İlkbahar ile İlgili Kompozisyon

İlkbaharın önemini ve güzelliğini anlatan en güzel kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.

İlkbahar ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi anlatan kompozisyon örneklerini sizler için yazdık. İlkbahar ile ilgili kompozisyonların her biri giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak düzenlenmiş ve her birine güzel ve uygun bir başlık verilmiştir. İlkbahar konulu kompozisyonlar kısa ve uzun metinler halinde yazılmıştır. Sizler de ilkbahar hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı vs. yazıp sitemizde yayınlanması için bize gönderebilirsiniz. Şimdi dilerseniz ilkbaharın güzelliğini anlatan yazılarımızı okuyalım.

 

ilkbahar ile ilgili kompozisyon
İlkbahar Mevsimi

İLKBAHAR

     İlkbahar, doğanın yeniden uyanışı, tüm bitkilerin yeniden can bulmasıdır. Kış mevsiminin başlamasıyla derin bir uykuya dalan doğa ana, bahar geldiğinde uykusundan uyanmakta ve doğaya büyük bir canlılık katmaktadır.

     İlkbahar mevsiminin insanlar için ayrı bir önemi ve güzelliği vardır. Nedense insanlar bu mevsimde çok daha coşkulu ve mutlu olur. Sanki yeniden dirilen sadece bitkiler değil de insanlardır da. Bahar geldiğinde her yer yeşil renkle süslenir. Doğanın en güzel çiçekleri rengarenk açar. Kelebekler de muhteşem renkleri ve adeta dansa benzer uçuşları ile doğanın süsleri olur. Yeni doğmuş o tatlı kuzular çayırlarda koşar. Ağaçlar, en güzel meyvelerini vermek üzere mis kokulu çiçeklerini açar.

     İlkbahar en güzel mevsimdir. Doğanın bize güzel bir armağanıdır. Sanki zor kış şartlarını geçiren canlılara bir ödül gibidir. Bu güzel mevsimi en güzel ve faydalı şekilde geçirmek için biz de doğaya katkıda bulunalım. Her yere fidanlar dikelim. Böylece doğa daha güzel olsun.

-SON-

 

İLKBAHARI SEVİYORUM

     Benim en sevdiğim mevsim ilkbahardır. İlkbahar geldiğinde her yer yemyeşil olur. Soğuklar biter. Böylece istediğimiz kadar kırlarda dolaşır, sokakta arkadaşlarımızla oynayabiliriz.

     İlkbaharda hayvanlar da yavrulamaya başlar. O bembeyaz kuzuları okşamayı, onlarla beraber koşmayı çok severim. Bahçemizdeki ağaçlarda bulunan kuş yuvalarından gelen yavru kuş sesli benim için en güzel şarkılardan bile daha güzeldir. Benim için ilkbaharın ayrı bir önemi vardır. İlkbahar doğanın dirilişidir. Canlanmanın habercisidir. Çocukların en neşeli haliyle oyunlar oynadığı mevsimdir.

     Tabii ki ilkbahar en sevdiğim mevsim olsa da diğer mevsimlerin de olması gerektiğini biliyorum. Belki kış o kadar soğuk ve zor bir mevsim olmasaydı ilk bahar bize bu kadar güzel gelmeyecekti.

-SON-

 

İLKBAHAR MEVSİMİ

     Ülkemizin de içinde bulunduğu Kuzey Yarım Küre için ilkbaharın başlangıcı 21 Mart'tır. 21 Mart, Nevruz bayramı olarak da kutlanır. Nevruz’un kelime anlamı ise ‘’Yeni Gün’’dür. Evet, doğa sanki yeniden doğmuş gibi ilk gününü, yeni gününü yaşar. Mart, nisan ve mayıs ayları bahar aylarıdır. Bu aylarda kışın o sert soğukları bitmiş ve artık doğa ısınmaya başlamış olur. Böylece daha önce yapraklarını dökmüş olan ağaçlar yeniden yeşillenir, toprak altında uyuyan çiçekler yeniden filizlenir ve kış uykusuna yatmış olan hayvanlar dünyaya yeniden merhaba der.

     İlkbahar konusunda ülkemiz çok şanslıdır; zira ülkemizde her mevsim tam olarak yaşanır. Bu nedenle baharın tadını aylarca çıkarma imkanına sahip olabiliriz. Oysa birçok ülkede belki de ilkbahar birkaç haftadan ibarettir. Bitkiler yaz mevsiminde bütün güçleri ile çalışmış ve meyvelerini vermiştir. Sonbahar geldiğinde ise artık yavaş yavaş dinlenme zamanı gelmeye başlamıştır. Kışın ilk soğuklarından sonra ise yapraklar tamamen dökülmüş ve tek yıllık bitkiler tamamen kurumuş olur. Ancak bu, geçici bir durumdur; çünkü bitkiler, bir sonraki yıla daha güçlü bir şekilde başlamak için dinlenmeye geçmiştir. Kış boyunca dinlenen bitkiler, mart ayının ilk sıcakları ile beraber tekrar uyanmaya başlar. Dallarda büyüyen tomurcuklar, insana adeta umut verir. Çok geçmeden de o tomurcuklar çiçek olur, ardından meyve. İlkbahar neredeyse tüm hayvanların en coşkun olduğu mevsimdir. Kuşların o güzel melodileri insanı kendinden geçirir. Doğadaki bu canlılık insana da geçmiştir. Baharda insanlar doğa ile baş başa kalmak, o güzel çiçek kokularını almak için her fırsatta doğaya çıkarlar. Piknik, mangal bahanedir. Amaç, doğanın tadını çıkarmaktır.

     İlkbahar doğanın tüm canlılara hediyesidir. İlkbahar neşedir, umuttur. Kışın çilesinden bir kurtuluştur. Bu güzel mevsimi en güzel şekilde yaşamalıyız. En güzel şekilde yaşamak için de ilkbaharın güzelliği olan bitkileri yaşatmaya devam etmeliyiz. Özellikle de ülkemiz çölleşmeye doğru giderken, buna bir dur demeliyiz. Bu, hepimizin en kutsal görevi olmalıdır. Bunu, ağaçsız alanları ağaçlandırarak, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan bitki türlerini koruyarak ve doğaya zarar veren etmenleri ortadan kaldırarak başarabiliriz. Eğer bunun bilincinde olursak gelecek nesiller de tıpkı bizim gibi ilkbaharı en coşkulu şekilde yaşayabilecektir.

-SON-

 

İlkbahar mevsimi ile ilgili kompozisyon örneklerini okudunuz. İlkbaharın güzelliklerini anlatan bu kompozisyonları örnek alarak sizler de kendi yazılarınızı yazabilirsiniz. Lütfen sizler de ilkbaharla ilgili duygu ve düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden paylaşınız.

YORUMLAR

BLOGGER: 5
  1. Abi veya abla cok uzun yazmışsın bi rane yazdim canim ciktiii
    Yinede çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Çok uğraştım bir buçuk sayfalık yazdım canım çıktı benim deeeeee

    YanıtlaSil
  3. Ama yinede çok teşekkür

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İlkbahar ile İlgili Kompozisyon
İlkbahar ile İlgili Kompozisyon
İlkbaharın önemini ve güzelliğini anlatan en güzel kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEik4D_NMtaFcYNoQFY6NbWOjeVONNM61JJBUOgU8BWx8-LFij2R-hi5g6HrZFdKIkZvA7_DInYefbZQ3LsjEt3D6ORR_fr7jQRRTaO86NIczoKiDk7_rJfa-93H8hW2xURJo4M8WkHaZ7CSi2FhcP6IYbDWPfW4EXahOxVLsKFfamUhkE4-ZbkDV8h7=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEik4D_NMtaFcYNoQFY6NbWOjeVONNM61JJBUOgU8BWx8-LFij2R-hi5g6HrZFdKIkZvA7_DInYefbZQ3LsjEt3D6ORR_fr7jQRRTaO86NIczoKiDk7_rJfa-93H8hW2xURJo4M8WkHaZ7CSi2FhcP6IYbDWPfW4EXahOxVLsKFfamUhkE4-ZbkDV8h7=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ilkbahar-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ilkbahar-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content