İkiyüzlülük ile İlgili Kompozisyon

İkiyüzlülük yani riyakarlık ile ilgili en güzel kompozisyonları sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Değerli ziyaretçilerimiz sizler için iki yüzlülükle yani riyakarlık ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırladık. Hazırladığımız ikiyüzlülük ile ilgili kompozisyonlar giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun hazırlanmış ve her birine uygun bir başlık verilmiştir. İkiyüzlü olmak hakkında sizler de bilgilendirici metin, deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz.

 

ikiyüzlülükle ilgili kompozisyon
İkiyüzlülük (Riyakarlık)

İKİYÜZLÜLÜK

     İkiyüzlülük, gerçekte olduğu veya inandığı gibi davranmamak, olduğundan farklı görünmek, özü sözü bir olmamaktır. Toplumda, kendisinden zarar gelebilecek en tehlikeli insanlar, ikiyüzlü insanlardır.

     İkiyüzlü insanlarda oturmuş bir kişilik yoktur. Hatta kişilik bile yoktur; zira çift kişiliği olanlar kişiliksiz olarak tanımlanır. İnsan ne ise o olmalıdır. Ya olduğu gibi görünmeli ya da göründüğü gibi olmalıdır. Çıkarlarına göre farklı zamanlarda veya farklı kişilere karşı farklı davranmak dinimizce de yasaklanmıştır. Yüzümüze gülüp arkamızdan iş çevirenler, kuyumuzu kazanlar işte bu ikiyüzlü insanlardır. Ne olduklarını belli etmezler. Bize iyi yüzlerini gösterirler; oysa perde arkasında kapkara bir kişilikleri vardır.

     İkiyüzlü insanların foyası mutlaka bir gün ortaya çıkar. Bu insanlar toplum tarafından sevilmez, saygı görmez ve mutlaka dışlanırlar. Kalbimiz ne ise öyle davranmalıyız veya öyle davranamıyorsak da davrandığımız gibi bir kişilik geliştirmeliyiz.

-SON-

 

İKİYÜZLÜ OLMAK

     Bazı insanlar görünürde çok iyi, masum görünür. Oysa bu insanların eline fırsat geçse size yapmayacakları kötülük kalmaz. Bu insanların gerçek kişiliklerini, duygu ve düşüncelerini görmek, anlayabilmek pek mümkün değildir. Çünkü kendilerine adeta bir bukalemun gibi kamufle ederler. Onları, sadece beklemediğiniz anda size vurdukları darbeden sonra anlarsınız. O zaman da iş işten geçmiş olur, ancak yine de onları tanımış olursunuz; böylece ona karşı gereken tedbirleri alırsınız.

     Anadolu'nun büyük kanaat önderlerinden biri olan Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi bilirsiniz. Onun bu konu ile ilgili çok güzel ve ünlü bir sözü vardır. Der ki: ‘’Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.’’ Yani ikiyüzlü olma. Kalbin sana ne diyorsa, özün, kişiliğin neyse öyle görün. Düşünün ki bir insanın içinde zerre kadar Allah korkusu yok. Normal yaşamında namaz kılan, oruç tutan veya benzeri dini ibadetleri yerine getiren biri değil. Ancak çevresine iyi görünmek ve bu özelliğiyle başka bir çıkar sağlamak için dışarıda namaz kılıyor, iyi bir Müslüman gibi görünmeye çalışıyor. İşte böyle bir insan ikiyüzlüdür. Böyle insanlar İslam literatüründe münafık olarak adlandırılır. Peygamber döneminde de İslam'a inanmadığı halde, doğru yola gelmediği halde o yol üzerineymiş gibi görünen; fakat sonra Müslümanlara karşı çeşitli kötülükler yapan birçok örnek görülmüştür.

     İkiyüzlü insanları ne insanlar ne de Allah sever. Böyle insanların yaptıkları ibadetler de boşunadır. İnsan daima doğru yolu gözetmelidir. İnsanların iyiliğini istemeli, bunun için çabalamalıdır. Seviyor gibi göründüğü, yüzüne gülümsediği kişilere asla kötülük etmemelidir. Ya onları gerçekten sevmeli veya sevmiyorsa seviyor gibi görünmemelidir.

-SON-

 

RİYAKARLIK

     Riyakarlık, ikiyüzlülük demektir. Yani olduğundan farklı görünmektir. Riyakar insanlar bizi severmiş gibi görünüp aslında bizden nefret ediyor olabilirler. Böyle insanlara karşı çok dikkatli olmak gerekir.

     Riyakar insandan zararın ne zaman geleceği bilinmez. Çünkü biz onların iyi insanlar olduğunu hatta bizi de çok sevdiğini; böylece bize zarar vereceğini düşünmeyiz. Ancak günü geldiğinde öyle bir zarar verirler ki aklımız şaşar. Riyakar insanlardan uzak durmalıyız.

     Riyakarlık, Allah'ın da yasakladığı bir durumdur.Riyakar insanları kimse sevmez. Her zaman iyi insanlar olmalı ve gerçek kişiliğimizi saklamamalıyız.

-SON-

 

Sevgili okurlar iki yüzlülük ile ilgili kompozisyon örneklerini umarız beğenmişsinizdir. İkiyüzlü olmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlamışsınızdır. Sizler de ikiyüzlü olmaktan sakının, harbi olun. Gerçeğiniz neyse o olun. İnsanların sizin için ne düşündüğü önemli olmasın. Sizler de ikiyüzlülük hakkında kompozisyon yazabilir veya ikiyüzlülük konulu sözler yazıp yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Bu arada riyakarlıkla ilgili kompozisyon arayanlar bu yazıları kullanabilir; çünkü ikiyüzlülük riyakarlık demektir.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İkiyüzlülük ile İlgili Kompozisyon
İkiyüzlülük ile İlgili Kompozisyon
İkiyüzlülük yani riyakarlık ile ilgili en güzel kompozisyonları sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhC8Mp-aEvLW9pocwDiFOCkeep_jduqvoMTOM_o8MxX7-zcwWy4Rtoedcw425VGgQ7C3M_Z-BcBQXVfP7_BOBIYoFbbwdy9tNn2S7oU_ElU8nGNJi6tTGJel-peHTu8ZYL3Onxs5Ojx1DJENbiph-qxtlQyXaFrjZV2boZAiYuobcqCTZv87gBQd0wQ=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhC8Mp-aEvLW9pocwDiFOCkeep_jduqvoMTOM_o8MxX7-zcwWy4Rtoedcw425VGgQ7C3M_Z-BcBQXVfP7_BOBIYoFbbwdy9tNn2S7oU_ElU8nGNJi6tTGJel-peHTu8ZYL3Onxs5Ojx1DJENbiph-qxtlQyXaFrjZV2boZAiYuobcqCTZv87gBQd0wQ=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ikiyuzluluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ikiyuzluluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content