Kan Bağışının Önemi ile İlgili Kompozisyon

Kan vermenin önemini anlatan en iyi kompozisyon örneklerini okumak için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Kan vermenin önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ile giriş gelişme sonuç bölümlerine uyarak ve her birine uygun bir başlık vererek hazırladık. Sizler de kan bağışı ile ilgili kompozisyon, deneme yazısı veya bilgilendirici metin örnekleri hazırlayıp bizlere gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

kan vermenin önemi hakkında kompozisyon
Kan Bağışı

KAN BAĞIŞININ ÖNEMİ

     Kan bağışı, kan ihtiyacı duyan hastalarda kullanılmak üzere, sağlıklı insanlar tarafından kan verilmesidir. İnsanlar zaman zaman çeşitli kazalar veya hastalıklar geçirebilir. Bazı hastalık ve kazalarda yoğun kan kaybı yaşayabilir.

     Kan kaybına uğrayan insanlara, ihtiyacı duydukları kan ya anında başka hastalardan karşılanarak verilir ya da daha önce bağışta bulunmuş olan insanların, uygun koşullarda saklanan kanları verilir. İhtiyaç duyulan kanın bulunmadığı zamanlarda ise hasta veya yaralı hayati problemler yaşatabilir. Düzenli olarak kan bağışında bulunmak çok önemlidir. Böyle bir davranış sayesinde birçok hasta veya yaralıyı hayata yeniden döndürme şansını elde edebiliriz. Ayrıca düzenli olarak kan vermek, kan veren kişi için de faydalıdır. Sağlıklı bir insan kan verdiğinde, oluşan kan eksikliğini vücut hızlı bir şekilde tamamlar; böylece vücutta taze kan sağlanmış olur.

     İnsanların hayatları değerlidir. Kana bizler veya yakınlarımız da ihtiyaç duyabilir. İhtiyaç duyulduğunda bizim için, yakınlarımız için veya diğer insanlar için kan bulmak için düzenli olarak kan verme alışkanlığı kazanmalıyız.

-SON-

 

KAN VEREREK HAYAT KURTARMAK

     Biz insanlar her zaman başka insanların da varlığına ihtiyaç duyarız. Bu yönüyle insan, toplumsal bir varlıktır. Hayatını tek başına idame etmesi pek mümkün değildir İnsanlar, yaşamları boyunca birbirine destek olmalı, yardımlaşmalıdır. Yardımlaşmanın güzel bir örneği de ihtiyaç duyan insanlara kan bağışında bulunmaktır. Kan bağışında bulunduğumuz kişinin sağlığına kavuşmasını sağladığımız için güzel ve faydalı bir iş yapmış oluruz.

     Hepimiz, bir can taşıyan, yeri geldiğinde hastalanabilen, yaralanabilen varlıklarız. Bir hastalık neticesinde yoğun kaybı yaşayabiliriz. Böyle bir durumda bize acilen kan verilmesi gerekir. Bu kan, ya o an gönüllü olarak kan vermek isteyen birinden karşılanır ya da bazı kurumların yine gönüllü insanlardan topladığı ve zor durumlar için sağlanan kan birimlerinden karşılanır. İnsanlar ne kadar çok kan bağışında bulunursa, birikmiş olan kan miktarı o kadar çok olur ve ihtiyaç duyan tüm hastalara iletilebilir.

     Çoğu defa kan vermenin önemini kavrayamayız. Ta ki bizim veya çok sevdiğimiz bir yakınımız da kana ihtiyaç duyana kadar... Böyle bir durumla karşılaştığımızda o kan veren insanlara dualarda bulunuruz ve kan bağışında bulunmanın ne kadar önemli olduğunu anlamış oluruz. İnsan hayatını kurtarmak kadar büyük bir iyilik yoktur. Düşünsenize, kan vererek iyileştirdiğiniz bir çocuğun anne babası ne kadar mutlu oluyordur. Kendisini size ne kadar borçlu hissediyordur.

     İnsan sadece yaşadığı günü değil, yarını da, geleceği de düşünmelidir. Önümüzdeki bir saniyenin bile garantisini veremeyiz. Gayet sağlıklı bir insan iken bir saniye içinde geçirdiğimiz bir kaza, tüm hayatımızı değiştirebilir. Kan bağışı yapmak da yarını yani geleceği düşünmektir. Olası hastalık ve yaralanmalara karşı tedbir almaktır. Bu tedbiri almak ise sadece sağlık kuruluşlarının değil, hepimizin görevidir.

     Kan bağışında bulunarak nice hastalara hayat olabilir, onların hayat yeniden gülümsemesini sağlayabilirsiniz. Lütfen sağlıklı olan ve kan verme konusunda herhangi bir hastalığı veya engeli bulunmayan herkes düzenli olarak kan bağışında bulunsun. Kan verin, hayat kurtarın.

-SON-

 

Kan vermek hayat kurtarır konulu kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de kan vermenin önemi ve kan bağışının gerekliliği hakkında kendi duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 7

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kan Bağışının Önemi ile İlgili Kompozisyon
Kan Bağışının Önemi ile İlgili Kompozisyon
Kan vermenin önemini anlatan en iyi kompozisyon örneklerini okumak için sayfamızı inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEijQSYpt9bX6f0HNuXIbD5BSf5Lt4-w8HzdV1gu5Y39HDiOtpDcCmiziRKtlmlV-EmUVeE5NXnbx8ir40AhGSAePyYwEkf5xvGbKI94P9BLJ9TDkuzEDMI9M1gp3P7cbPcBnBcG4m7pdohagqfykeqUucc_mBWB83ltYL7bu_4Pvm85Em3Bb0akRDif=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEijQSYpt9bX6f0HNuXIbD5BSf5Lt4-w8HzdV1gu5Y39HDiOtpDcCmiziRKtlmlV-EmUVeE5NXnbx8ir40AhGSAePyYwEkf5xvGbKI94P9BLJ9TDkuzEDMI9M1gp3P7cbPcBnBcG4m7pdohagqfykeqUucc_mBWB83ltYL7bu_4Pvm85Em3Bb0akRDif=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kan-bagsnn-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kan-bagsnn-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content