Evlilik ile İlgili Kompozisyon

evlilik ve evliliğin önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon yazılarını sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Evlilik ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada evliliğin önemi, evlilikte dikkat edilmesi gerekenler, evlenmenin İslam dinindeki yeri konuları üzerinde durduk. Kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde sunduk. Sizler de evlilik konulu bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örneği hazırlayarak bizlere gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

evlilik konulu kompozisyon
Evlilik

EVLİLİK (Kısa Kompozisyon)

     Evlilik, bir kadın ve erkeğin hayatları boyunca birbirine destek olması, hayatın yükünü ve mutluluğunu paylaşması ve aynı zamanda nesillerini devam ettirmesi için beraber yaşamaya karar vermesidir.

     Evliliğin amacı iyi günde de kötü günde de beraber olmaktır. Bu nedenle eşler daima birbirinin en iyi destekçisi olmalı, birbirini anlamalı ve yine birbirinin kusurlarını hoşgörü ile karşılamalıdır. Evlilikte en önemli şey hayatı paylaşmaktır. Bu nedenle evin yükü sadece eşlerden birinin üzerinde olmamalı, eşler arasında iş paylaşımı yapılmalıdır. Evliliğin bir amacı da çocuk sahibi olmak ve çocukları en güzel şekilde yetiştirmektir. Çocuk yetiştirmede de hem kadının hem de erkeğin rolü olmalıdır. Evlilikte en önemli hususlardan biri sevgi ve saygıdır. Birbirini sevip birbirine saygı duyan eşlerin evlilikleri daha uzun ve daha mutlu olmaktadır. Dinimiz de evlilik zamanı gelmiş olan gençlerin evlenmesini tavsiye etmektedir.

     Evlilik güzel bir şey olsa da herkese uygun olmayabilir. Evlenmeye karar veren bir insanın hayatı boyunca çalışıp evine ekmek kazanmayı, çocukları ile ilgilenip onların bakımları ve ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi ve eşine daima sadık kalmayı göze alması gerekir.

-SON-

 

EVLİLİK (Uzun Kompozisyon)

     Dini inanışlara göre günümüzde yaşayan insanların tamamı sadece bir erkek ve kadından çoğalmıştır. Herkes Hz. Adem ile Hz. Havva'nın çocukları, torunlarıdır. Onlardan sonra da evlilikler devam etmiş ve insan nesli git gide çoğalmıştır.

     İnsanlarda neslini devam ettirme isteği vardır; bu da günümüz normlarına göre evlilik yoluyla yapılmaktadır. Evliliğin amacı hayatı paylaşmak olsa da asıl gayesi nesli devam ettirmek ve sevilen bir insanla bir ömrü sürdürmektir. Evlilik öyle rastgele bir zamanda rastgele bir kişiyle yapılacak bir şey değildir. İnsanlar her şeyden önce evliliğe hazır olmalı, evliliğin getireceği sorumlulukları yerine getirebileceğinden emin olmalıdır.

     Evliliğe hazır olmak da evlenmek için yeterli değildir. Evlenilecek kişinin uygun bir aday olması, sevilmesi, beğenilmesi de çok önemlidir. İnsan, beğenmediği, söz ve davranışlarından hoşlanmadığı biriyle bir ömür geçiremez. Geçirecek olsa dahi bu asla mutlu bir hayat olmaz. Bu nedenle evlenmeyi düşünenler önce birbirini tanımalı, birbirinin isteklerinden, beklentilerinden, şartlarından haberdar olmalıdır. 

     Bunun için evliliklerde bir nişan dönemi vardır. Nişanın amacı tarafların evlenmeden önce birbirini tanıması, iyice karar verdikten sonra evlenmesidir. Bu yüzden nişan döneminde nişanı bozma olaylarının insanlar tarafından yadırganmaması gerekir. İnsanlar evlendikten sonra sorun yaşayıp boşanacağına, henüz evlenmeden bu karardan dönmeleri çok daha sağlıklı ve mantıklıdır.

     Evlenmiş insanlarda artık ayrım gayrım söz konusu olmamalıdır. Kişi kendisi için istediğini eşi için de istemeli, hoşlanmadığı şeyi eşinden de uzak tutmalıdır. Hayat müşterektir, bize gelecekte neler getireceğini bilemeyiz. Eşler bunun farkında olmalı ve hayatının her anında birbirine yardım edip destek olmalıdır. Şayet taraflardan biri çalışıyorsa diğeri ev işleri ile ilgilenmeli, çalışan taraf da evine ekmek getirmelidir. 

     Her iki tarafın çalıştığı evliliklerde ise tüm işler paylaşılmalı, bütün yük bir tarafa yüklenmemelidir. Ne yazık ki bizim toplumumuzda erkek de kadın da çalışıyorsa, sanki ev işleri sadece kadının işiymiş gibi davranılmakta ve kadına yardım edilmemektedir. Oysa gün boyunca her iki taraf da dışarıda çalışıp yorulmaktadır. Bu nedenle örneğin biri yemek yapıyorsa, diğer sofrayı toplayıp bulaşıkları temizlemeli ve her konuda yardımlaşma olmalıdır.

     Sağlıklı bir evlilik için en önemli şey sevgi, saygı ve sadakattir. Bunlardan birinin eksik olduğu bir evlilik sağlıklı bir şekilde ilerlemez. Böyle bir evlilikten çocuklar bile olumsuz etkilenir. Bu nedenle eşler daima birbirini sevmeli, birbiriyle saygılı bir şekilde konuşmalı, şiddetten uzak durmalı ve eşine karşı vefalı olmalıdır.

-SON-

 

Evlilik ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de evliliğin, evlenmenin önemini anlatan kısa ve uzun kompozisyonlar yazıp bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Evlilik ile İlgili Kompozisyon
Evlilik ile İlgili Kompozisyon
evlilik ve evliliğin önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon yazılarını sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgPV4t7sqbEa-20-0_oRH14lbxp5PqXzcyTqNDdK8lrU2WUQ_W5SvGwVbjzXZv-U93Ko58ENHm-n5JvEL8CXIi2hmccBl7s7NNgn5f-OVnwZ5UXWlHitqUUScm-BPRQ2eaVsYKynZxH62iSj8F7hOAcxw7OCyxAyiVlSgM5lhryfb3aaTHzYdlxV13z=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgPV4t7sqbEa-20-0_oRH14lbxp5PqXzcyTqNDdK8lrU2WUQ_W5SvGwVbjzXZv-U93Ko58ENHm-n5JvEL8CXIi2hmccBl7s7NNgn5f-OVnwZ5UXWlHitqUUScm-BPRQ2eaVsYKynZxH62iSj8F7hOAcxw7OCyxAyiVlSgM5lhryfb3aaTHzYdlxV13z=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/evlilik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/evlilik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content