İmece ile İlgili Kompozisyon

İmecenin önemini anlatan en iyi kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde sitemizden okuyabilirsiniz.

İmecenin önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz sayfamıza hoş geldiniz. Bu çalışmada imece hakkında deneme yazısı türünde bilgilendirici metin kompozisyonları oluşturduk. İmece konulu kısa ve uzun kompozisyonları giriş gelişme sonuç halinde yayınladık. Sizler de imece ile ilgili kompozisyon örnekleri yazarak bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

imece ile ilgili kompozisyon
İmece

İMECE

     İmece, köy gibi kırsal kesimlerde köyün yararına yapılacak bir işin tüm köylüler tarafından iş birliği içerisinde yapılmasıdır. Tüm köy sakinlerinin birleşerek her evin tarımsal işlerini sırayla yapması da imeceye örnektir.

     İmece, her ne kadar kırsal kesimlerde uygulanan güzel bir uygulama olsa da bu güzel uygulama artık toplumun her kesiminde görülebilmektedir. İmece, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğidir. Bu uygulama sayesinde hem işlerin hızlı bitmesi hem de daha eğlenceli halde yapılması sağlanır. İnsanlar gündelik işlerinde bazen başkalarının yardımına ihtiyaç duyar. Onların yardımı ile zor gibi görünen işler daha kolay bir şekilde halledilir.

     Anadolu'nun güzel bir değeri olan imece ruhunu sürekli yaşatmalı, insanlar arası dayanışmayı yaygın hale getirmeliyiz. Eğer güçlerimizi birleştirirsek daha güçlü oluruz.

-SON-

 

GÜZEL BİR DEĞER: İMECE

     İmece, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel göstergesidir. Güç birliği yaparak en zor işlerin bile üstesinden kolayca gelmektir. Anadolu köy yaşamının vazgeçilmez değerlerinden biri de imecedir. İmece; köy, kasaba ve mezralarda yapılan işlerin o yerleşim yerinde ikamet eden tüm kişilerin el birliğiyle yapılmasıdır. Örneğin bir çeşme yapılacaksa eli kazma kürek tutan herkes kazmasını küreğini getirir ve işe koyulur. Böylece tek bir kişinin uzun zamanını alacak olan bir iş çok kısa sürede bitirilmiş olur.

     Birlikten kuvvet doğar diye bir atasözümüz vardır. Bir işi yapmak için tek başımıza gereken güce, kuvvete sahip olamayabiliriz; ancak birden fazla kişi ile gücümüzü birleştiğimizde o zor iş çok kolay hale gelir ve çözülür. Dayanışma, yani imece, topluluk halinde yaşamanın bir gereğidir. Yapı itibarıyla insanlar birbirine her daim muhtaçtır. Kişinin hayatını tek başına idame ettirmesi güçtür. Bunun bilincinde olur dayanışma içinde yaşamalı insanlarla iş birliği yapmayı bilmeliyiz. İmece, her ne kadar kırsal alanlarda uygulanan bir değer olsa da bu uygulama artık şehirlerimizde de görülmektedir. İnsanlar bir arada olmanın önemini anlamıştır. Dayanışma duygusu sadece insanlarda değil, hayvanlarda da görülen bir duygudur. Örneğin karıncaların dayanışması örnek alınacak cinstendir. Küçük su akıntılarından karşıya geçmek için bir zincir gibi birbirine bağlanıp köprü oluşturmaları, böylece diğer karıncaların bu köprüden geçerek karşıya varması bunun en güzel örneğidir. Yine kış hazırlıkları için yuvaya yiyecek taşınırken tüm karıncalar birlik halinde çalışır. Hiçbirinin aklına tembellik veya işten kaçmak gelmez. İnsanlar da toplu olarak yapılan işlerde emek vermeli, tembelliğe kaçmamalıdır.

     Anadolu'nun en güzel değerlerinden biri olan imece, korunması ve geleceğe de mutlaka taşınması gereken bir değerdir. Bu tür değerler, insanlarımız arasındaki bağları kuvvetlendirmektedir. Herhangi zor bir anda bir araya gelerek ne kadar güçlü olduklarını öğretmektedir. Bu değeri yaşatmaya devam edelim. Birlik ve beraberlik içinde olalım.

-SON-

 

İmecenin önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de imece hakkında kısa kompozisyon örnekleri yazarak yorum bölümünde paylaşabilirsiniz. Sizce imece nedir, önemi nedir sorularına cevap verebilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İmece ile İlgili Kompozisyon
İmece ile İlgili Kompozisyon
İmecenin önemini anlatan en iyi kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde sitemizden okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEioAe0fW1qk5MQPWzeLlX50jFYX3m0C9jPqN2YdQJQ-3R0uemcRatq6C5g7KxBkch090ZNJJ0xiNBop8JiLIhKS77lsaAngXZqeXjoj3lImRP9m1kzr936bfHdiOcYCHADBmhb34TIDxK5r7AtoTX40BxhmYs3zdJZgNRWVR75HUnX-gXcvgBDe9LfW=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEioAe0fW1qk5MQPWzeLlX50jFYX3m0C9jPqN2YdQJQ-3R0uemcRatq6C5g7KxBkch090ZNJJ0xiNBop8JiLIhKS77lsaAngXZqeXjoj3lImRP9m1kzr936bfHdiOcYCHADBmhb34TIDxK5r7AtoTX40BxhmYs3zdJZgNRWVR75HUnX-gXcvgBDe9LfW=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/imece-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/imece-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content