterlerimden uzak kaldıktan sonra onları elime alıp kokladığımda öyle güzel kokuyorlar ki o kokuyu içime her çektiğimde sanki okul anılarımı tekrar yaşıyor gibi oluyorum. Yaz tatilinin bitmesini, okul zilinin yeniden çalmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Deyim yerindeyse okulun açılması için gün sayıyorum.

     Okulu çok özlememin sebebi sanırım hem çok iyi arkadaşlarımın hem de çok iyi öğretmenlerimin olması. Onlarla zaman geçirip eğlenmek, öğretmenlerimden yeni şeyler öğrenmek çok güzel şeyler. Bu nedenle okulumu çok seviyor ve tatillerde çok özlüyorum.

-SON-

 

 

OKUL VE EĞİTİM

     Okullar, bir toplumun en önemli kurumlarıdır. Ülkenin geleceği olacak insanları okullar yetiştirmektedir. Her yaştan çocuğa uygun ve gerekli olan eğitim okullarda verilmektedir. Bu nedenle devleti idare eden yöneticilerin en çok önemsemesi, ilgilenmesi ve ekonomik olarak katkı sunması gereken kurumlar okullardır.

     En iyi yatırım, insana yapılan yatırımdır, derler. İnsana yatırım yaptığınızda, harcadığınızı katbekat geri alırsınız; çünkü iyi bir şekilde eğitilmiş insanlar, çeşitli başarılarıyla hem kendilerine hem de içinde yaşadıkları topluma katkı sağlarlar. Örneğin iyi yetiştirilmiş bir öğrenci, mühendis olduğunda ve bir buluş gerçekleştirdiğinde bu buluştan elde edilen gelir dolaylı olarak ülke ekonomisine de katkı sunmaktadır. Eğer çocuklara iyi bir eğitim hayatı sunarsanız, karşılığında iyi öğretmenler, iyi doktorlar, iyi mühendisler, iyi avukatlar, bilim insanları, hemşireler vs. alırsınız. Mesleğini en iyi icra eden kişilerse, ülkelerine en çok faydalı olan insanlardır.

     Eğitim, genel anlamıyla okullarda verilir. Önce okul öncesi kurumlarda çocuklara kişisel beceriler öğretilir ve onlar, sonraki eğitim basamaklarına hazır hale getirilir. Daha sonra ilkokul kurumlarına yazılan çocuklar temel eğitimlerini bu dönemde alır. Ortaokul ve lisede ise daha ayrıntılı dersler alır ve kendilerini her alanda geliştirme fırsatı bulurlar. Üniversitede ise seçtikleri meslek veya alanda uzmanlaşma fırsatını elde ederler.

     Geri kalmış ülkelere baktığınıza, okullara yeterince önem vermediklerini, bu kurumlara yatırım yapmadıklarını görürsünüz. Okullara ve eğitime en çok yatırım yapan ülkelerin ise dünyanın en gelişmiş ülkeleri olduğunu görürsünüz. Bu nedenle bir ülke kalkınmak ve modern yaşama ayak uydurmak istiyorsa eğitime önem vermeli, bu işi layıkıyla yapmaya çalışmalıdır.

     Okulla bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin parlak olmasını istiyorsak, dünya genelinde büyük başarılar elde etmek ve sözü geçen bir ülke haline gelmek istiyorsak eğitime önem vermeli, tüm gücümüzü bu alana kaydırmalıyız.

-SON-

 

Okulun önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de okul sevgisi ile ilgili kompozisyonlar yazarak yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 13

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Okul ile İlgili Kompozisyon
Okul ile İlgili Kompozisyon
Okulun önemini anlatan şahane kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz. Kısa ve uzun yazılar mevcuttur.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh_RJZFaRrHL0CUFKN6yO-ofAaOcietTVrq-Ty3eDgf6uPQGWeenv9pao4w1JAfs8V5Fwz07NBx9r-41qkoK5ovAqmsd_cv1EYdZAr3h0b2b_kWN3QYkTSUvkHKVsv2f5Rsjp__-LVgrFzNOs670iXIgCC24P-nQnLgBZXkPCrvziRJTllD29Mdl08j=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh_RJZFaRrHL0CUFKN6yO-ofAaOcietTVrq-Ty3eDgf6uPQGWeenv9pao4w1JAfs8V5Fwz07NBx9r-41qkoK5ovAqmsd_cv1EYdZAr3h0b2b_kWN3QYkTSUvkHKVsv2f5Rsjp__-LVgrFzNOs670iXIgCC24P-nQnLgBZXkPCrvziRJTllD29Mdl08j=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/okul-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/okul-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content