Hedeflerimiz ile İlgili Kompozisyon

Geleceğe dair hedeflerimizi anlatan kompozisyon örneklerini buradan okuyabilirsiniz.

Gelecekteki hedeflerimiz ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada, kısa ve uzun yazı örneklerini inceleyebilirsiniz. Gelecekteki hedefim konulu kompozisyonların tümüne uygun ve güzel bir başlık seçilmiş ve tamamı giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak oluşturulmuştur. Hedeflerim hakkındaki yazılarda hedef belirlemenin önemini, hedef ve başarı arasındaki ilişkiyi daha iyi anlayacak ve kendiniz için güzel hedefler belirleyebileceksiniz. İyi okumalar.

 

gelecekteki hedefimiz
Hedeflerimiz

HEDEFLERİMİZ

     Her insanın geleceğe dair hedefleri, planları vardır. Bu hedefler bazen ulaşılması kolay bazen de zor hedeflerdir. Zor hedeflere ulaşmak için bazı fedakarlıklarda bulunulması, yeterince emek verilmesi gerekir.

     Gelişigüzel yaşamak, herhangi bir plan program belirlemeden hayata devam etmek insanları başarıya götüremez. Başarı elde etmek isteyenler, hedeflerini önceden belirlemeli ve bunlara ulaşmak için var gücüyle çalışmalıdır. Hangi yöne gideceği belli olmayan bir yelkenli gemiye hiçbir rüzgarın faydası dokunmaz. Hedefsiz insan da böyle bi gemiye benzer ve ulaşmak istediği şey belli olmadığı için yerinde sayar durur.

     Bu hayatta başarılı olmak için kendimize mantıklı ve ulaşılabilir hedefler belirlemeliyiz. Çalışmalarımızı da belirlediğimiz hedefin zorluğuna göre oluşturmalıyız. Eğer hedefimizi belirler ve elimizden geleni yaparsak ona muhakkak ulaşırız.

-SON-

 

HEDEF VE BAŞARI ARASINDAKİ İLİŞKİ

     Hedef ile başarı arasında önemli bir ilişki vardır. Büyük başarılara imza atanlar, kendileri için ulaşılacak bir hedef belirleyip bu hedef doğrultusunda özverili bir şekilde çalışanlardır. Hedef belirlemeden ilerlemek pek mümkün değildir.

     Zaten hedefi belli olmayanın amacı nedir ki? Niçin çalışmalıdır? Nasıl ve ne kadar çalışmalıdır? Hedefi olmayan biri için bu soruların cevabı da yoktur. Ancak hedef belirleyenlerin ne yapmak istediği, ulaşmak istediği hedef için hangi yöntemleri kullanması gerektiği veya ne kadar çalışması gerektiği bellidir. Hedef belirlemek, programlı ve planlı bir şekilde ilerlememizi sağlar. Örneğin daha eğitiminin ilk yıllarında doktor olmayı hedefleyen biri, hayatını da buna göre planlar. Doktor olmak için sayısal derslerden başarılı olunmalıdır. Aynı zamanda lisede sayısal bölüm seçilmelidir. İşte, hedefini önceden belirleyen kişi daha ortaokuldan itibaren sayısal derslere daha fazla ağırlık verecek, kendini bu yönde geliştirecek ve üniversite sınavına girdiği zaman da istediği başarıya ulaşarak tıp fakültesini kazanabilecektir.

     Bu yönüyle hedef belirlemek çok önemlidir. Gelecekle ilgili hedeflerinizi muhakkak belirleyin. Yapmanız gerekenleri planlayın ve planlarınız doğrultusunda ilerleyin. Bunu yaparsanız başarıya da mutlaka ulaşırsınız.

-SON-

 

BENİM HEDEFLERİM

     Herkesin geleceğe dair hedefleri vardır. Benim de hem kısa vadeli hem de uzun vadeli bazı hedeflerim var. Kısa vadeli hedeflerim arasında bu sene sınıfımı en iyi notlarla geçmek. Uzun vadeleri hedeflerimin arasında ise doktor olmak var. Eskiden beri hep doktor olmak istemişimdir. Hayatımı da bu doğrultuda düzenledim diyebiliriz.

     Her şeyde önce doktor olmak için neler yapılması gerektiğini, hangi derslerden başarılı olmak gerektiğini, hangi sınavlara girilip hangi bölümlerin tercih edilmesi gerektiğini öğrendim. Öğrendiklerim sayesinde hedefime emin adımlarla ilerliyorum. Tüm derslerimi önemsiyorum ama matematik ve fen dersleri ile yani sayısal derslerle daha çok zaman geçiriyorum. Çünkü tıp bölümünü kazanmak için bu derslerle ilgili testleri iyi çözmem gerekiyormuş. Hedefim sadece doktor olmak değil tabi. Bunun dışında da hayatıma güzellik katacak başka hedeflerim var. Örneğin şu anda gitar ve piyano eğitimi alıyorum. Gelecekte her şarkıyı profesyonel bir şekilde çalmak istiyorum. Ayrıca yabancı dil öğrenmenin önemini bildiğim için şimdiden İngilizce çalışıyorum. Hedefim, İngilizceyi de ana dilim gibi konuşabilmek.

     Eğer kendime bu hedefleri belirlememiş olsaydım kesinlikle başarıya ulaşamazdım. Hatta ne yapacağımı bile bilemez, gelişigüzel yaşamaya devam ederdim. Siz de gelecekle ilgili hedefler belirleyin ve hedeflerinize ulaşın.

-SON-

 

Gelecekle ilgili hedeflerim hakkında yazdığımız kompozisyonları beğendiğinizi umarız. Sizler de geleceğe dair hedeflerinizi anlatan kompozisyon örnekleri yazarak bize gönderebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 8

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Hedeflerimiz ile İlgili Kompozisyon
Hedeflerimiz ile İlgili Kompozisyon
Geleceğe dair hedeflerimizi anlatan kompozisyon örneklerini buradan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhu75m_zi2_ZT44DJWxfKjthrb1zuOHcG8TcARHk-ZpPXyBflrvJRvKyEQvFyGaJECQFEZ-ql25KlxXFdwXxz1m0jFp2pJrQ9vfq4LH7rNaibn8elmSgkALsEEO8wn91YdjQyAmkp9eN0Gyy4yzIBR9u_dz5Inu42rB2yuvKq8bSQam06b-v4Kr8A3N=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhu75m_zi2_ZT44DJWxfKjthrb1zuOHcG8TcARHk-ZpPXyBflrvJRvKyEQvFyGaJECQFEZ-ql25KlxXFdwXxz1m0jFp2pJrQ9vfq4LH7rNaibn8elmSgkALsEEO8wn91YdjQyAmkp9eN0Gyy4yzIBR9u_dz5Inu42rB2yuvKq8bSQam06b-v4Kr8A3N=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/hedeflerimiz-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/hedeflerimiz-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content