Kıskançlık ile İlgili Kompozisyon

Kıskançlık ve kıskanç olmanın zararları hakkında yazdığımız mükemmel kompozisyonları sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Kıskançlık ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırladığımız bu sayfada kısa ve uzun yazı örneklerini inceleyebilirsiniz. Kıskançlık hakkında kompozisyonlar uygun bir başlık ve giriş gelişme sonuç bölümleri dahilinde sunulmuştur. Sizler de kıskançlık ile ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı örnekleri yazıp bize gönderebilir böylece kıskançlık konulu bu sayfada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Şimdi yazılara geçelim.

 

kıskançlık ile ilgili kompozisyon
Kıskançlık Duygusu

KISKANÇLIK

    Kıskançlık, başkalarının sahip olduğu güzellikleri çekememek, bundan rahatsızlık duymaktır. Kıskançlık kadar kötü ve zararlı olan çok az duygu vardır. Kıskançlık kişiyi daima mutsuzluğa sevk eder. Kişi, kendi sahip olduklarından bile keyif alamaz.

    Kıskanç insanlar başkalarının mutlu, zengin, başarılı, güzel veya yakışıklı olmasını istemez. Bu özelliklere sahip olanlardan nefret eder, hatta ellerinden gelse bu insanlara her türlü zararı vermek için büyük çaba sarf ederler. Kıskanç insana komşusunun tavuğu bile kaz gibi görünür. İster ki kendisinden başkası hiçbir şeye sahip olamasın. İmrenme duygusu, çoğu defa kıskançlık ile karıştırılmaktadır. Oysa her ikisi tamamen farklı duygulardır. İmrenmede, başkasının kötülüğünü istemezsiniz. Sadece siz de onun kadar mutlu, onun kadar varlıklı, onun kadar başarılı, güzel veya yakışıklı olmak istersiniz. Onların da bu özelliklere sahip olması sizi rahatsız etmez. Oysa kıskançlık, yalnızca karşısındaki kişinin kötülüğünü istemektir.

    Her insanın sahip olduğu güzel özellikler vardır. İnsanlar, sahip olduğu bu güzellikleri görmeli ve bunlarla mutlu olmalıdır. Aynı zamanda diğer insanlar için de güzel duygular beslemeli ve onların da iyiliğini istemelidir. Bunu başarabilirsek mutluluk bize daha yakın olacaktır.

-SON-

 

İNSANI YİYİP BİTİREN DUYGU: KISKANÇLIK

     İnsanların sahip olduğu güzel duygular ve kötü duygular vardır. Kıskançlık da bu kötü duyguların en başında gelmektedir. Birçok kötü duygu vardır ki bize değil, daha çok karşımızdaki kişiye zarar verir. Ancak kıskançlıkta asıl zarar gören biz, yani kendimiz oluruz. Kıskançlık, mutluluk ve huzurun önündeki en büyük engellerden bir tanesidir. Kıskanç kişi her an bir huzursuzluk içindedir. Sürekli kıskandığı kişiyi ve onun kıskanılan özelliğini düşünür. Onun yüzüne gülecek olsa da içten içe ondan nefret eder.

     Kıskançlık aslında iki farklı şekilde kendisini gösterir. Her ikisi, yaşattığı duygular itibarıyla birbirinden tamamen farklıdır. Birinci kıskançlık, insanların sahip olduğu güzel şeyleri çekememektir. Yani onların içinde oldukları durumdan daha kötü bir duruma gelmelerini istemektir. Bir insanın zenginliğini, fiziki özelliklerini, zekasını çekememek bu tür kıskançlığa girer. İkinci kıskançlık ise sevilen bir insanın başkaları tarafından ilgi görmesi veya başkalarına ilgi göstermesi yahut böyle bir durum yoksa dahi bundan şüphe edilmesi durumudur. Örneğin bir erkek, eşini veya sevdiğini herkesten gizlemeye, onun hareketlerini kısıtlamaya çalışıyorsa bu erkek kıskanç bir erkektir. Yine eşinin veya sevdiğinin ona yanlış yapacağını, onu aldatacağını düşünmek ve sürekli bir şüphe içinde yaşamak ikinci tür kıskançlık duygusudur. Böyle bir duygu kadın olsun erkek olsun herkesi yer, bitirir. İnsanın içinde bu kıskançlık duygusu bir baş gösterdi mi onu durdurmak zor olur. Kişi artık her an kuşku duymaya, kıskandığı kişiyi takip etmeye, sorgulamaya başlar. Böyle olunca da hem kendi mutluluğunu hem de sevdiğinin mutluluğunu yok eder.

     Kıskançlık çok kötü bir duygudur. İnsanların güzel şeylere sahip olmalarını kıskanmak yerine bizler de o özelliklere sahip olmak için çalışmalı veya sahip olamayacağımız özellikler ise, kendi güzel özelliklerimizle mutlu olmayı öğrenmeliyiz. İnsana böylesine zarar veren bu kötü duygudan uzak olmalıyız.

-SON-

 

Kıskançlık konulu kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. İnsanların birbirini kıskanması hakkında sizler de kendi duygularınızı paylaşabilir, kıskançlığı yok etmenin yolları ile ilgili sizler de tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Yapılacak her yorum için şimdiden teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 4

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kıskançlık ile İlgili Kompozisyon
Kıskançlık ile İlgili Kompozisyon
Kıskançlık ve kıskanç olmanın zararları hakkında yazdığımız mükemmel kompozisyonları sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjWryl-ijOc2kczKiX2zeFLWDKDZwRfAtPZ5YBRrpPNB6cQNDh4i0nirbAKNOatDyTEYz6Qm9RkoGoP2GQVBKJGGiZB1WlhawVkzx0iTJbKSln24DM1zzVohzHmd3UoCJe5LepXWqNDKZNpT_aeKmEboAomNM847zQRPmC5-X0gxKx_n35A9RsrIQV9=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjWryl-ijOc2kczKiX2zeFLWDKDZwRfAtPZ5YBRrpPNB6cQNDh4i0nirbAKNOatDyTEYz6Qm9RkoGoP2GQVBKJGGiZB1WlhawVkzx0iTJbKSln24DM1zzVohzHmd3UoCJe5LepXWqNDKZNpT_aeKmEboAomNM847zQRPmC5-X0gxKx_n35A9RsrIQV9=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kskanclk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kskanclk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content