Fedakarlık ile İlgili Kompozisyon

Fedakarlık ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini iyi başlık ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile incelemek için sayfamızı ziyaret edin.

Fedakarlığın önemini anlatan kompozisyon örnekleri ile yine karşınızdayız. Fedakarlık ile ilgili kompozisyon örneklerinin her birine güzel bir başlık seçip her bir yazıyı giriş gelişme sonuç kuralları çerçevesinde oluşturduk. Hem kısa hem de uzun yazı örnekleri sunarak herkese faydalı olmaya çalıştık. Sizler de fedakarlık konulu yazı, bilgilendirici metin yahut deneme yazısı yazarak bize gönderebilirsiniz. Şimdi fedakarlık hakkında kompozisyon örneklerini okumaya geçelim.

 

fedakarlığın önemi hakkında kompozisyon
Fedakarlık

FEDAKARLIK

     Fedakarlık, iyi bir amaç uğruna kendi kişisel zevklerimizden, hak ve özgürlüklerimizden vazgeçip tüm imkanlarımızla gerçekleşmesini istediğimiz şey için çalışmaktır. Eğer fedakar olursak istediğimiz birçok hedefi gerçekleştirebiliriz.

     Fedakarlığı ya sevdiğimiz insanlar, ya içinde bulunduğumuz toplum ya da yine kendi çıkarlarımız için yaparız. Örneğin ailemizin veya çocuklarımızın daha iyi yaşam koşullarına sahip olması için, vatanımızın gelişmesi için veya kendimiz için belirlediğimiz bir hedefe ulaşabilmek için fedakarlık yapmamız gerekebilir.

     Fedakarlık yapmadan büyük başarılar elde etmek zordur. Örneğin bir öğrencinin fedakarlık yaparak eğlencesinden, uykusundan, arkadaşlarından taviz vermesi gerekir ki başarılı olabilsin. Aksi durumda ne yazık ki istediği başarıyı elde edemez.

-SON-

 

FEDAKARLIĞIN ÖNEMİ

     Hiçbir başarıya çiçekli yollardan gidilmez. Ulaşılması zor olan bir hedefiniz varsa çeşitli fedakarlıklar göstermeden bu hedefe ulaşmanız çok zor belki de imkansızdır. Bu nedenle nelerden vazgeçmeniz, neleri göze almanız gerektiğini çok iyi bilmelisiniz. İşte, hedefinize ulaşmak için bazı güzel şeylerden vazgeçmeniz, bazı kötü durumları göze almanız fedakarlık örneğidir.

     Bu dünyada hiçbir başarı kolay elde edilmemiştir. Bugün, aklınıza gelen her türlü teknolojik buluş veya bilimsel bilgi, büyük fedakarlık, özveri ve çalışmanın ürünüdür. Örneğin Edison, ampulü oturduğu yerden icat etmemiştir. Veya bir hekim, herhangi bir hastalığın tedavisini keyif sürerek bulmamıştır. Bu kişiler, bunları yapmak için belki günlerce uykusuz kalmış, yemeden içmeden kesilmiş, binlerce başarısız deneme yapmıştır. Herkes günlük hayatına devam edip eğlenirken onlar nice sıkıntılarla boğuşmuştur. Eğer bu kişiler onca fedakarlıkta bulunmasaydı, bu başarıyı elde edemeyecekler ve insanlık için bu kadar büyük buluşlar elde edemeyeceklerdi. Şu an üzerinde yaşadığımız topraklar da kolay kazanılmadı. Biz istediğimiz gibi keyfini sürüyoruz; ancak bu topraklar atalarımızın kanıyla sulanarak elde edildi. Eğer dünya savaşlarında atalarımız fedakar olmayıp kolayı seçseydi, bugün bu topraklarda bizler değil başkaları yaşıyor olacaktır.

     Her büyük başarının arkasında büyük fedakarlıklar vardır. Bizler de bu büyük başarıları elde etmek istiyorsak, sevdiklerimize güzel bir gelecek kurup onların mutlu olmasını veya hayallerimizin gerçek olmasını istiyorsak fedakar olmalı ve bu yolda çekilecek her türlü sıkıntıyı ve zorluğu göze almalıyız.

-SON-

 

FEDAKARLIK BAŞARIYI GETİRİR

     Fedakarlık bir ağaç, meyvesi ise başarıdır. Gereken fedakarlığı gösteren herkes, istediği başarıya muhakkak ulaşacaktır. Hayal ettiğimiz, gerçekleşmesini istediğimiz şeyler her zaman kolay gerçekleşmez. Bunları gerçekleştirmek için büyük çaba harcamamız gerekebilir. Zaten her şey öyle çok kolay olsaydı herkes başarılı, mutlu ve varlıklı olurdu. Oysa tüm bunları elde edenler, gereken fedakarlığı gösterenlerdir.

     Fedakarlık, istediğimiz şeyi gerçekleştirmek için bazı zevklerimizden ödün vermektir. Örneğin fedakarlık konusunda ilk gösterilecek örnek annelerdir. Anneler, çocuklarını en güzel şekilde yetiştirmek, onları sağlıklı bir şekilde büyütmek, en iyi şekilde eğitmek ve onlara güzel bir gelecek kurmalarında yardımcı olmak konusunda son derece fedakardırlar. Bebeklerini doyurmak için geceleri uykusundan feragat edip defalarca uyanırlar, hasta olduklarında sabahlara kadar başlarında dururlar. Hiç durup dinlenmeden evi temizler, çocuklarını doyurmak için yemek yapar, bulaşıkları yıkar ve yapılması gereken her şeyi yaparlar.

     Eğer anneler, tüm bu fedakarlıkları göstermese çocukları istediği gibi sağlıklı olmayacak ve yetişmeleri gerektiği gibi yetişemeyeceklerdir. Yine başarılı bir eğitim hayatı sürdürmek isteyen bir öğrenci tüm zamanını eğlenerek, bilgisayar ve tablet başında geçirerek, arkadaşları ile oyun oynayarak veya uyuyarak bunu başaramaz. Her şeyden önce okulda derslerini dikkatle dinlemeli, derslere hazırlıklı gitmeli, ödevlerini yapmalı, testlerini çözmeli ve öğrendiklerini sürekli tekrar etmeli. Bunları yapmayan yani yeterince fedakarlık göstermeyen öğrenciler için iyi bir üniversite veya iyi bir bölüm sadece hayal olarak kalır. Fedakar olanlar ise istedikleri başarıya muhakkak ulaşır ve istedikleri mesleğe sahip oldukları için ömür boyunca mutlu olur.

     Fedakarlık bir ağaca benzer. Bu ağacın suyunu, gübresini zamanında verir, gerekli budamalarını aksatmadan yaparsanız size meyve verir. Fedakarlığın gerektirdiklerini yaptığınızda ise gerçekleştirdiğiniz hayaliniz, o ağacın meyvesi olur. Geçmişten beri adını tarihe altın harflerle yazan birçok önemli şahsiyet bulunmaktadır. Kimisi felsefe alanında, kimisi tıp, kimi astronomi, kimi fizik, kimi teknoloji alanında tüm insanlığa faydalı işler gerçekleştirmiş ve büyük başarılara ulaşmıştır. Bu şahsiyetler bu başarıları kolay elde etmemiştir. Her biri belki de istediğini başarmak için nice zorluklardan geçmiş, nice engelleri aşmış, uykusuz günler geçirmiş ve belki de toplumdan, arkadaşlarından bile soyutlanmak zorunda kalmıştır. Tüm bunlar fedakarlıktır. Fedakarlık yapıldığında ise istenen hedefe ulaşılmıştır.

     Her zaman dediğimiz gibi iyi işler fedakarlık olmadan başarılamaz. Bu yüzden bir hayaliniz veya hedefiniz varsa ona ulaşmak için her türlü fedakarlığı göze alın. Siz bunu yaptığınızda başarı muhakkak ayağınıza gelecektir; çünkü hiçbir başarı ulaşılamayacak kadar yüksekte değildir.

-SON-

 

 

Fedakarlık ve fedakarlığın önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini okudunuz. Sizler için fedakarlığı her yönüyle anlatmaya çalıştık ve tüm bunları kompozisyon kuralları çerçevesinde yaptık. Beğendiğinizi umarız. Sizler de fedakarlık ile ilgili düşüncelerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 53
  1. MÜĞĞĞ🥰🤑🤤🤡:👨🏼

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Mükemmel porfekt çok güzel ihtiyacım vardı ve play bring mans bu ff and we play chinese whistler too history and turn right lts on grand street lts on grand street lts opposite the pool iş ilanları ve eleman ilanları ve eleman ilanları ve eleman ilanları ve eleman



      ,

      Sil
    2. c2 seviye ing koymuşum

      Sil
  3. Acaba tam olarak fedakarlık ne demek ve örnek vererek. Bir konuşma ayarlayabilirsiniz
    Sevgiler....🤗

    YanıtlaSil
  4. Örnek verin diye okumuştum ama siz örnek vermeyip fedakârlık ne demek onu anlatıyorsunuz

    YanıtlaSil
  5. siteniz çok kötü yani bruh

    YanıtlaSil
  6. Çok kötü site fedakarlık hikaye diyor fedakârlığı qnlayiyo oggggk 🤢🤢😡😡😡😡

    YanıtlaSil
  7. 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬😡🤢🤮👊🏿👊🏿

    YanıtlaSil
  8. Fenerbahçe kral 🤴 gsnin amına koyayım Fenerbahçe 👑

    YanıtlaSil
  9. Fenerin 30 kere adına koyayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman sizin de ben amına koyayım piç orospu arkadaşlar lütfen burda bir emek var ve siz buna kötü diyorsunuz lan amk kolaysa siz kendiniz yazın lütfen bundan sonra iyi yorumlar yazmanız dileğiyle...:)

      Sil
    2. İnşaallah hepinizin cehenneme gider siniz

      Sil
  10. Allah hepinizin belasını versin niye böyle yapıyoruz yazan o kadar uğraşmış biraz saygı duyun be

    YanıtlaSil
  11. Bu arada ben Galatasaraylıyım fenerleri de ...

    YanıtlaSil
  12. Bide bok gibi demisiniz ya bok sensin kolay gelsin anan baban terbiye versin çok konuşma dayak yersin 😡😡🤬🤬🤬😠😠

    YanıtlaSil
  13. Yanıtlar
    1. Ben sigmayım aglayın betalar skibitoilet bırr skibi dop dop yes🤬🥵🤢🤬🏳‍🌈🤑👺👿😈🥱🏴‍☠️😈☠🤑💍🤬

      Sil
  14. Enes batur bok gibi birisi sevenler harbi mal gerçekte aglayın betalar 🤮🤬🕋🤬🤬🤑🤑🤮😈👿👺👹☠👽👽💩🤬🏳‍🌈🤬🤬💩🤑🤢

    YanıtlaSil
  15. sen malmısın
    acaba ağzın mı bozuldu sen önce ağzını kapamayı öğren ayrıca sensin o beta

    YanıtlaSil
  16. sen kimsin de laf edebilirsin

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Fedakarlık ile İlgili Kompozisyon
Fedakarlık ile İlgili Kompozisyon
Fedakarlık ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini iyi başlık ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile incelemek için sayfamızı ziyaret edin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj905AYFpulJfZz6NeynF4zODmL1rQwH9M8NdN6VUul29Od8cX4RvHEOczg2vcOHhNWbHKAKS4z8KYibD2_uFcnNR_47lY2Odslcb3JiEwYeOHThPxJ9_fYl-xhwoNlR02Eb_MD7wTdeGFL0J7hLtsRXGuri0ZBLYU9LXxoMQeAF4F39_8Ug6FJIBe_=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj905AYFpulJfZz6NeynF4zODmL1rQwH9M8NdN6VUul29Od8cX4RvHEOczg2vcOHhNWbHKAKS4z8KYibD2_uFcnNR_47lY2Odslcb3JiEwYeOHThPxJ9_fYl-xhwoNlR02Eb_MD7wTdeGFL0J7hLtsRXGuri0ZBLYU9LXxoMQeAF4F39_8Ug6FJIBe_=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/fedakarlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/fedakarlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content