İnsan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

İnsan sevgisi ile ilgili kompozisyonları en güzel örnekleri ile buradan okuyabilirsiniz.

İnsan sevgisini anlatan kompozisyon örnekleri ile karşınızdayız. Sizler için hem kısa hem de uzun olan, insan sevgisi ile ilgili kompozisyonlar derleyip her birine güzel bir başlık bulduk. Aynı zamanda insan sevgisi hakkında olan bu yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri şeklinde düzenledik. Sizler de insan sevgisini konu alan bilgilendirici metin, deneme yazısı veya kısa kompozisyon örnekleri hazırlayıp tarafımıza gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

insan sevgisi ile ilgili kompozisyon
İnsan Sevgisi

İNSAN SEVGİSİ

     Sevgi, tüm duyguların en yücesidir. Bu yüce duygunun bir hali de insan sevgisidir. İnsan sevgisi; kişilerin diline, dinine, rengine bakmaksızın onları her haliyle sevmek, insanların değerli olduğuna inanmaktır.

     Gerçekten de her insan sevmeyi hak eder. Evladı için gecesini gündüzüne katan bir anne, her tehlikeyi göze alan bir baba, zor durumdaki bir hayvanı kurtaran bir insan, simidini arkadaşıyla paylaşan bir çocuk... İçinde insan sevgisini hissetmeyen birinin kalbi kararmış demektir. İnsanı sevmeyen hiçbir şeyi sevemez. İnsanları sevmeli, onları mutlu etmek için uğraşmalıyız. Dünyayı daha güzel bir yer haline getirebilmenin yegane yolu tüm insanları sevmektir. İnsan sevgisinin olduğu yerde kin, nefret duyguları olmaz, o bölgelerde kavgalar, savaşlar hakim olmaz. Kin, nefret, kavga ve savaşın olmadığı yerde ise mutluluk vardır.

     İnsanların Allah tarafından yaratılmaları bile onları sevmek için yeterli bir nedendir. Ne diyordu Yunus Emre? ‘’Yaratılanı sev, Yaratan’dan ötürü.’’ Bu nedenle tüm insanları sevmeli, bu sevgiyi tüm dünyaya yaymalıyız.

-SON-

 

İNSANLARI SEVMEK

    İnsan, yaratılmışların en şereflisidir. Sevilmeye değer bir varlıktır. Kendi iradesiyle hareket eden, yaşam biçimini düzenleyen ve kendisine ahlak kuralları belirleyip bunları hayatına tatbik eden tek varlık insandır. Tüm bunlar, insanları hayvanlardan ayıran özelliklerdir.  İnsanların bazısının kötülük yolunda ilerlemesi, sevgiye layık olmaması, tüm insanlara olan bakış açımızı değiştirmemelidir. Elbette ki bu dünyada iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlar da vardır. Kötü insanların yaptığı kötülükler, iyi insanların yaptığı iyilikleri silemez. Zaten iyi insanların sayısı kötü insanların sayısından çok daha fazladır. Böyle olmasaydı, şu an dünya yaşanılır bir yer olamazdı.

    Sosyal medya mecralarından, bazen kitaplardan veya başka kaynaklardan insanların yerin dibine sokulduğu, kötülendiği, hayvanlardan daha aşağı varlıklar olduğu dile getirilir. Halbuki durum kesinlikle böyle değildir. Hayvanlara baktığımızda da yavrusunu öldüren, yavruları arasında ayrım yapan, sürekli kavga edip didişen, birbirine öldüresiye saldıran hayvanları da görmekteyiz. Bunun doğanın bir dengesi olduğunu elbette biliyoruz ve bunun için de hayvanları da suçlayacak değiliz. Ama insanların sanki hayvanlar birer melekmiş de insanlar bir canavarmış gibi göstermesi de doğru bir şey değildir. Belirttiğimiz gibi ne olursa olsun, insan sevgi ve saygıyı hak eden bir varlıktır. Birçok değere sahiptir. Hiçbir hayvan yiyecek bulmak için üstün bir çaba sarf edip çalışmak zorunda değildir. Onlar, genellikle pek de emek sarf etmeden yiyeceklerini doğada hazır bir şekilde bulup tüketirler. Yine hayvanlar yavrularını kısa sürede büyütüp sonra onlardan ayrılır, kendi hallerinde bırakırlar. Oysa insanlarda durum farklıdır. İnsanların değer yargıları vardır. Aile kurumu vardır. Evlatlarının durumları ile bir ömür boyu ilgilenirler. Birbirlerine mutlaka yardım ederler. Tüm bu ve bunlara benzer sebepler sebebiyle insanlar sevilmelidir.Her insanın içinde insan sevgisi muhakkak olmalıdır. İnsanları sevmeyen, kendisini de sevmiyordur. İnsanlarla güzel iletişim kuramayan, eksikliği kendisinde aramalıdır.

    Her şeyi kendi alın teriyle kazanan, değer yargıları olan, üzülmek, sevinmek, özlemek, aşık olmak, sevmek, sevilmek gibi tüm güzel duyguları yaşayan insan elbette sevilmelidir. Dili, dini, rengi ne olursa olsun her insan sevilmeye layıktır. Eğer insanları seversek sevgiyi tüm dünyaya yayabiliriz. İnsan sevgisinin olduğu bir yer çok daha güzel olacaktır. İnsanları sevin ve onları asla kırmayın.Sevgi paylaştıkça çoğalan bir şeydir. Herkes birbirini severse kavgalara, savaşlara sebep de kalmaz. Sevmeniz ve sevilmeniz dileğiyle.

-SON-

 

İnsan sevgisi ile ilgili kompozisyonlarımızı beğendiğinizi umarız. Sizler de insanları daima sevin, onlara güvenin. Yeryüzünde insan kadar iyi başka bir varlık yoktur, buna inanın. İnsanları sevmenin önemini anlatan yazılarımızı örnek alıp sizler de kendi yazılarınızı yazabilirsiniz. Sevgiyle kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 3

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İnsan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
İnsan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
İnsan sevgisi ile ilgili kompozisyonları en güzel örnekleri ile buradan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEizhM_zCI8CK3rWVvqoVMlHpC5zVhFbZKJ47e2Mp4__8lxuiLkQxYzT0TaOMgoz6Xu-9TajXNHtvirYP8zV3pU1N4DoYNb4ltD3CLr3ioQ8Bvgu2l28X6qILg_0viwdH94V5E-hue3xfzNxgKDeVfLMNlFr8TZJY4QKBaYfL9GVeFJb8UT5M5kocMmx=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEizhM_zCI8CK3rWVvqoVMlHpC5zVhFbZKJ47e2Mp4__8lxuiLkQxYzT0TaOMgoz6Xu-9TajXNHtvirYP8zV3pU1N4DoYNb4ltD3CLr3ioQ8Bvgu2l28X6qILg_0viwdH94V5E-hue3xfzNxgKDeVfLMNlFr8TZJY4QKBaYfL9GVeFJb8UT5M5kocMmx=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/insan-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/insan-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content