İnternetin Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon

İnternetin yararları ve zararlarını anlatan en güzel kompozisyon örneklerini deneme ve makale tadında sitemizden inceleyebilirsiniz

İnternetin yararları ve zararlarını anlatan kompozisyon örnekleri ile yeniden karşınızdayız. İnternetin yararları ve zararları hakkında yazdığımız bu yazılarda internetin faydalarını, zararlarını; güvenli internetin ne olduğunu, İnternet kullanımının nasıl olması gerektiğini öğreneceksiniz. İnternet ile ilgili yazılar kısa ve uzun versiyonları ile yazılmış, giriş gelişme sonuç kurallarına uyulmuş ve her bir kompozisyona güzel bir başlık konulmuştur. Bu yazılar bilgilendirici metin mahiyetinde olup deneme yazısı türündedir. 3, 4, 5, 6, 7, 8. Sınıflar ve lise öğrencilerinin tamamının faydalanabileceği kaynaklardır. Makale olarak da kullanılması yanlış olmayacaktır. İyi okumalar.

 

internetin yararları ile ilgili kompozisyon
İnternetin Yararları ve Zararları

İNTERNETİN YARARLARI VE ZARARLARI (KISA)

     İnternet; iletişim kurmamızı ve bilgiye ulaşmamızı sağlayan bir ağdır. İnternetin yararları çok olmakla birlikte bazı zararları da olabilir. İnternetin faydaları veya zararlarını belirleyen de insanların onu kullanma amacı ve biçimidir.

    Genel anlamda düşündüğümüzde internet son derece faydalı ve gereklidir. Her şeyden önce o, bilgiye en kolay ve en hızlı şekilde ulaşmamızı sağlar. Merak ettiğimiz bir konu veya yer ile ilgili tüm bilgilere görselleri ile beraber anında ulaşabiliriz. İletişim kurmak istediğimiz biri ile anında iletişim kurabilir; onunla yazışabilir veya sesli-görüntülü bir şekilde konuşabiliriz. Gündelik işlerimizi internet sayesinde çok kolay ve hızlı bir şekilde halledebilir ve yine eğlenme ihtiyacımızı buradan giderebiliriz. Ancak tüm bunların yanında internetin bazı zararları da vardır. İnsanlar internet bağımlısı olduklarında asosyal bir yaşam benimseyip insanlardan uzaklaşabiliyor. Böyle olunca da belli bir süreden sonra kişilik bozukluğu yaşayabiliyor. İnternetin bir diğer zararı da onunla gereğinden fazla zaman geçirmek ve gündelik sorumluluklarımızı yerine getirmemektir. İnternette doğru bilgilerin yanında yanlış bilgilerin de yer alması ve bu bilgilerin doğruluğunu araştırmadan ona inanmamız da bazı zararlara sebep olabilmektedir.

    Görüldüğü gibi internet normal şartlarda çok yararlıdır. Bir nimettir. Ancak insandan kaynaklı bazı sebepler yüzünden zararlı hale gelebilmektedir. İnterneti doğru kullanmalı, çocuklar için güvenli internet ortamı sağlamalıyız. Bunu yaparsak internetin faydalarından en güzel şekilde yararlanabiliriz.

-SON-

 


İNTERNETİN YARARLARI VE ZARARLARI (UZUN)

     İnternet, Türkçe karşılığı ile genel ağ, bilgisayar ağlarının birbirine bağlanması ile ortaya çıkan, bir sınırı veya yöneteni olmayan uluslararası bir iletişim ağıdır. Bu ağ sayesinde dünyada bulunan tüm bilgisayarlarla iletişime geçilebilir, tüm bilgilere en hızlı şekilde ulaşılabilir, dünyanın başka bir köşesindeki insanlarla anında iletişime geçilebilir. İnternet, deyim yerindeyse dünyanın gidişatını değiştiren en büyük ve en önemli icatlardan biridir. Geçmişte hayali bile kurulamayan bu sistemin günümüzde tüm işlevselliği ile var olması muhteşem bir şeydir. İnsanların hayatını tümüyle kolaylaştıran internetin sayılamayacak kadar faydası; ancak doğru kullanılmadığında ise bir o kadar da zararı olabilir.

     İnternetin en büyük faydası bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlamasıdır. Evet, eskiden bilgiye ulaşmak çok zordu. Merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz bir bilgi için öncelikle o konuyu içeren bir kitap bulmanız, o kitabı satın almanız ve koca kitabı belki de günlerce okuyarak aradığınız bilgiyi bulmanız gerekiyordu. Oysa internette, belki de dünyada bulunan neredeyse tüm kitaplarda, ansiklopedilerde yer alan bilgiler bulunuyor ve onlara ulaşmak sadece bir tık kadar uzağımızda. Aradığınız bilgiye ulaşmak için Google gibi bir arama motoruna birkaç kelime yazmanız yetiyor. Saniyesinde, o konuyu içeren milyonlarca bilgi önünüze seriliyor. Böylece hem zamandan hem de paradan kazanmış oluyoruz.

     İnternetin en büyük faydalarından biri de istediğimiz her insanla anında iletişim kurabilmektir. Bu kişinin nerede, ne kadar uzakta olduğu hiç önemli değil. Üstelik o kişi ile yazılı olarak iletişim kurmanın ötesinde, sesli veya görüntülü olarak görüşmek de mümkün. Doğayı korumak adına da internetin önemli yararları var. Biliyorsunuz, internetin olmadığı dönemlerde kişilerden kişilere, kurumlardan kuramlara yapılan iletiler, gönderilen belgeler vs. kağıtlar yoluyla yapılıyordu. İnternet sayesinde artık tüm bu ileti ve belgeleri bir e-posta ile gönderebiliyor ve arşivimizi sanal bir alemde saklayabiliyoruz. Üstelik tüm bu belgere ulaşmak da çok kolay. Küçük bir aramayla istediğiniz belge önünüze çıkabiliyor. Bu da kağıt bakımından büyük bir tasarruf demek.

     Gördüğünüz gibi internetin yararları bitmiyor. En büyük faydalarından biri de şüphesiz ki insanların işlerini kolaylaştırmasıdır. Eskiden resmi bir işlemi halletmeniz için ilgili kurumda saatlerinizi hatta belki de günlerinizi harcamanız gerekiyordu. Şimdi bir form veya e-posta ile her işinizi anında yapabiliyor, yine zamandan tasarruf etmiş oluyorsunuz. Ayrıca film izlemek, müzik dinlemek, oyun oynamak, sohbet etmek gibi tüm eğlence ihtiyaçlarımızı da genel ağ sayesinde giderebiliyoruz.

     Yukarıda saydıklarımızın tümü internetin yararları ile ilgili. Ancak elbette ki internetin zararları da yok değil. Eğer internet kullanımı hakkında bilgi sahibi değilsek, medya okuryazarlığımız yoksa, ona bağımlıysak veya kötü amaçlarımız varsa internetin zararları o zaman gün yüzüne çıkabiliyor. Peki, internet neden zararlı olabilir? Düşünün ki derslerine çalışması, akademik bilgisini yükseltmesi gereken bir öğrenci var ve bu öğrenci tam bir internet bağımlısı. Tüm zamanını internette o siteden siteye geçerek, bilgisayar oyunları oynayarak, saçmasapan videolar izleyerek geçiriyor. Tam bir internet bağımlısı haline gelmiş. Bu durumda ne olur? Elbette ki bağımlı olan çocuk okuluna, derslerine yoğunlaşamaz ve başarısız bir öğrenci olur. İnternette geçirdiği zaman heba olmuş olur. Belki zamanla psikolojisi veya beden sağlığı bile bozulur.

     İnterneti zaralı hale getiren etmenlerden biri de eğitimsizliktir. Medyayı doğru okuyamamaktır. İnsanlar, medyayı doğru okuyamayan, okuduğu, sözde gördüğü veya duyduğu bilgileri mantık süzgecinden geçirmeyip direkt inanan insanları istediği gibi yönlendirebilmektedir. Böyle insanların insani veya dini duyguları çok kolay bir şekilde sömürülebilmektedir. Örneğin falan ülkenin filan Müslüman ülkesine saldırdığını ve katliam yaptığını anlatan yalandan bir haber girin ve bu habere bir filmde cesetlerin olduğu bir sahnenin fotoğrafını ekleyin, göreceksiniz ki binlerce, belki de milyonlarca insan bu bilginin doğruluğunu hiç araştırmadan inanacak, gaza gelecek, falan ülkeye lanetler yağdıracak hatta belki de sokaklara dökülüp falan ülkenin mensuplarına ait dükkanları, mağazaları taşlayacaktır. Bu nedenler kötülerin elinde internet, çok büyük bir silah haline gelebilmektedir.

     İnternetin zararlarından biri de bağımlılarına çeşitli sağlık sorunları getirmesidir. Örneğin ‘’forward head’’ denilen kafanın önde durması sendromu, kamburluk, omuzların öne çökmesi gibi postür bozukluklarının bir numaralı sebebi bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar; dolayısıyla internet bağımlılığıdır. Zamanlarının büyük bir bölümünü internet başında hareketsiz geçiren insanlarda bu tür problemler sık yaşanmaktadır. Ayrıca internet bağımlılığının gözler başta olmak üzere daha birçok organ üzerinde zararlı etkilerinin olduğu bilinmektedir.

     Özetle şunları söylemek mümkündür: İnternet, doğru kullanıldığında çok faydalıdır; ancak internet kullanımı yanlış olduğunda tamamen zararlı hale gelebilmektedir. Yani bu, tamamen insanın kullanım amaç ve şekliyle ilgilidir. Bizler, onu en faydalı şekilde kullanmalı, onun bir amaç değil, bizi daha iyi bir yere götüren bir araç olarak görmeli ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz. O zaman, internetin tüm güzel nimetlerinden en güzel şekilde yararlanmış oluruz.

-SON-

 

MADDELER HALİNDE İNTERNETİN YARARLARI VE ZARARLARI

 

İnternetin Faydaları

-Bilgiye en hızlı şekilde ulaşmamızı sağlar.
-Zamandan tasarruf sağlar.
-Kağıttan tasarruf sağlar, böylece ormanlar yok olmaz.
-Hızlı bir şekilde iletişim kurmamızı sağlar.
-Günlük işlerimizi yapmamızı kolaylaştırır.
-Yeni insanlar ve yeni medeniyetler tanımamızı sağlar.
-Film, müzik, oyun gibi ihtiyaçlarımızı giderir.
-Bilginin güvenli bir şekilde sağlanmasına katkıda bulunur.
-Bankacılık, ödeme gibi konularda kolaylık sağlar ve işlemleri hızlandırır.
-Abartmamak suretiyle sosyal medya mecraları sayesinde sosyalleşmemizi sağlar.

 

İnternetin Zararları

-Bağımlılık yapar, ona ulaşamayan kişi huzursuzluk hisseder.
-Aşırı ve yanlış kullanıldığında çeşitli psikolojik ve bedensel rahatsızlıklara yol açar.
-Bağımlısı olunduğunda kişiyi toplumdan uzaklaştırır ve onu asosyal biri haline getirir.
-Eğitimsiz ve bilinçsiz insanları yanlış yönlendirmek kolaydır.
-Çok kullanıldığında zaman kaybıdır ve günlük işlerimizi yapmanın önüne geçer.
-Sürekli internette zaman geçiren çocuklarda kişilik gelişimini önler.

 

Değerli ziyaretçiler, internetin faydaları ve zararları ile ilgili kompozisyonlarımızı umarız beğenmişsinizdir. Dediğimiz gibi özellikle uzun olan yazı aynı zamanda İnternetin yararları ve zararları ile ilgili makale örneği teşkil edebilecek bir yazıdır.  Lütfen siz de kendi düşüncelerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin. Esen kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 8
  1. İnternet; iletişim kurmamızı ve bilgiye ulaşmamızı sağlayan bir ağdır. İnternetin yararları çok olmakla birlikte bazı zararları da olabilir. İnternetin faydaları veya zararlarını belirleyen de insanların onu kullanma amacı ve biçimidir.

    Genel anlamda düşündüğümüzde internet son derece faydalı ve gereklidir. Her şeyden önce o, bilgiye en kolay ve en hızlı şekilde ulaşmamızı sağlar. Merak ettiğimiz bir konu veya yer ile ilgili tüm bilgilere görselleri ile beraber anında ulaşabiliriz. İletişim kurmak istediğimiz biri ile anında iletişim kurabilir; onunla yazışabilir veya sesli-görüntülü bir şekilde konuşabiliriz. Gündelik işlerimizi internet sayesinde çok kolay ve hızlı bir şekilde halledebilir ve yine eğlenme ihtiyacımızı buradan giderebiliriz. Ancak tüm bunların yanında internetin bazı zararları da vardır. İnsanlar internet bağımlısı olduklarında asosyal bir yaşam benimseyip insanlardan uzaklaşabiliyor. Böyle olunca da belli bir süreden sonra kişilik bozukluğu yaşayabiliyor. İnternetin bir diğer zararı da onunla gereğinden fazla zaman geçirmek ve gündelik sorumluluklarımızı yerine getirmemektir. İnternette doğru bilgilerin yanında yanlış bilgilerin de yer alması ve bu bilgilerin doğruluğunu araştırmadan ona inanmamız da bazı zararlara sebep olabilmektedir.

    Görüldüğü gibi internet normal şartlarda çok yararlıdır. Bir nimettir. Ancak insandan kaynaklı bazı sebepler yüzünden zararlı hale gelebilmektedir. İnterneti doğru kullanmalı, çocuklar için güvenli internet ortamı sağlamalıyız. Bunu yaparsak internetin faydalarından en güzel şekilde yararlanabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. 𝙱𝚞 𝚖ü𝚔𝚎𝚖𝚖𝚎𝚕👍👏😆👆

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeldi konuşma sınavıma yardımcı oldu teşekkürler 😊

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İnternetin Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
İnternetin Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
İnternetin yararları ve zararlarını anlatan en güzel kompozisyon örneklerini deneme ve makale tadında sitemizden inceleyebilirsiniz
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiXqUxBIlopRAPLKt9CmiCuLMoFS4qM2q4Jf-gGfylgpKmIjTNH44Y4bExRoolMMlY1kwdhSccZyYWLweIht5kqqiPqF2VXQk94G13cK2PPY9896KpPDI7qgZZmtkMsATqdyhbOY3ugtbF2exKVq5utf4JgMZjsU5j_58HWD0XS9_eS4AyeRvVEmhYi=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiXqUxBIlopRAPLKt9CmiCuLMoFS4qM2q4Jf-gGfylgpKmIjTNH44Y4bExRoolMMlY1kwdhSccZyYWLweIht5kqqiPqF2VXQk94G13cK2PPY9896KpPDI7qgZZmtkMsATqdyhbOY3ugtbF2exKVq5utf4JgMZjsU5j_58HWD0XS9_eS4AyeRvVEmhYi=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/internetin-yararlar-ve-zararlar-ile.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/internetin-yararlar-ve-zararlar-ile.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content