Namazın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Namazın önemini anlatan kompozisyon örneklerini incelemek için sayfamızı inceleyin. Namaz ile ilgili kısa ve uzun yazılar burada.

Namaz ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada niçin namaz kılmalıyız, namazın anlam ve önemi nedir sorularına cevap verip namaz dinin direğidir sözünü kompozisyon kuralları dahilinde açıklamaya çalıştık. Namaz hakkında kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazıp her birine uygun başlıklar seçtik. Sizler de namaz konulu bilgilendirici metin veya deneme yazıları hazırlayıp bize gönderebilirsiniz.

 

namaz ile ilgili kompozisyon
Namazın Önemi

NAMAZ

     Namaz, Müslümanların Allah'a olan kulluk borcunu ödemek için yaptıkları ibadetlerden biridir. İslam'ın beş şartından en önemlisidir.

     Namaz, Allah ile kul arasında bir bağlantıdır. Allah'a en yakın olduğumuz, onun varlığını yüreğimizde en güzel hissettiğimiz zamanlar, namaz kıldığımız zamanlardır. Namazla Allah'a tüm benliğimizle teslim olur, kendimizi ona bırakırız. Dünya hayatını bir kenara bırakır, yalnız onu düşünürüz. Namaz hem ruh için hem de beden için gerekli ve sağlıklıdır. Namazdan önce aldığımız abdest, daima temiz olmamızı sağlarken namaz da hem ruhumuzu besler hem de bedenen bizi daha sağlıklı hale getirir.

     Eğer Allah'ı gerçekten seviyor, ona şükürlerimizi bildirmek istiyorsak namazlarımızı aksatmayıp zamanında kılmalıyız. Bu, Allah'ın bize verdiği tüm güzel nimetlerin bir teşekkürüdür.

-SON-

 


NAMAZIN ÖNEMİ

     İslam'ın beş şartı vardır. Bir insanın kendisini Müslüman olarak kabul etmesi için bu beş şartı yerine getirmesi zorunludur. Bu beş şarttan en önemlisi ise şüphesiz ki namazdır. Hadis-i şeriflerde diğer dünyada sorgusu yapılacak ilk ibadetin namaz olduğu, namazını kılmış olanların salih amellerinin kabul edileceği, kılmamış olanların ise hiçbir güzel davranışının kabul edilmeyeceği bilgisi vardır.

     Allah kimin salih amellerini kabul eder kiminkini etmez bilemeyiz. O, Allah ile kulu arasındadır. Ancak kutsal kitabımızda bile namazdan bu kadar söz edilmesinin, tüm peygamberlerin en çok namazı emretmesinin de bir hikmeti vardır elbette. Bizi Müslüman yapan şey namazımızdır. Allah'ın rızasını kazanmak, dinimizi en güzel şekilde yaşamak istiyorsak namaz kılmak zorundayız. Bir Müslüman gününe namazla başlar ve yine namazla bitirir. Böylece beş vakit olan namaz sayesinde tüm günümüzü Allah'ı anmakla geçirmiş oluruz. Namaz kılan insanlar Allah'a daima yakın olur, tövbeleri kabul olur.

Namaz büyük bir ibadettir. Büyük ibadetleri yerine getirmemek de büyük günahtır. Eğer bu günaha girersek, ölüp Allah'ın huzuruna çıktığımızda bunun vebalini ödeyemeyiz. Bu nedenle namazlarımızı aksatmadan en doğru şekilde kılmalıyız.

-SON-

 


NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR

    Müslümanları diğer insanlardan ayıran en temel şey namazdır. Kur’an’da, dolayısıyla İslam dininde üzerinde en çok durulan, en çok önemsenen ibadettir. Bu nedenle namaz dinin direğidir diyebiliriz. Bir Müslüman günde beş vakit namazını kılarak Allah'a kulluk borcunu ödemek zorundadır. Namazlarını layıkıyla kılmayan biri, gerçek manada iyi bir Müslüman değildir.

     Bu dünyadaki hayatımız tamamlanıp da diğer dünyaya gittiğimizde günahlarımız ve sevaplarımızla sorgulanacağız. Bize sorular ilk şeylerden biri de namazımız olacak. Namazı aksatma ile ilgili hiçbir bahane kabul edilmeyecek. Zira dinimizde her türlü engel, zorluk düşünülmüş ve namaz için kolaylıklar sağlanmıştır. 

     Örneğin ayakta duramayan biri oturarak, oturamayan biri yatarak, felçli biri gözleri ile namaz kılabilir. Namaz her ne kadar bir hareketler bütününden oluşsa da asıl gaye Allah’ı anmaktır. Bunu, eğer zihinsel bir engelimiz yoksa her şekilde yapabiliriz. Bu nedenle çeşitli bahaneler üreterek namaz kılmamanın vebali büyük olacaktır. Kur’an-ı Kerim’de en çok bahsi geçen ibadet namazdır. Allah tarafından günde beş vakit kılınması emredilmiştir. 

     Bu ibadet yalnızca cami veya mescitlerde değil, evde, dışarıda, bağda, bahçede her yerde kılınabilmektedir. Abdest için yine gerekli kolaylık sağlanmış, suyun bulunmadığı zamanlarda toprakla dahi abdest alabilme kolaylığı sağlanmıştır. Böylece bir Müslümanın namazını aksatması için herhangi bir açık bırakılmamıştır.

    Namazımız yoksa, yaptığımız salih amellerin de değeri düşmektedir. Dinimiz hem ibadet hem de iyi ahlak üzerine kuruludur. Bunlardan birini aksatmak, ahiretimizi tehlikeye düşürecektir. Bu nedenle hem iyi insan olmalı hem de Allah'ın bize emrettiği namazımızı eda etmeliyiz.

-SON-

 

Namazın dindeki önemini belirten kompozisyonlar hazırladık. Bunları konuşma metinleri için de kullanmanız mümkündür. Namazın önemini anlatan kompozisyon örneklerini sizler de oluşturabilir ve yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 20
  1. gerçekten çok güzel ödevim için çok işe yaradı

    YanıtlaSil
  2. bende yaptımda baya iyi abicim yaa

    YanıtlaSil
  3. bok gibi olmuşşş çok kötü

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Namazın Önemi ile İlgili Kompozisyon
Namazın Önemi ile İlgili Kompozisyon
Namazın önemini anlatan kompozisyon örneklerini incelemek için sayfamızı inceleyin. Namaz ile ilgili kısa ve uzun yazılar burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh_HVpzBncTYcYsjpiQbNzliUS46nTeJagfi1XcFOSjLTHhb1HEzZqEzbtOZQYhLbMfRG2dnY0q9kWMPVBfSgwE_5PGmdl0OUhazcj1HhQ-Rr3tGG-Dou2gsJorVD8dXVsrx5lETwpqBAgE3aiIDPxnMxiZtDUj5knebbCKy0bc8tFkW8sZ-g63yrGk=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh_HVpzBncTYcYsjpiQbNzliUS46nTeJagfi1XcFOSjLTHhb1HEzZqEzbtOZQYhLbMfRG2dnY0q9kWMPVBfSgwE_5PGmdl0OUhazcj1HhQ-Rr3tGG-Dou2gsJorVD8dXVsrx5lETwpqBAgE3aiIDPxnMxiZtDUj5knebbCKy0bc8tFkW8sZ-g63yrGk=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/namazn-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/namazn-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content