Kalp Kırmak ile İlgili Kompozisyon

Kalp kırmanın bedeli, günahı ile ilgili yazılar derledik. Kalp kırmak ile ilgili kısa ve uzun kompozisyonlar için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İnsanların kalbini kırmak ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kısa ve uzun yazı örneklerini bulacaksınız. Kalp kırmanın zararları, insanların kalbini kırdığımızda hissettiklerini anlattığımız bu yazıları giriş gelişme sonuç halinde yazıp her birine uygun başlıklar ekledik. Sizler de kalp kırmak hakkında bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri yazıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

insanın kalbini kırmak hakkında kompozisyon
Kalp Kırmak

KALP KIRMAK

     Kalp kırmak, bir insanı sözlerimiz veya davranışlarımızla isteyerek veya istemeyerek üzmek, gücendirmektir. Bilerek ve isteyerek kalp kırmanın vebali büyüktür. Kırdığımız insanda onulmaz yaralar bırakabileceğimizi bilmeli, söz ve davranışlarımıza ona göre bir çeki düzen vermeliyiz.

     İnancımıza göre kalp kırmak, Kabe'yi kırıp yıkmaktan daha kötüdür. Kırdığımız insanda o kötü söz veya davranışlarımız derin izler bırakır. Yıllar geçse de o kalp kırıklığı geçmez. Kırılan bir kalbi onarmak çok zor, hatta belki de imkansızdır. Bu nedenle her zaman düşünerek hareket etmeli, sözlerimi tartıp biçerek konuşmalıyız. Öfkemize hakim olmalı, karşımızdaki insanın bir gururunun, duygularının olduğunu bilmeliyiz. Bazen de istemeden sevdiğimiz birinin kalbini kırabiliriz. Böyle bir durumda da o kişiden hemen özür dilemeli, gönlünü almak için elimizden geleni yapmalıyız.

   Hepimiz bu dünyaya bir amaçla gönderildik. Amacımı, bize bahşedilen ömrü en güzel şekilde tamamlayıp sonra da göçüp gitmektir. Bu kısacık ömürde kimsenin kalbini kırmaya hiç gerek yok. İnsanları sevmeli ve onlarla iyi geçinmeliyiz.

-SON-

 

KALP KIRMAK KOLAY KAZANMAK ZORDUR

    İnsanları en küçük bir sözümüz veya en basit bir kötü davranışımızla kırmak gayet basittir. En sabırlı, en hoşgörülü insana dahi kötü bir söz söyleseniz, istese de istemese de alınıp üzülecektir. Duygularına hakim olmayı bilen biriyse belki de bunu size belli etmeyecektir; ancak yine de kalbinin derinliklerinde mutlaka bir hasar oluşacaktır.

     Oysa insanların kalbini kazanmak öyle kolay değildir. Bir insana kendinizi gerçek anlamda sevdirmek, onun kalbini kazanmak için çok çabalamanız gerekebilir. Ona her zaman güzel davranıp onu hoş sözlerle mutlu etmeli onun için çaba harcayıp emek vermelisiniz ki onun gönlünü kazanabilesiniz. Kalbini kırdığınız insanı tekrar eski haline getirmeniz çok zordur. O, sözleri ile sizi affettiğini bildirse de kalbinin bir köşesinde bıraktığınız kırık, belki de hayatı boyunca ona batacak ve onda bıraktığınız kötü duyguyu asla unutmayacaktır.

     Kalp kırmak, büyük günahlardan sayılmaktadır. İnsanların kalbini kıran, düşüncesizce hareket eden, insanların duygularını önemsemeyen biri Allah tarafından da önemsenmez ve sevilmez. Belki Allah’ın karşısına herhangi bir ibadetinizi aksatmış olsanız dahi çıkabilirsiniz; ancak insanların kalbini kırdığınız, dolayısıyla kul hakkına girmiş olduğunuz için Allah'ın karşısına çıkmaya yüzünüz olmaz. Kırdığınız her kalpte mutlaka bir iz kalır. Basit bir şey için bir insanın kalbini kırdıysak bu unutulabilir, affedilebilir; ancak insanları derinden etkileyecek şekilde kırmışsak, onların hayatlarını bile etkileyebilecek söz veya davranışlarda bulunduysak bunu onarmak imkansızdır.

   Kalp kırmanın geri dönülmez etkilerinin olabileceğini anlatan çok güzel bir hikaye vardır. Denilir ki : ‘’Zamanında sürekli arkadaşlarının kalbini kıran bir çocuk varmış. Kimin ne hissettiğini asla düşünmezmiş. Bir gün öğretmeni onu yanına çağırmış. Evladım, sen arkadaşlarının kalbini kırıyorsun, onlarda onarılmaz yaralar bırakıyorsun. Gel seninle bir şey yapalım. Demiş. Çocuğa iki kağıt ve iki kalem vermiş. Kalemlerden biri kurşun kalem, öteki ise tükenmez kalemmiş. Bak, demiş öğretmeni. Bundan sonra basit söz veya davranışlarla kırdığın her arkadaş için birinci kağıda kurşun kalemle bir yıldız at demiş. Eğer arkadaşlarını çok kötü şekilde kırıp üzdüysen, hatta ağlattıysan da ikinci kağıda tükenmez kalemle yıldız at demiş.

   Çocuk denileni yapmış. Bir ay boyunca hem kurşun kalemle hem de tükenmez kalemle birçok yıldız atmış. Bir ay sonra öğretmeni çocuğu tekrar çağırmış. Bu sefer de kalemleri kendisinden alıp ona bir silgi vermiş. Şimdi de artık insanların kalbini kazanmaya çalışacaksın. Ne zaman bir insanı mutlu edip kalbini kazanırsan, eski yıldızlarından, yani hatalarından bir yıldızı sileceksin demiş. Çocuk denileni yapmış ve kalbini kazandığı herkes için birer yıldız silmeye başlamış. Kurşun kalemle atılan yıldızlar siliniyor ama yine de izi kalıyormuş. Tükenmez kalemler çizilenleri ise silmek tamamen imkansızmış.

   Öğretmeni durumu anlatmış. Bak evladım demiş. İşte insanların kalplerini kırmak da böyledir. Küçük hatalarını telafi edebilir, kendini affettirebilirsin. Ancak affedildiğinde bile kırdığın insan bunu unutmayacaktır. Tükenmez kalemle çizdiğin her yıldız ise senin büyük hatalarındır. İnsanları çok kırmışsındır. Ne kadar uğraşsan da onların gönlünü tekrar kazanamazsın. Bu nedenle insanların kalbini kırmaktan çekin, demiş. Çocuk durumu daha iyi idrak etmiş ve bir daha da davranışlarına daha çok dikkat etmiş.

     İşte, kalp kırmak kolay iken, o kalpleri kazanmak çok zordur. İnsanları sevmek, onlara değer vermek onları kırmamızı engeller. Bu nedenle insanın değerli bir varlık olduğunu bilmeli onları sevmeliyiz. Sevginin olduğu her şeyin en güzeli olur.

-SON-

 

Kalp kırmamanın önemi, insanların kalbini kazanmanın yüceliği hakkında duygu ve düşüncelerimizi yazdık. Sizler de kalp kırmayla ilgili duygularınızı bizimle paylaşabilir, konu ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kalp Kırmak ile İlgili Kompozisyon
Kalp Kırmak ile İlgili Kompozisyon
Kalp kırmanın bedeli, günahı ile ilgili yazılar derledik. Kalp kırmak ile ilgili kısa ve uzun kompozisyonlar için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjRAiItmnYrq53Df6sobHBeRjwcmDA3rQDgEOybYHhZywodPizv2gYBO31twR5m722Fxerdg6gRH5SbM8uo7qVit75T5uHf4Xf9NNivnvF5M8WFR413mTR1q2Tt8LRAH8eRMEVolN-_l3rYhVgUoRfd-JzJ7qyyZkIBVPL64hr_RFw6w2QIVH7PZjz6=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjRAiItmnYrq53Df6sobHBeRjwcmDA3rQDgEOybYHhZywodPizv2gYBO31twR5m722Fxerdg6gRH5SbM8uo7qVit75T5uHf4Xf9NNivnvF5M8WFR413mTR1q2Tt8LRAH8eRMEVolN-_l3rYhVgUoRfd-JzJ7qyyZkIBVPL64hr_RFw6w2QIVH7PZjz6=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kalp-krmak-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kalp-krmak-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content