İyimserlik ve Kötümserlik ile İlgili Kompozisyon

Sizler için iyimserlik ve kötümserlik üzerine 3 güzel kompozisyon örneği hazırladık. Deneme yazısı tadındaki bu yazıları okumanızı tavsiye ederiz.

İyimserlik ve kötümserlik üzerine kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada, iyimser insanın özellikleri, kötümser insanın özellikleri, iyimser olmanın faydaları ve kötümser olmanın zararları üzerinde durduk. İyimserlik ve kötümserlik hakkında kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yayınlayıp her birine uygun başlıklar belirledik. İsteyenler için kısa ve uzun yazılar yazdık. Sizler de iyimserlik ve kötümserlik konulu bilgilendirici metinler, deneme yazıları yazıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

iyimserlik hakkında kompozisyon
İyimserlik ve Kötümserlik

İYİMSERLİK VE KÖTÜMSERLİK

     İyimserlik, her durum veya olayın iyi olacağını düşünmek; kötümserlik ise bu durum veya olayların kötü olacağını düşünüp umutsuz olmak olarak tanımlanabilir. İyimser insan her şeyin iyi ve güzel yanını görürken kötümser insan, kötü yanını görür.

     Genel anlamda iyimserliğin daha iyi olduğunu söyleyebilsek de kötümserliğin de tamamen kötü olduğunu söylemek yanlış olur; zira kötümserliğin de bazı faydaları vardır. Hani ‘’İyimser uçak yapar, kötümser ise paraşüt...’’ diye bir söz vardır. İşte, bu sözde bazen kötümser olmanın da faydalı olabileceği anlatılmıştır. Kötümser, her durumda kötü senaryoyu da düşündüğü için gereken tedbiri alır. Örneğin uçak iyi bir şeydir; ancak düşme tehlikesi de vardır. İçimizde var olan kötümserlik nedeniyle bunu düşünüp önlemimizi alırız, yani paraşütü yaparız.

     İnsanlar iyimserlik ile kötümserlik arasında bir denge kurmalıdır. Ne tamamen Pollyanna gibi iyimser ne de tamamen kötümser olmalıyız. Her ikisinden de bize fayda getirecek oranda sahip olmalıyız.

-SON-

 

İYİMSERLİK

     İyimserlik, her şeyin güzel olacağına inanma, olayların veya durumların kötü taraflarını görmeme, görülse bile her şerde bir hayır vardır düşüncesini benimseyerek üzülmemektir. İyimserlik, insanın kendisini iyi hissettirmesini sağlar. Başınıza kötü bir şey gelse dahi, bunun böyle olması gerektiğini düşünür ve üzüntünüzü en aza indirirsiniz.

     İyimserlik güzel bir şey olsa da fazlası zarar getirebilir. Tamamen iyimser olmak, bize gelebilecek kötülüklere karşı tedbir almamızı önleyebilir. Bu durumda hiçbir zaman bir B planımız olmaz. İşlerimiz, istediğimiz gibi sonuçlanmadığında, yapmamız gerekeni belirlemiş olmayız. Hatta işlerimiz kötü gittiğinde bile boş bir umuda kapılır, her şeyin yine güzel olacağını düşünür dururuz. Bununla beraber iyimserliği bırakmak insana daha büyük zararlar getirebilir. İyimser olmayan bir insan, hayattan tat alamaz. Her şeyin kötü sonuçlanacağını düşünerek yersin korku ve üzüntülere kapılabilir. Bu nedenle içimizde iyimserlik mutlaka olmalıdır.

     Tüm bu bilgilerin ışığında ‘’Azı karar, çoğu zarar.’’ Mantığıyla hareket edip içimizde ayarında bir iyimserlik bulundurmalıyız. Eğer bu ayarı tutturabilirsek, tam da istediğimiz gibi bir yaşam sürebilir ve mutlu olabiliriz.

-SON-

 

KÖTÜMSERLİK

     Kötümserlik, her durum veya olayı en kötü tarafından düşünmek, her şeyin kötü olacağını düşünmek ve geleceğe dair umutlarını yitirmiş olmak demektir. İnsanı karanlığa götüren en kötü duygulardan biri kötümserliktir; zira kötümser bir insan anın tadını çıkarmayı, geleceğin güzel olabileceğini bilmez.

     Kötümserlik, kişinin kalbini karartır, onu yerli yersiz kötü düşüncelere sevk eder. Çoğu kez uykularını kaçırır. İçimizdeki kötümserlik büyük olunca olaylara iyi tarafından bakamayız. Bu nedenle de sürekli bir üzüntü hali taşırız. İnsan ümit ile yaşar. Geleceğe dair ümidi olmayanların, hayattan hiçbir beklentisi olmaz. Beklentisi olmayan biri için de yaşamanın pek bir manası yoktur. Tüm bunları söylerken kötümserliğin tamamen kötü olduğunu da söyleyemeyiz elbette. İçimizde tuttuğumuz bir miktar kötümserlik, bize fayda bile sağlayabilir. Şöyle ki olay veya durumların kötü yanını da düşündüğümüzde, bu kötü şeyler gerçekleşmemesi için gereken önlemleri önceden alırız. Ya da işler istediğimiz gibi gitmediğinde, ikinci bir planımız olur ve işimizi başka bir yöntemle halletmeye çalışırız.

     Ne tamamen kötümser olmak ne de tamamen iyimser olmak gerekir. Her ikisini de dengede tutabilirsek hayat bizim için daha kolay ve güzel bir hale gelir. Özetle; daha çok iyimserlik, biraz da kötümserlik bizim için en iyisidir.

-SON-

 

Yukarıda iyimserlik ile ilgili kompozisyon, kötümserlik ile ilgili kompozisyon ve iyimserlik ve kötümserlik ile ilgili kompozisyon olmak üzere üç ayrı yazı yazdık. Bu yazıların işinize yaradığını umuyoruz. Sizler de konu ile ilgili fikirlerinizi yorum kutusu aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 5

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İyimserlik ve Kötümserlik ile İlgili Kompozisyon
İyimserlik ve Kötümserlik ile İlgili Kompozisyon
Sizler için iyimserlik ve kötümserlik üzerine 3 güzel kompozisyon örneği hazırladık. Deneme yazısı tadındaki bu yazıları okumanızı tavsiye ederiz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhmKTC9woiAZ6h-qb6K61KoBJjd8kFO0-nrDNplrO-gl-HUWg9QCUso34t9InxsvdBY5qlRvCLlyNKFgpJApGorQGGj-f0s5h17gyKFBbSPsGVmRAnLFN8N9MDAHFpZULTHsIuZO1jUXsBsTucK3-2WUmJt5NtzyLfAN12k6bXaxXUJ8-Ap3hCGemQ7=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhmKTC9woiAZ6h-qb6K61KoBJjd8kFO0-nrDNplrO-gl-HUWg9QCUso34t9InxsvdBY5qlRvCLlyNKFgpJApGorQGGj-f0s5h17gyKFBbSPsGVmRAnLFN8N9MDAHFpZULTHsIuZO1jUXsBsTucK3-2WUmJt5NtzyLfAN12k6bXaxXUJ8-Ap3hCGemQ7=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/iyimserlik-ve-kotumserlik-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/iyimserlik-ve-kotumserlik-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content