Mutluluk ile İlgili Kompozisyon

Mutluluğu anlatan kompozisyon örneklerini sizler için kısa ve uzun versiyonları ile en güzel şekilde hazırladık.Okumak için sayfamızı inceleyin.

Mutluluk konulu kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada mutluluk nedir, mutlu olmanın yolları nelerdir sorularına cevap veren ve mutluluğun önemini anlatan metinlere yer verdik. Mutluluk ile ilgili kompozisyon örneklerine uygun ve güzel başlıklar seçerek her kompozisyonu giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun şekilde yazdık. Sizler de mutluluk hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı örnekleri oluşturabilir ve sayfamızda yayınlanmak üzere bize gönderebilirsiniz. Şimdi mutlulukla ilgili yazılara geçelim.

 

mutluluk ile ilgili yazılar uzun
Mutluluk

MUTLULUK

     Mutluluk, içinde olduğumuz durumdan memnun olma halidir. Eğer halimizden memnunsak, herhangi bir durumdan şikayetçi değilsek, hayat tam da bizim istediğimiz gibi ilerliyorsa mutluyuz demektir.

     Hayatımızı her zaman daha fazla mutlu olmak için geçiririz. Kimi zaman mutlu olur kimi zaman ise mutsuzluğa düşeriz. Beklentilerimizin, hayallerimiz gerçekleşmesi bizi mutlu eder. Bazı insanlar çok azla bile mutlu olabilirken, ne yazık ki bazıları birçok şeye sahip olmasına rağmen bir türlü mutlu olamaz. Hayatından her zaman şikayet eder. Buradan anlıyoruz ki mutluluk biraz da sahip olduklarımızla yetinmeyi bilmeye bağlıdır. Eğer bunu başarabilirsek, ufak şeylerle bile mutlu olabiliriz.

     Mutlu olmak için biraz da bizim çabamız gereklidir. Elbette kişinin şansının da yaver gitmesi gerekir; ancak bu hayatta bize mutluluk getiren birçok şeye çalışıp çabalayarak sahip olabiliriz.

-SON-

 


MUTLU OLMANIN YOLLARI

     Mutlu olmak tamamen insan iradesi dışında olan bir durum değildir. İnsan isterse mutsuz olan hayatını bile mutluluğa çevirebilir. Ancak bunun için elbette yapılması gerekenler vardır. İşte, bu yapılması gerekenlerin neler olduğunu öğrenir ve onları tam anlamıyla uygularsak, mutluluğun bize gelmemesi için hiçbir neden yoktur.

     Bence mutlu olmanın en temel ve basit yolu elimizdekilere kanaat edip onlarla mutlu olmayı öğrenmektir. İsteyen, en küçük bir şeye bile mutlu olabilir. Mutlu olmanın yollarından biri de hayattan beklentilerimizi belirlemek ve bu beklentileri gerçekleştirmek için çaba harcamaktır. Önce, istediğiniz şeye karar verin, bu şeye nasıl ulaşabileceğinizi belirleyin ve ulaşmak için tüm gayretinizle çalışın. Ona ulaştığınızda da onu elinizde tutmayı bilin. Çünkü mutluluğu yakalamak kadar, onu elinde tutabilmek de önemlidir. Hayatı monotonluktan kurtarın. Her zaman yaptığınız şeyler, bir süreden sonra sizi mutlu etmeye yetmeyebilir. Örneğin kendinize güzel uğraşılar bulun. Hobi edinin. Bu hobilerinizle uğraşmak güzel vakitler geçirmenizi sağlayacak ve sizi mutlu edecektir. Mutlu olmanın önemli bir yolu da iyi insanlar, iyi arkadaşlar edinmektir. Çevrenizdeki insanlar sizi mutlu da edebilir, mutsuz da... Şayet kişiliğinize uygun, sizi anlayan, sizi gerçekten seven, sizinle ortak özellikleri bulunan insanlarla beraber olursanız mutluluğa bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

     Tüm bunların ışığında mutlu olmak için gerekenlerin bizim elimizde olduğunu anlayabiliriz. O zaman mutlu olmak için harekete geçin. Eğer şu an mutsuz biriyseniz, değiştirmeniz gereken şeyler var demektir. Kendiniz için güzel bir şey yapın ve size mutluluk vermeyen her şeyi hayatınızdan çıkarıp, hayatınıza sizi mutlu edecek şeyleri sokun.

-SON-

 


MUTLULUK ELİMİZDE

     Mutluluk, özlemini çektiğimiz, gerçekleşmesini istediğimiz şey gerçekleştiğinde veya sahip olmak istediğimiz şeye sahip olduğumuzda içimizde duyduğumuz sevinç halidir. Her insanın en büyük amacı her zaman mutlu olmaktır; zira istediğimiz her şeyi zaten bizi mutlu etsin diye isteriz.

     Örneğin dualarımızda mutlu olmayı istediğimizde aslında sağlıklı olmayı, başarılı olmayı, kimseye muhtaç olmayacak kadar varlıklı olmayı da istemiş oluruz; çünkü tüm bunlar zaten mutluluğu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle mutluluğun diğer tüm güzel duyguların bir sonucu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

     Doğumumuzdan ölümümüze kadar iyi veya kötü birçok şey yaşar, ardımızda birçok anı bırakırız. Yaşamımız boyunca mutlu olmak ve sevdiklerimizi de mutlu etmek için çırpınıp dururuz. Bunu kimi zaman başarır, bazen de başarısız oluruz. Ancak her çabamız, bizi mutluluğu bir adım daha yaklaştırır. Sizler de kabul edersiniz ki mutluluk biraz da insanın kendi elindedir. Kimseye mutluluk oturduğu yerden gitmez.

     Bizi mutlu edecek şeyler, belli bir çalışmanın veya çeşitli fedakarlıkların ürünüdür. Örneğin paranın sizi mutlu eden bir şey olduğunu düşünün. Kimse herhangi bir emek sarf etmeden para kazanamaz. Kazanabilmeniz için bir iş bulmanız, çalışmanız ve gerekirse gecenizi gündüzünüze katmanı lazım. Eğer bunu yaparsanız istediğiniz parayı kazanır ve mutlu olursunuz. Aksi durumda ise para sizin için bir hayal olmaktan öteye gidemez; böylece mutsuz olarak yaşamaya devam edersiniz.

     Aynı şekilde bir öğrencinin en büyük hayali istediği bir üniversiteyi kazanmak böylece mutlu olmaksa; bu öğrencinin eğitim hayatı boyunca derslerine önem vermesi, çalışması gerekir. Bunu yaptığında istediği üniversiteyi kazanıp mutlu olabilir; böylece mutluluğu kendi çabaları ile elde etmiş olur.

     Madem mutlu olmak bizim elimizde, o zaman bunun için gerekenleri de yapmalıyız. Ödev ve sorumluluklarımızı bilmeli, mutlu olmak için gerekirse bir süreliğine bazı zevklerimizden veya ihtiyaçlarımızdan ödün vermeliyiz. Eğer mutluluğu elde etmek için gerekenleri yapar, yeterince emek sarf edersek, yani mutluluğa yürürsek o da bize doğru yürüyecek ve belki de hayatımız boyunca bizimle kalacaktır. Bunun bilincinde olanlar her zaman mutlu olamasa da mutsuz oldukları anları en aza indirmeyi başarırlar.

-SON-

 


MUTLULUK VE BAŞARI

     Mutluluk bilgi ile kazanılır. Bilgi ise başarının anahtarıdır. Bu nedenle bilgi, başarı ve mutluluk hayatının özünü oluşturan ve birbirinden kopmayan üç kavramdır. Bu üç kavram bir yapbozun parçaları gibidir. Eğer üç parçayı sırasına uygun şekilde yerleştirirseniz, ‘’istenen hayat’’ı elde etmiş olursunuz.

     Mutluluk ve başarı arasında büyük bir korelasyon vardır. Eğer başarırsanız aynı zamanda mutlu da olmuş olursunuz. Başarı, insanın ulaşmak istediği hedeftir. Bir insanın hedef belirlemesindeki en büyük amaç ise istenen başarıya ulaşarak mutlu olmaktır. İş yine dönüp dolaşıp mutluluğun kendi elimizde olduğuna geliyor. Evet, başarı bizim elimizdedir. Başarılı olmak için çalışılıp çabalanması gerekmektedir. Başarıyı sağladığımızda onunla beraber mutluluk da geldiği için mutluluğun da bizim elimizde olduğunu kanıtlamış oluyoruz.

     Eğer başarı mutluluk getiriyorsa o zaman başarmak için çok daha fazla çalışın. Çalışın ki başarılı olasınız. Başarılı olun ki mutlu olasınız. Unutmayın, bilgiyi edinmek de, başarıya ulaşmak da, mutlu olmak da sizin iradenize kalmış. Sağlam bir iradeye sahip olursanız, her şeye sahip olabilirsiniz.

-SON-

 

Değerli ziyaretçilerimiz, mutluluk ile ilgili kompozisyon örneklerimizde mutluluk hakkında her şeyi ele almaya, ve mutluluğun formülünü belirlemeye çalıştık. Bunda başarılı olduğumuzu da düşünüyoruz. Eğer bir insan, yukarıdaki yazılarda anlatılanları hakkıyla idrak edip yapılması gerekenleri yaparsa gerçekten de mutluluğu elde edebilecektir. Lütfen sizler de mutlu olmanın yolları ile ilgili kendi duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşın. İsterseniz mutluluk ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan uzun yazılar yazarak sitemizin üst menüsünde yer alan ‘’Bize Gönderin’’ butonu vasıtasıyla bize gönderebilir ve bu sayfada yayınlanmasını talep edebilirsiniz. Yazdığınız mutluluk konulu kompozisyonlar şayet kuralına uygun bir şekilde yazılmış, uygun bir başlık seçilmiş ve daha önce herhangi bir mecrada paylaşılmamışsa (internet, sosyal medya mecraları vs.) onu sitemizde yayınlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Şimdiden kaleminize sağlık. Hoşça kalın, mutlu kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 15
  1. böyle şeymi olur ya hiç bir şey yazmıyor bi yürü git

    YanıtlaSil
  2. Ben hepsini çok beğendim hepsi çok güžel

    YanıtlaSil
  3. 1234567-+780;)?(!+'--_&#3231•≤°©{{!/!)8+&_&%_@||¢≥¢^°^{©=×™±[}∆]}∆{®^°$€@222334456677888890€$©®©®©®©©®≠®®©®©©™®©{©®©®$€€$€$€$$€€$$€$€€$€$$€}

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işime yaradı teşekkürler bu arada beğenmeyip eleştiri yapanlar daha iyisini yapabiliyorsa burdakine bakmazlar

      Sil
  4. Çok kötü bilgi 3dinemedim

    YanıtlaSil
  5. Bence yeterli değil iyi am yeterli seviyede değil bun küfürle anlatmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
  6. Kk hikaye bunun neresinde

    YanıtlaSil
  7. Pristiyano paaland peymar pionel pessi

    YanıtlaSil
  8. Kötü ise kötü bunu kötü sözlerle dile getirmenıze gerek yok bu arada kötü konuşarak terbiyenız en alt seviyeye iniyor.

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Mutluluk ile İlgili Kompozisyon
Mutluluk ile İlgili Kompozisyon
Mutluluğu anlatan kompozisyon örneklerini sizler için kısa ve uzun versiyonları ile en güzel şekilde hazırladık.Okumak için sayfamızı inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjA1iWsFYRVHeKQHfjG-l_yG0eZMLtVE2i58lcFIdP24hpb1sQrr_mQyw_Obx2dzbmZ2VslK8jjp0-opZXPimQsV6hvfLJ-qQHwtI9zvMs7bVafi4YWONVaE9PnokjbRjnlY1YoZcBUwxQinW2I8ElS9ChmMp0_rXJkHMyF8wqWqnTOBc5jtjuc7qwa=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjA1iWsFYRVHeKQHfjG-l_yG0eZMLtVE2i58lcFIdP24hpb1sQrr_mQyw_Obx2dzbmZ2VslK8jjp0-opZXPimQsV6hvfLJ-qQHwtI9zvMs7bVafi4YWONVaE9PnokjbRjnlY1YoZcBUwxQinW2I8ElS9ChmMp0_rXJkHMyF8wqWqnTOBc5jtjuc7qwa=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/mutluluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/mutluluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content