Kış Mevsimi ile İlgili Kompozisyon

Kış mevsimi ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi anlatan en güzel kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Kış ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada, kış mevsiminin güzelliği, zorluğu ve kötü yanları, aynı zamanda faydaları ve gerekliliği üzerinde durduk. Kış hakkında kompozisyon örneklerine birer uygun başlık belirleyip her birini giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun halde düzenledik. Sizler de kış mevsimi konulu bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle...

 

Kış ile ilgili kompozisyon
Kış Mevsimi

KIŞ MEVSİMİ

     Kış, dört mevsimin en soğuğudur. Doğayı oluşturan bitkilerin geçici bir uyku sürecine geçtiği mevsimdir. Doğanın dengesi açısından en az diğer mevsimler kadar önemlidir. Bitkilerin sonraki yıla daha güçlü bir şekilde girmesi için gereklidir.

     Kışın en güzel yanı bu mevsimde yağan ve yalnız çocukları değil, çocuklar kadar yetişkinleri de mutlu eden kardır. Sadece birkaç günlük kar keyfi için bile olsa çocuklar kış mevsimini sabırsızlıkla bekler. Beklenen gün gelip de kar yağdığında ise büyük heyecana kapılır. Kış, güzel ve gerekli bir mevsim olsa da maalesef evsizler ve hayvanlar için zorluklar da getirir. Hayvanlar yiyecek bulmakta, evsizler ise barınacak ve ısınacak bir yer bulmakta zorlanır. Yine durumu iyi olmayan, sağlam bir evde olmayan aileler soğuklarla karşı karşıya kalır.

     Keşke kış mevsiminde herkesin ısınabileceği güzel ve sıcacık bir evi olsaydı. O zaman bu mevsimden daha büyük haz alırdık. Bu mevsimde hayvan dostlarımızı da unutmamalı onlara da yiyecek bulmaları konusunda yardım etmeliyiz.

-SON-

 

HER YÖNÜYLE KIŞ MEVSİMİ

     Kuzey Yarım Küre’de bulunan ülkelerde kış aralık, ocak ve şubat aylarını kapsar. Bu aylar, sıcaklıkların sıfır derecenin altına düştüğü, doğanın bembeyaz karlarla örtüldüğü en soğuk aylardır. Bazı bölgelerde kış daha kısa ve ılıman geçerken bazılarında ise çok daha uzun ve sert geçmektedir. Ülkemizde Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kars, Erzurum, Ardahan gibi iller kışın en sert ve soğuk geçtiği illerdir. Bu illere genellikle kar ekim veya kasım aylarında düşmeye başlar, mayıs ayına kadar yerde kalır. Yani en az 6 ay kış yaşanır. Bununla beraber denize yakın bölgelerimizde kış çok daha kısa ve ılık geçer.

    İnsanlar nasıl ki dinlenmek, güçlerini yeniden toplamak için uykuya ihtiyaç duyuyorsa bitkiler de aynı şekilde kışa ihtiyaç duyar. Kış, onların uykusudur. Ta ilkbahardan ilk filizlerini vermeye başlayıp yıl boyunca dallanıp budaklanan, en güzel meyvelerini veren bitkiler kışa doğru dinlenmeye ve nihayetinde uzun bir süre uyku haline geçerler. Bu süre içinde eski güçlerine kavuşur, böylece ertesi yıla daha hazır hale gelirler. Bu yönüyle düşündüğümüzde kışın gerekli ve faydalı bir mevsim olduğunu söylemek doğru olacaktır.

    Zaten hayatın zorlukları olmasaydı, onun güzel taraflarından da yeterince keyif alamazdık. Örneğin kışın o zor koşullarını yaşamasak belki de ilkbahar veya yaz mevsimleri bizim için o kadar da güzel ve anlamlı olmayacaktı. Bu nedenle her mevsimin gerekli olduğunu, her birinin doğanın bir döngüsü, vazgeçilmez parçası olduğunu bilmeli ve her birinin ayrı ayrı tatlarını almalıyız.

    Kış mevsiminde sağlam ve kolay ısınan bir eve sahip olan insanlar için bi sıkıntı yoktur. Hele de evi doğalgazla ısınan aileler için hayat daha kolaydır. Ancak bu doğalgazın faturasını ödemekte zorlananlar veya soba kullanmak zorunda olanlar için kışın getirdiği zorluklar da vardır. Bu nedenle birçok kişi kışı sevmez. Şüphe yoktur ki kışı en çok da evsizler sevmez. Bu bir gerçektir ki ülkemizde evsiz olup sokaklarda yaşamını sürdüren binlerce kişi vardır. Bu kişilere belediye ve devletin çeşitli kurumları kışın yardımda bulunup barınma imkanı sağlamalı ve onların kışı en az zararla geçirmesi sağlanmalıdır.

     Kış, birçok hayvan türü için de zor ve tehlikeli olabilmektedir. Çetin kış şartlarında dağda, ormanda yaşayan ve barınabileceği bir barınak olmayan birçok hayvan donma tehlikesiyle karşı karşıya kalmakta veya yiyecek bulma konusunda zorluklarla karşılaşmaktadır. Kışın yağan kar, bitki örtüsünün üstünü kapladığı için otobur olan birçok hayvan ihtiyaç duyduğu otlara ulaşamamakta bu nedenle zayıf ve güçsüz düşüp hayatını kaybetmektedir.

     Sokak hayvanları ve kuşlar için de çeşitli zorluklar yaşanmaktadır. Bu nedenle özellikle kuşlar için hele de kar yağdığında düzenli yemleme yapmak, sokak hayvanları için belli alanlara yiyecekler, mamalar bırakmak son derece önemlidir.

    Tüm bu bilgilerin ışığında kışın gerekli bir mevsim olduğunu bilmeli ve bu mevsimden şikayet etmeyi bırakmalıyız. Bu mevsimde yağan yağmur ve kar olmasaydı, toprak ihtiyaç duyduğu suyu alamayacak ve bize en güzel yemişlerini veremeyecekti. Bu yüzden diğer mevsimleri sevdiğimiz gibi kışı da sevmeli, onu da tüm zorluklarına rağmen kabul etmeliyiz.

-SON-

 

Kış mevsimi hakkında yazılar okudunuz. Bunları beğendiğinizi umarız. Sizler de kış mevsimi ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan kompozisyonlar yazıp bizlere gönderebilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 11

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kış Mevsimi ile İlgili Kompozisyon
Kış Mevsimi ile İlgili Kompozisyon
Kış mevsimi ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi anlatan en güzel kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh4vaeOtUO24ZF3yBYNe7ltMkqPYWS16h9IzNeAX9i9ZtMNeB45A9xOSH3BeTGhWtIxardyUqJ3tXQgMu1SWtuMtA0FsPlOLzDEqaNzbLrhaRFeuBT1Z7SfxMi2HTZ24Evwd65QcKgySsfj4mjeMMq4stZaDcRDlRh6_Qlt9b0dABiwKpIOZtMZQTzj=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh4vaeOtUO24ZF3yBYNe7ltMkqPYWS16h9IzNeAX9i9ZtMNeB45A9xOSH3BeTGhWtIxardyUqJ3tXQgMu1SWtuMtA0FsPlOLzDEqaNzbLrhaRFeuBT1Z7SfxMi2HTZ24Evwd65QcKgySsfj4mjeMMq4stZaDcRDlRh6_Qlt9b0dABiwKpIOZtMZQTzj=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ks-mevsimi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ks-mevsimi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content