Hayvan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Hayvan sevgisi ile ilgili en güzel kompozisyonları sayfamızdan okuyabilirsiniz. Uzun ve kısa yazılar mevcut. Güzel başlıklarla beraber.

Hayvan sevgisi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri hazırladık. Hayvan sevgisini anlatan kompozisyon örneklerinin her birine güzel ve uygun bir başlık seçerek tüm yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri şeklinde oluşturduk. Sizler de hayvan sevgisi hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı vs. yazıp bize gönderebilirsiniz. Dilerseniz şimdi hayvan sevgisi konulu kompozisyonları okumaya geçelim.

 

hayvan sevgisi ile ilgili kompozisyon
Hayvan Sevgisi

HAYVAN SEVGİSİ

     Hayvanlar, yeryüzünü insanlarla paylaşan canlı varlıklardır. Birçok hayvan türü vardır ve bu hayvanların her birinin doğada bir önemi ve görevi vardır. Hiçbir hayvan boşuna yaratılmamıştır.

     Bazı hayvanları sevimli bulup beslerken hatta onları evlerimize bile alırken bazılarını kötülemek veya öldürmek insanlıkla bağdaşan bir şey değildir. Bütün hayvanlar değerlidir, hepsi önemlidir. Hepsinin canı vardır. Bazı insanlar büyük hayvanları önemserken nedense küçükleri önemsemez. Örneğin bir köpeği öldüren biri haber konusu olur, ona herkes kızar ve tepki gösterir. Oysa bir karıncayı, bir kelebeği veya arıyı öldürdüğünüzde kolay kolay kimse umursamaz. Halbuki onun da canı vardır. Bir köpek öldürüldüğünde hangi acıyı çekiyorsa, bir kelebek öldüğünde de aynı acıyı çeker.

    Bu nedenle hiçbir hayvana zarar vermemeli, hepsini korumalıyız. Kendi keyfimiz için onları yok etmemeliyiz. Dünya bize de yeter onlara da. Lütfen hayvanları sevelim ve onları koruyalım.

-SON-

 

HAYVANLARI SEVİYORUM

     Ben tüm hayvanları çok seviyorum. Bugüne kadar onlara hiç zarar vermedim. Hatta zarar vermeyi bırakın, onları her zaman kollayıp korudum, besledim ve zor durumdaki hayvanların yardımına koştum.

     Benim için bütün hayvanlar önemlidir. Bu yüzden hayvan ayrımı yapmam. Hepsinin bizler için değerli olduğunu düşünürüm. Onların belki dili yok; ama onlara yardım ettiğimizde bize çok güzel tepkiler veriyorlar. Örneğin köpekler, küçük bir ilgi veya sevgi gösterinizi bile asla unutmuyor, size sadık kalarak o sevginin karşılığını vermeye çalışıyorlar. Onları aç bırakmadığımız, korkutmadığımız veya can güvenliklerini tehdit etmediğimiz sürece onlar bize asla zarar vermez.

     Her hayvan doğanın bir parçasıdır. Doğanın bu önemli parçalarını korumak da hepimize düşer. Hiçbir şey yapamıyorsak, en azından sokaklara bir kap su veya yemek bırakalım onlar için. Onlar bizim sevgili dostlarımız...

-SON-

 

HAYVANLARIN ÖNEMİ

     Yeryüzünde kimisi sularda kimisi karada yaşayan milyonlarca hayvan vardır. Bu hayvanların her biri doğada bir görevi üstlenmektedir. Bu nedenle boşuna yaratılmış hiçbir hayvan yoktur. Hayvanların varlığı insanlar için de çok önemlidir. Hatta herhangi bir türün yok olması, insan türünün yok olmasına dahi sebep olabilir.

     Örneğin arılar, insan yaşamı için son derece önemlidir. Bildiğimiz gibi bitkilerin meyve verebilmesi için birbiri ile tozlaşması gerekir. Bu yüzden tıpkı insan ve hayvanlarda olduğu gibi bitkilerin de erkeği ve dişisi mevcuttur. Ancak her yerde hem erkeğin hem de dişinin bir arada bulunması mümkün değildir. İşte, böyle bir durumda tozlaşmayı arılar sağlamaktadır. Arılar, bir meyve çiçeğine konunca ayaklarına veya vücuduna o çiçeğin tozları bulaşır. Böylece başka bir ağacın meyvesinin çiçeğine gidip konduğunda o tozları çiçeğe bırakır ve böylece tozlaşma gerçekleşerek çiçeğin meyveye dönüşmesini sağlar. Eğer bu tozlaşma oluşmazsa çiçek meyveye dönüşmeden kuruyup düşer.

     Bu durum sadece arılar için geçerli değildir. Doğa sürekli bir döngü halindedir. Her hayvan, bu döngüyü oluşturan bir zincirin birer halkası gibidir. Bu halkalardan birini koparmak, doğanın dengesini bozmak anlamına gelir. Doğanın dengesini korumak için hayvanları sevelim ve onları koruyalım.

-SON-

 

HAYVANLAR

    Yeryüzünde insanlar, hayvanlar ve bitkiler hüküm sürmektedir. İnsanlar ve hayvanlar sürekli etkileşim halindedir. Birçok hayvan insanlar tarafından evcilleştirildiği için insanlarla bir arada yaşamaktadır. Evcilleştirilmeyen hayvanlar ise doğada, ormanlarda, dağlarda veya denizlerde yaşam sürmektedir. Evcil olsun olmasın, her hayvan insanlar tarafından korunmaya muhtaçtır. Korunmasa bile en azından insanlar tarafından onlara herhangi bir zarar verilmemelidir.

    Evcilleştirilmiş hayvanların tüm ihtiyaçları insanlar tarafından giderilmektedir. Bunun karşılığında ise insanlar onların etinden, sütünden, yünlerinden faydalanmakta kimi zaman ise herhangi bir karşılık beklemeksizin onları ailelerinin bir üyesiymiş gibi kabul edip beslemektedir. Hayvanlar hangi sebeple beslenirse beslensin, iyi davranması, bakımlarının tam yapılması gereken varlıklardır. Onların dili yoktur, dolayısıyla ihtiyaçlarını, hastalıklarını bize anlatamazlar. Kısacası hayvanlar her zaman biz insanlara muhtaçtır. Bizim onlara karşı olan ilgi ve sevgimiz, onları mutlu eder. Hayvanlar da tıpkı insanlar gibi canı yanan, acıkan, susayan, hastalanan varlıklardır. Bunun farkında olmak ve gerekirse empati yapmak, onlara iyi davranmamıza sebep olur. Ne yazık ki insan nüfusu hızla çoğalıyor. İnsanlar dünyanın her yerine yayılmış durumda. Böyle olunca da hayvanların yaşam alanlarını ellerinden alıyoruz. Üstelik, sanki dünya sadece bizim için yaratılmış gibi, bir de hayvanları bulunduğumuz ortamdan uzaklaştırmak için onlara zarar verebiliyoruz. Bir tür dağdan gelip bağdakini kovmak gibi yan.

     Bu dünya bizim olduğu kadar hayvanlara da aittir. Bu nedenle onlara da yaşam alanı bırakmalı ve gerekirse onları beslemeyi bilmeliyiz. Onlarla iç içe yaşamayı öğrenmeliyiz. Gördüğümüz her su kaynağını sahiplenip o bölgeleri beton yığınları haline getirmemeliyiz. Onlarında suya, yiyeceğe ihtiyacı olduğunu bilmeliyiz. Onların yaşam alanlarını ihlal etmediğimiz sürece onlardan biz insanlara hiçbir zarar gelmez.

-SON-

 

Hayvan sevgisi ve hayvanların önemi ile ilgili kompozisyon örneklerimizi okudunuz. Şayet bu kompozisyonları beğendiyseniz düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Hayvanları korumanın önemini asla unutmayın. Sevgiyle kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 63
  1. Yanıtlar
    1. Sen iyi misin Allah Allah sana birseymi mi yaptı bu site niye küfür ediyorsun yaa

      Sil
    2. ne diyon kardeş kafayı mı yedin hep küfür ediyon

      Sil
    3. Gidecek kişi sen sin yarram

      Sil
    4. Abi varmi bi engelin varsa söyle çözümü vardır elbet

      Sil
    5. ne bu küfür ama biz etsek öldürürler şikayet edeceğim seni

      Sil
  2. Çok güzel de keşke biraz daha benimsenmiş olsaydı

    YanıtlaSil
  3. lan herkez adsız aynı kisi yazsa anlamicaz

    YanıtlaSil
  4. Kısa ve öz bayaa iyi .

    YanıtlaSil
  5. bence cok guzel eline saglik kim yazdiysa

    YanıtlaSil
  6. Ben yazdım güzel olmuşmu

    YanıtlaSil
  7. tanrım bu site bir lütuf olmalı

    YanıtlaSil
  8. ayayayyyy sağollllllllllll

    YanıtlaSil
  9. Çok ii saol karşim. Bayıldım umrm konuşma sınavın müqqq bir son alrm
    Sonuç :
















    0

    YanıtlaSil
  10. İnşallah konuşma sınavımdan 100 alırım
    Bu arada çok güzel:)##müq##sınav#

    YanıtlaSil
  11. ne küfür ediyonuz garipler cnghjbnfyj .ha bide artık emoji kullanmayın mk lar

    YanıtlaSil
  12. Ne sövüyoz lan çoluk çocuk okuyor burayı

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Hayvan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Hayvan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Hayvan sevgisi ile ilgili en güzel kompozisyonları sayfamızdan okuyabilirsiniz. Uzun ve kısa yazılar mevcut. Güzel başlıklarla beraber.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj563Hzi03Q182Pot7RHqdx34ePJC4AhJ_Dvr4BLsP7aPUrt_5B2BtB_4fCl1H7rdjwmJnYUbJ7ZKzeeYryi4phKkyOUfRny_jVIpuBlfSKQnreORbaaX73wbr-O4pTjHliLybPtTQYmSVhCRi3dNtibFaOGsiwAOfEW1IsVvclxR9exZq3L7Ry8QyN=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj563Hzi03Q182Pot7RHqdx34ePJC4AhJ_Dvr4BLsP7aPUrt_5B2BtB_4fCl1H7rdjwmJnYUbJ7ZKzeeYryi4phKkyOUfRny_jVIpuBlfSKQnreORbaaX73wbr-O4pTjHliLybPtTQYmSVhCRi3dNtibFaOGsiwAOfEW1IsVvclxR9exZq3L7Ry8QyN=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/hayvan-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/hayvan-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content