İyi İnsan Olmak ile İlgili Kompozisyon

İyibir insan olmanın önemi ile ilgili mükemmel kompozisyonları okumak için sayfamızı ziyaret edin. Kısa ve uzun kompozisyonlar burada.

İyi insan olmak hakkında kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada iyi insan olmanın önemini anlatan kısa ve uzun yazı örneklerini göreceksiniz. İyi insan olmak konulu kompozisyonlara birer uygun başlık seçip her birini kompozisyon kuralları çerçevesinde ve giriş gelişme sonuç bölümleri dahilinde yazdık. Sizler de iyi insan olmakla ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı ve benzeri metin örnekleri yazarak bizlere gönderebilirsiniz.

 

iyi insan olmak hakkında kompozisyon
İyi İnsan Olmak

İYİ İNSAN OLMAK

     İyi insan olmak, kötülükten uzak durup insanların ve diğer canlıların yararına olan işleri yapmaktır. Yani yalandan, fesattan, zararlı alışkanlıklardan, insanların kuyusunu kazmaktan, insanlarla kavga edip onları kırmaktan uzak olmaktır.

     İnsanın tek bir gayesi olmalıdır. O da güzel, mutlu, huzurlu ve iyilik dolu bir ömür geçirmektir. Zaten yaratılıp dünyaya gönderilme sebebimiz de budur. İnsanlar her zaman iyi şeyler yapmalı, iyi insan olmalıdır. İyi insanlar, herkes tarafından sevilip saygı görür. Aynı zamanda Allah'ın sevgisini de kazanır. Hem bu dünyada işi rast gider hem de diğer dünyada cennetle ödüllendirilir. Dinimizin temel emri de iyi insan olmaktır. Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın tamamı iyi insan olmanın öneminden bahseder. İyiliğin önemi büyüktür.

     İyi insan olmak büyük bir erdemdir. Yaşadığımız hayat boyunca iyilikler yapmak, insanlara yardım edip onları sevindirmek, hayvanları korumak gerekir. Tüm bunları yaptığımızda iyi insan olmanın gerektirdiklerini yerine getirmiş oluruz.

-SON-

 

İYİ İNSAN OLMANIN ÖNEMİ

     Dünyada milyarlarca insan yaşamaktadır. Belki çok daha fazlası da ölüp gitmiştir. Ölenlerin kimisi ardında iyilikler, güzellikler bırakmış, hatta bazıları isimlerini tarihe altın harflerle yazmıştır. Kimisi de yaptığı kötülüklerle kalmış, unutulup gitmiştir. Bunlar belki de öteki dünyada, yaptığı tüm kötülüklerin cezasını çekiyordur. Yeryüzünde iyi insanlar da var, kötü insanlar da. Önemli olan bizim iyi insan olup olmadığımızdır.

     Ne yazık ki dünyanın gidişatına baktığımızda kötü insanların sayısının giderek artığını görebiliyoruz. Mevcut savaşlar, karmaşalar, ölüm ve cinayetler bunun en büyük göstergesi. Dünyadaki kötü insanlar arttıkça da zarar görenler iyi insanlar ve masumlar oluyor. Eğer her birimiz, hayatımızı iyi insan olmak üzere dizayn edebilirsek, iyiliği kendimize bir görev kabul edebilirsek, dünyanın gidişatını yeniden değiştirebiliriz. Eğer biz iyi insan olursak, insanları da iyi olmaya yöneltebiliriz. Arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, çocuklarımızı etkileyip onların da iyi birer insan olmasını sağlayabiliriz.

     İyi insan olmak için sahip olmamız gereken birçok özellik vardır. İyi insan, her şeyden önce sevmeyi bilen insandır. İçinde sevgi olan insan, zaten ne başka bir insana ne bir hayvana hatta ne de bir bitkiye zarar verebilir. Bütün ömrünü iyi olmakla geçirir. Evet, iyi insan öncelikle sevmeyi bilmelidir. Severek insanları mutlu edebilmenin bilincinde olmalıdır. Yalandan, zararlı alışkanlıklardan, içkiden, kumardan, şiddetten uzak durmalıdır. Kendisi, ailesi ve milleti için kendisini sürekli geliştirmeli, mesleğini en güzel, ve en faydalı şekilde icra etmelidir.

    İyi insanın kalbi her zaman barış ile doludur. O, kimse ile kavga etmek, kimseyi incitmek, kimseyi yaralamak veya öldürmek istemez. Daha çok, insanları mutlu edecek davranışlarda bulunur. Yardıma muhtaç olanlara yardım eder, hayvanları, doğayı korur. Anne ve babasına karşı görevlerini bilir. Onları üzmez. Çocuklarının iyi bir yaşam sürmesi için helal yoldan kazanç sağlar, onları iyi bir şekilde eğitip yetiştirir. Vatanına karşı görev ve sorumluluklarını bilir. Eğer inançlı biriyse yine Rabbi’ne karşı görevlerini yerine getirir ve Rabb'inin istediği gibi iyi bir insan olmak için çabalar.

     İyi insanlardan kimseye zarar gelmez. Bu nedenle bu insanlara herkes güvenir, onları sever ve saygıda da asla kusur etmez. Dediğimiz gibi dünyayı değiştirmenin tek yolu insanı değiştirmektir. Her birimiz, en az bir insanı değiştirme gücüne sahibiz. Bu insan biziz. Evet, istersek kendimizi değiştirebiliriz. Şayet iyi yolda değilsek kendimizi iyi bir insan haline getirebiliriz.

     İyi insan olmak hem bizim için hem de içinde yaşadığımız toplum için çok önemlidir. Herkesin dediği gibi şu üç günlük dünyada kısa bir ömür sürüp gideceğiz. Bu ömrü güzel bir şekilde yaşamak, öldükten sonra bile hatırlanan insan olmak varken neden kötü insan olalım. Lütfen, tüm ömrümüzü iyi insan olmaya adayalım.

-SON-

 

İyi insan olmak ve iyi insan olmanın önemi ile ilgili yazdığımız kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de iyi biri olmak hakkında veya iyi bir insanın özellikleri nelerdir sorusuna cevap olarak kendi düşüncelerinizi yorum bölümünde paylaşabilir veya kompozisyon örnekleri yazarak bizlere gönderebilirsiniz. Her zaman iyi bir insan olmanız dileğiyle...

YORUMLAR

BLOGGER: 10

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İyi İnsan Olmak ile İlgili Kompozisyon
İyi İnsan Olmak ile İlgili Kompozisyon
İyibir insan olmanın önemi ile ilgili mükemmel kompozisyonları okumak için sayfamızı ziyaret edin. Kısa ve uzun kompozisyonlar burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhCyfrtGErjnICHWFT8I8kHWEB4KQ8h3z9RYVVxRquZwHgCZA_HBUjD2jEGQSq_WUj-ZGd-bH6zno1HBtlxkyDl9QXuWcP_A5yf1LKbYxlqFTzI8_Qn1RjJLxRT8fv4dWqGwVRM5n1PfMCNuvlAhW1sSxUvI7cW3GN2jxbnks_HxVcvjQCTvH6P2crt=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhCyfrtGErjnICHWFT8I8kHWEB4KQ8h3z9RYVVxRquZwHgCZA_HBUjD2jEGQSq_WUj-ZGd-bH6zno1HBtlxkyDl9QXuWcP_A5yf1LKbYxlqFTzI8_Qn1RjJLxRT8fv4dWqGwVRM5n1PfMCNuvlAhW1sSxUvI7cW3GN2jxbnks_HxVcvjQCTvH6P2crt=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/iyi-insan-olmak-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/iyi-insan-olmak-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content