Kadına Şiddet ile İlgili Kompozisyon

Kadına şiddetle ilgili yazılar hazırladığımız bu sayfada kuralına uygun kısa ve uzun kompozisyonları inceleyebilirsiniz.

Kadına yönelik şiddetle ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada, kadınlara şiddet uygulamanın çirkinliğini, kadına şiddeti nasıl önleyebileceğimizi anlatmaya çalıştık. Kadına şiddet konulu kompozisyon örneklerini kısa ve uzun yazılar halinde yayınladık ki herkesin işine yarayabilsin. Sizler de kadına şiddet hakkında bilgilendirici metin, deneme yazıları, makale örneklerini uygun başlık ve giriş gelişme sonuç bölümleri dahilinde yazarak bize gönderebilir ve sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. İyi okumalar.

 

kadına şiddet ile ilgili yazılar
Kadına Şiddete Hayır

KADINA ŞİDDET

     Kimi zaman bir anne, kimi zaman bir abla veya kardeş konumunda olan kadınlar toplumumuzun en değerli ve en önemli bireyleridir. Ancak bu bireylere ne yazık ki toplum içinde gereken önem ve değer verilmiyor.

     Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti, bir taciz vakası, bir yaralama haberi duymamış olalım. Kadına şiddeti en çok erkekler gösteriyor. Ne olduğunu bilmeyen erkekler, kadınları kendilerinin bir malı, bir kölesiymiş gibi görüp kendilerinde onlara her türlü kötülüğü, her türlü zulmü gösterme hakkını buluyor. Kendi yaptıklarını kadınlar yaptığında o hakkı onlarda görmüyor ve kendilerince kadınları canice cezalandırıyor hatta öldürüyorlar. Kadın dövülmeye değil, sevilmeye değer olan bir varlıktır. Onu korumak, ona gereken değeri göstermek tüm insanların görevi olmalıdır.

     Yuvayı kuran ve yine onu ayakta tutan dişi kuştur derler. Bir evi çekip çeviren, çocuklarını en güzel şekilde yetiştiren ve bunun için büyük fedakarlıklar gösteren kadına şiddete hayır diyoruz.

-SON-

 

KADINA ŞİDDETE HAYIR

     Televizyon, internet haberleri veya videolardan neredeyse her gün izlediğimiz kadına şiddet olayları artık had safhaya ulaşmış durumda. Kimisi utanmadan sokak ortasında kadınını dövüyor, kimisi çocuklarının dahi gözü önünde kadının canına kıyıyor, kimisi de o pis zevklerini yaşamak uğruna onları canice öldürüyor.

     Hiçbir kadın, böylesi bir durumu asla hak etmiyor. Aksine her kadın, evinin ailesinin birer emekçisi olarak göklerde yüceltilmeyi, sevilip ilgi görmeyi hak ediyor. Kadınlar kimsenin malı, kimsenin kölesi değildir. Bir evlilik sözleşmesi veya imzasıyla hiçbir kadın erkeğin tamamen hakimiyeti altına girmiyor. Evli de olsa, boşanmış da olsa kadının kendisine özel hakları bulunuyor. Bu hakları gasp etmek, kadınları bazı sınırlarda hapsetmek insanlığa sığan bir şey değildir. Kadın da her erkek gibi özgür bir yaşam sürme hakkına sahiptir. Herkes bunun bilincinde olmalı, düşünce ve hareketlerini buna göre düzenlemelidir.

     Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadına şiddet uygulayanlar, kendisinden güçsüz bir varlığa el kaldıranlar hak ettiği şekilde cezalandırılmalı ve böylesi insanlar toplumdan uzaklaştırılmalıdır.

-SON-

 

KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARI

     İnsanlığın varoluşundan beri ne yazık ki kadın hiçbir dönemde veya hiçbir toplumda hak ettiği değeri görmemiştir. O, her zaman hor görülmüş, her zaman dışlanmış, her zaman ezilmiştir. Bırakın eski toplumları, günümüzün modern toplumlarında bile kadına ayrı bir sınıf muamelesi yapılmaktadır. Hala onun giyim kuşamına karar veren, buna uyulmadığında onu cezalandıran, onun gündelik yaşam içindeki hal ve hareketlerini sınırlandıran, erkeklerin sahip olduğu birçok haktan onları mahrum bırakan geri kalmış toplumlar var.

     Ülkemizde bile kadınların günümüzde sahip olduğu hakların büyük bir çoğunluğu cumhuriyetin kuruluşundan sonra verilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ‘’Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlarda yükselmeye layıksın!’’ diyerek kadınlara verilmesi gereken önemi vurgulamış ve onlara günümüzde sahip oldukları hakların verilmesi için çalışmalarda bulunmuştur.

     Uzak değil, daha günümüzden kısa bir süre önce bile kız çocuklarını okutmak birçok yörede ayıp sayılıyor, onlar eğitim-öğretim hayatından alıkonuluyordu. Halbuki okumaya erkeklerden çok belki de kadınlar muhtaçtır. Bir erkek, fiziki özelliklerinden ve yine toplum içinde sahip olduğu olumlu statüden dolayı her türlü işi yapma olanağına sahip olarak ayakları üzerinde durabiliyor. Oysa yine gerek fiziksel özellikleri gerekse de toplum nezdinde kadına olan bakış açısı yüzünden kadınlar her mesleği icra etme şansına ve gücüne sahip olamıyor. Bu nedenle onların eğitim görerek uygun bir mesleği icra etme şansını elde etmesi çok daha önemlidir.

     Kadına karşı yapılan şiddet olaylarının en büyük nedeni insanların eğitimsizliği, cahilliği ve vicdansızlığıdır. Eğitimli olsun veya olmasın kendinden güçsüz bir kadına şiddet gösteren her erkek vicdansız ve canidir. Kadına gösterilen şiddetin temel nedeni erkekler olsa da ne yazık ki bazı eğitimsiz ve cahil kadınların da bunda rolü vardır. Kadınların büyük bir bölümü bile erkek çocuğa farklı, kız çocuğa farklı davranmaktadır. Örneğin bir kadın gece yarılarına kadar gezip dolaşan, eve gelmeyen erkek çocuğuna ses çıkarmazken, böyle bir durumu kız çocuğu yapacak olsa onu türlü hakaretlere maruz bırakabiliyor. Kendince erkeğe ayrı, kadına ayrı statüler veriyor. Birçok kadına göre erkek istediği gibi giyinebilir ama kadın kapanmalıdır. Erkek istediği yerde ve istediği zaman gezebilir; ama kadın evinde oturmalıdır. Erkek kadınlarla konuşabilir, flört edebilir ama kadınların yapması ayıptır. İşte, kadına gösterilen şiddetin sebepleri bu şekilde düşünen insanlardır.

     Birçok erkek, evlendiği karısını artık kendi malı olarak görmekte ve onu sınırlandırmaya çalışmaktadır. Hatta bırakın evli olduğu kadınları, boşandıkları kadınlar üzerinde hak iddia edip onların yaşamlarına hala müdahale edebilmektedir. Zaten günümüzde yaşanan kadına şiddet olaylarının önemli bir kısmı da eski eşlerin eskiden evli oldukları kadınlara karşı gösterdiği şiddet olaylarıdır. Düşünsenize, ilişki bitmiş, boşanma gerçekleşmiş ama adam hala karısının birisiyle görüşmesine müdahale ediyor hatta onu öldürebiliyor.

     Her ne olursa olsun, kadın şiddeti değil, sevilmeyi, değer görmeyi hak ediyor. Hangi toplum kadına gereken değeri vermez, onu hor görürse o toplum geri kalmaktan duramaz ve ilerleyemez. Kadına gereken değerin verilmediği toplumlara kadına şiddet olayları da artarak devam eder. Lütfen unutmayın. Bizim annelerimiz de kadındır. Kadınlara değer verelim. Fiziksel olarak biz erkeklerden daha güçsüz olan o varlıklara şiddet göstermek yerine onları sevelim ve yüceltelim.

-SON-

 

Değerli takipçiler, kadın ile ilgili bu yazıları beğendiğinizi umarız. Sizler de kadınlara gereken önemi verin, onları yüceltin ve sevin. Kadınlara şiddetle ilgili yazılar, kompozisyon örnekleri paylaşabilir ve sizce kadına şiddeti nasıl önleyebiliriz sorusunun cevaplarını kendi düşüncelerinize göre yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 4
  1. Teşekkürler ellerinize sağlık işime çok yaradı ❤️ kadına şiddet hayır♥️

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel çok anlamlı bir yazı olmuş. Gerçekten okurken neredeyse ağlayacaktım.☆☆☆☆

    YanıtlaSil
  3. Kadına şiddete karşıyım fakat toplumumuzda kadın haklarını kullanarak erkeği ezen ,iftira atarak karakola şikayet edenlerde var.Kadın şiddeti gören erkeklerde var.İki tarafta da karşılıklı sevgi olması lazım

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kadına Şiddet ile İlgili Kompozisyon
Kadına Şiddet ile İlgili Kompozisyon
Kadına şiddetle ilgili yazılar hazırladığımız bu sayfada kuralına uygun kısa ve uzun kompozisyonları inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjFYmhESwn9htqLIUUyRFYz0WENg6DxCvHe445zz9BbxWuFk_0_dbWGEuF2-XZW2_kAhgiEuwhO6REHJkf-MKNVqIG9aeEvqCRiujDv01iyAyc_bTngccnR-773fV-RpxE9WqTepdNWIwwoY2neJ_FGBO7EaC8Cy2yuejmmmKjQbk8uDBgOUnr493Uq=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjFYmhESwn9htqLIUUyRFYz0WENg6DxCvHe445zz9BbxWuFk_0_dbWGEuF2-XZW2_kAhgiEuwhO6REHJkf-MKNVqIG9aeEvqCRiujDv01iyAyc_bTngccnR-773fV-RpxE9WqTepdNWIwwoY2neJ_FGBO7EaC8Cy2yuejmmmKjQbk8uDBgOUnr493Uq=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kadna-siddet-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kadna-siddet-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content