Öğretmen Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

öğretmen sevgisini anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde inceleyin.

Öğretmen sevgisi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada öğretmenlerin toplumdaki yeri ve önemi üzerinde durduk. Ayrıca öğretmen sevgisini anlatan duygu ve düşüncelerimizi bir öğrencinin ağzından ele almaya çalıştık. Öğretmenlerin önemi ile ilgili kompozisyonlara uygun başlıklar seçilmiş ve yazılar giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak kısa ve uzun versiyonları ile yazılmıştır. Sizler de öğretmen sevgisi hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı yazıp bize gönderebilirsiniz.

 

öğretmen konulu kompozisyon
Öğretmen Sevgisi

ÖĞRETMEN SEVGİSİ

     Öğretmen, hayatı boyunca bir şeyler öğretmeye, doğru yolu göstermeye ve topluma faydalı bireyler yetiştirmeye çalışan insandır. Bir insanın yetişmesinde aileden sonra gelen en önemli kişidir.

     Öğretmenlerimizin bizim üzerimizde büyük hakları vardır. Onlar, bizi bir hamur gibi şekillendiren, bilgi ve becerilerle donatıp geleceğe hazırlayan kişilerdir. Bir insan için iyi bir öğretmenin elinde yetişmek çok büyük bir şanstır. Çünkü öğretmen, tıpkı bir heykeltıraşın bir mermere şekil verdiği gibi şekillendirir, onu muhteşem hale getirir. Bir toplumun gelişmesi için eğitime önem verilmesi gerekir. Öğretmen ise eğitimin en önemli parçasıdır. Öğretmene değer veren bir toplumda eğitimin seviyesi yükselir, böylece o toplum durmadan gelişmeye devam eder.

     Üzerimizde onca hakkı olan öğretmenlerimizi sevmeli, onlara saygıda kusur etmemeliyiz. Öğretmenlerimizi en çok mutlu edecek şey, bizim başarılarımızdır. Onları mutlu etmek için derslerimizi önemsemeli ve başarılı olmalıyız.

-SON-

 

 

CANIM ÖĞRETMENİM

     Canım öğretmenim, sizi çok seviyorum. Siz benim ailemden biri gibisiniz. Benim için her türlü fedakarlığı yapıyor, bıkmadan usanmadan her şeyi öğretiyorsunuz. Çok iyi bir kalbiniz var. 

     Sizin de bizleri çok sevdiğinizi biliyoruz; çünkü kalbinizdeki sevgiyi fazlasıyla hissettiriyorsunuz. İstemeden de olsa bazen sizi üzüyoruz. Bazen ödevlerimizi yapmıyor, derslerimizi çalışmıyor ve sınavlardan düşük alıyoruz. Bazen de derste konuşup gürültü çıkararak sizi üzüyor ve kızdırıyoruz. Ama üzülseniz, kızsanız da bize karşı sevginizi asla yitirmiyorsunuz. Öfkenizi çabucak unutup şefkatli yüreğinizi tekrar açıyorsunuz bize. Birçok anne veya baba kendi bir iki çocuğunun bile yaramazlıklarını çekemezken, siz koskoca bir sınıfa sabırla hükmediyorsunuz. Anlamadıklarımızı tekrar tekrar anlatıyorsunuz.

     Canım öğretmenim, sizi çok seviyorum. İyi ki sizin gibi bir öğretmenim var. Büyüyüp yetişkin olsam bile sizi ve emeklerinizi asla unutmayacağım. İyi ki varsınız öğretmenim.

-SON-

 

 

ÖĞRETMENLERİN ÖNEMİ

     Öğretmenler, bir toplumun aydınlanmasını, ilerlemesini, insanlığa faydalı hale gelmesini sağlayan en iyi yol göstericilerdir. Onlar bilgilerini öğrencilerine aktarırken adeta bir mum gibidir. Etrafını aydınlatır; ama kendisi de erir. Öğretmenler tüm hayatları boyunca çocuklara ilim ve irfan öğretmeye, onları kendi ayakları üzerinde durabilecek ve içinde yaşadıkları toplumu da daha ilerilere götürebilecek kişiler olarak yetiştirmeye çalışırlar. Bunun için en az bir öğrenci kadar çalışır, kendilerini sürekli geliştirmeye çalışırlar.

     Bir toplumun eğitim seviyesi, o toplumda öğretmene verilen değerle doğru orantılıdır. Eğer öğretmene gereken değer veriliyorsa eğitim de iyi seviyelerdedir; öğretmene gereken önem verilmiyorsa eğitim seviyesi yerlerdedir. Eğitim seviyesi yerlerde olan bir toplum ise asla gelişemez, bir adım öteye gidemez ve çağının gerisinde kalmaya mahkum olur.

     Öğretmenin tek uğraşısı öğretmek, öğretme stratejilerini, bilgi ve becerisini geliştirmek olmalıdır. Eğer öğretmene refah içinde yaşayabileceği bir ortam sağlayamazsanız, onu açlığa mahkum ederseniz, öğretmen kendini geliştirmeye değil de geçimini sağlamak için para kazanacağı uğraşılara yönelir. Mustafa Kemal Atatürk'e gelip öğretmen maaşlarının ne kadar olması gerektiğini sorduklarına ‘’Milletvekilleri maaşından daha düşük olmasın.’’ demiştir. 

     Günümüzde ise öğretmen maaşları, bırakın milletvekillerini, asgari ücretle neredeyse aynı duruma gelmiştir. Düşünün ki hiç okul okumamış, ders sıralarında dirsek çürütmemiş, ders çalışmaktan, kitap okumaktan göz sağlığı bozulmamış insanlarla neredeyse aynı maşı alıyor. İşte, böyle bir toplumda öğretmenler mutlu olamaz. Öğretmenler mutlu olmazsa başkalarını da mutlu edemez.

     Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Hz. Ali, ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’’ diyerek öğretmenin, öğretme işinin kutsallığını vurgulamıştır. Bırakın harfi, kelimeyi, öğretmenler bize hayatın ta kendisini öğrettiği halde onlara gereken önemi vermiyoruz.

     Eğer dünya devletleri arasında iyi bir yerde olmak, mutlu, huzurlu bir toplum yaratmak, insanlığa faydalı insanlar yetiştirmek istiyorsak öğretmene gereken önemi vermeliyiz. Bunu yapamazsak gerilemeye, belki de yok olmaya mahkum oluruz.

-SON-

 

İYİ BİR ÖĞRETMEN NASIL OLMALIDIR?

     Her meslekte iyiler de kötüler de olduğuna göre, öğretmenlik mesleğinde de iyiler ve kötüler vardır. İşini iyi bilen ve seven bir öğretmen nasıl ki mükemmel nesiller yetiştirebiliyorsa; işini sevmeyen ve kendisini geliştirmeyen bir öğretmen de kötü nesiller yetiştirebilir.

     Bir öğretmen, içinde bulunduğu toplum için faydalı olmalıdır. Faydalı olması için de her şeyden önce mesleğini sevmeli, ona saygı duymalı ve öğrenmeyi, kendini geliştirmeyi hayat boyu devam ettirmelidir. Bunu yapmayan bir öğretmenin elinde yetişecek çocuklardan da çok bir şey beklenemez. Peki, iyi bir öğretmen nasıl olmalı, hangi özelliklere sahip olmalı? İsterseniz bunları madde madde yazalım.

İyi öğretmen;

- Öğrenmeyi ve öğretmeyi sevmelidir.
- Mesleği ile ilgili gelişimleri takip edip kendisini sürekli geliştirmelidir.
- Konuşmasına, hal ve hareketlerine dikkat etmeli, çevresine ve öğrencilerine örnek teşkil etmelidir.
- Temiz giyimli ve bakımlı olmalıdır.
- Sevecen, tatlı dilli ama disiplinli olmalıdır.
- Çocukları sevmelidir.
- Şefkatli ve merhametli olmalıdır.
- Her bireyin/öğrencinin farklı özelliklerde olabileceğini bilmeli, onları olduğu gibi kabul etmelidir.
- Sabırlı ve hoş görülü olmalıdır.
- Öfkesine hakim olmayı bilmelidir.
- Çevresindeki insanlarla iyi bir iletişim kurmayı bilmelidir.
- Yaşadığı toplumdaki sosyal olaylara ilgi duymalıdır.
- Genel kültür ve genel yetenek becerilerine sahip olmalıdır.
- Dilini düzgün ve güzel kullanmalıdır.
- Öğretmenlik mesleğini zedeleyecek davranışlardan uzak durmalıdır.
- Öğrencileri ile güzel konuşup anlaşmayı bilmelidir.
- Çocukların sıkıntılarına karşı duyarlı olmalıdır.
- Planlı çalışıp yaşamayı bilmelidir.

    Gördüğünüz gibi iyi bir öğretmenin özelliklerini maddeler halinde yazdık. Bu maddelere eklenecek daha birçok husus vardır elbette. Ama özetlemek gerekirse, öğretmen en iyi örnek olmalıdır.

-SON-

 

Öğretmenlik ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de öğretmenlerin önemi, öğretmen sevgisi, öğretmenlerin değeri gibi konularda yazılar, metinler oluşturup yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Öğretmen Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Öğretmen Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
öğretmen sevgisini anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi2qn8aG5YXcdHthS3hDQKZaaul6sgiGPxDogzfcDUi-eOIlF4qB30mNDtbWdtgz7uXZgglnKInQy4xzO__EGF-6jrw1Sb0MRJ2apwHIjcX_aRklfBzh39sKirSXfzDQo8bWVRtLf62QBzZFalHg11boNbuVcSz3_1J_CILK8ZWemRR74AT1ZseWzfq=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi2qn8aG5YXcdHthS3hDQKZaaul6sgiGPxDogzfcDUi-eOIlF4qB30mNDtbWdtgz7uXZgglnKInQy4xzO__EGF-6jrw1Sb0MRJ2apwHIjcX_aRklfBzh39sKirSXfzDQo8bWVRtLf62QBzZFalHg11boNbuVcSz3_1J_CILK8ZWemRR74AT1ZseWzfq=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ogretmen-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ogretmen-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content