Kanaatkarlık ile İlgili Kompozisyon

Kanaatkar olmanın önemini anlatan kompozisyon örneklerini kısa ve uzun haliyle sitemizden inceleyebilirsiniz.

Kanaatkar olmak ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada, kanaatkarlığın önemi, azla yetinme, aç gözlü olmama hakkında duygu ve düşüncelerimiz kompozisyon kuralları dahilinde kısa ve uzun örneklerle açıkladık. Her kompozisyon için giriş gelişme sonuç ve başlık kurallarına riayet ettik. Sizler de kanaatkarlık ile ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri yazarak bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

kanaatkar olmak hakkında yazılar
Kanaatkarlık

KANAATKARLIK

     Kanaatkarlık, kişinin sahip olduğuyla yetinmesi, daha fazlasında gözü olmaması veya açgözlülük yapmaması demektir. Kanaatkarlık, azla yetinmeyi sağladığı için insanların hayatından daha fazla memnun olmasını sağlar.

     Kanaatkar insan elindeki ile mutlu olmayı bilir. Açgözlülük yaparak hep daha fazlasını elde etme gayreti içinde değildir. Ancak bu, tembellik edip çalışmamak, daha fazla şey kazanmamak anlamına gelmemelidir. Kanaatkar insan, elinden geldiğince çalışan ve bu çalışmanın neticesinde elde ettiğiyle yetinendir. Daha güzel imkanlarla yaşamak varken, emek vermemek, çalışmamak kanaatkarlık değil tembelliktir. Bunun farkını bilmek lazım.

     Hepimiz istediğimiz her şeye sahip olamayabiliriz. Çok zengin, güzel veya yakışıklı, yahut güçlü olmayabiliriz. Ancak imkanlarımız dahilinde sahip olduklarımıza kanaat edersek daha mutlu bir hayat sürebiliriz.

-SON-

 

KANAATKAR OLMANIN FAYDALARI

     Kanaatkarlık bir anlamda tasarruf demektir. Sahip olduklarımızın kıymetini bilip, onları imkanlar dahilinde kullanarak onlarla idare etmektir. Ne yazık ki günümüz toplumu artık kanaatkarlık duygusunda çok uzak. İnsanlar gösterişi her şeyden üstün tutuyor. Kendilerini insanlara beğendirmek, kendince hava basmak için ihtiyacını görecek olandan çok daha fazlasını istiyor. Örneğin normal bir telefon dahi işini görecek olsa dahi bir sene sonra kendi telefonundan sıkılıp tonlarca paraya son model başka bir telefon alıyor. Tüm bunlar da israfa yol açıyor.

     Kanaatkar insan sadece elindeki ile yetinen değildir. Elbette ki her insan daha iyisine, daha güzeline ve daha fazlasına sahip olmak ister. Ancak zaten elimizin altındakiler işimizi görüyorsa, bizi başkasına muhtaç etmiyorsa ne gerek var boşuna masraf yapmaya. İşte kanaatkar insan elindekini en güzel şekilde kullanır. Onunla mutlu olur. Gereksiz şeylere para harcamaz. Kanaatkar olmak, özellikle de günümüz toplumu için artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki artık tamamen hızlı tüketici konumuna gelmişiz. Üretmek yerine sürekli tüketmeye doğru gitmişiz. Üretmeden tükettiğimizde ise kaynaklar hızla azalmakta, bu da geleceği tehdit altına almaktadır. Gücümüzden daha fazlasına göz diktiğimizde, paramızı gereksiz şeylere harcadığımızda bir zamandan sonra fakirleşmeye ve nihayetinde sahip olduklarımızdan da olmaya başlarız. ‘’Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.’’ Derler. Bu atasözü, açgözlülüğü vurgular. Kanaatkar olmayan insan da bir nevi açgözlü insandır.

     Elimizdeki ile yetinmek hem bizi daha mutlu yapar hem de içinde yaşadığımız toplumun ilerlemesini sağlar. Varsa ekonomik kaynaklarımızı kendimiz geliştirmek, çocuklarımız okutmak için harcarsak çok daha faydalı bir iş yapmış oluruz. Aza kanaat etmeyen çoğu da bulamaz. Bu nedenle önce sahip olduklarımızın değerini anlamalı, onlara sahip çıkmalıyız. Bunu yapamazsak elimizdekileri de kaybeder ve hepten fakirleşiriz.

-SON-

 

Kanaatkarlık konulu kompozisyon örneklerimizi beğendiğinizi umarız. Sizler de kanaatkar olmak hakkında kendi duygu ve düşüncelerinizi anlatan yazı örnekleri hazırlayıp yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kanaatkarlık ile İlgili Kompozisyon
Kanaatkarlık ile İlgili Kompozisyon
Kanaatkar olmanın önemini anlatan kompozisyon örneklerini kısa ve uzun haliyle sitemizden inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjE0OlPz-qrb9jklbm51J5aEAbUZRzDGpV5kZgB2M3rhlh-v7Sy5Yh8KUHp8BsIq0e0vvQqzPSbg-lRWjQgIMpy5Jg-o_5NRvdEnlS39wEAsQqHySwBXxpllGF5UvkTDvliJUFHOuKZVaZbJH86yAvfu8eh_Kxyrq6Cw3fzz5H121QXxnPmWfR1TNpL=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjE0OlPz-qrb9jklbm51J5aEAbUZRzDGpV5kZgB2M3rhlh-v7Sy5Yh8KUHp8BsIq0e0vvQqzPSbg-lRWjQgIMpy5Jg-o_5NRvdEnlS39wEAsQqHySwBXxpllGF5UvkTDvliJUFHOuKZVaZbJH86yAvfu8eh_Kxyrq6Cw3fzz5H121QXxnPmWfR1TNpL=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kanaatkarlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kanaatkarlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content