Evlat Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Evlat sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerinin en güzellerini sitemizden okuyabilirsiniz.

Evlat sevgisi ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırladığımız bu sayfada, anne babaların evlatlarına karşı olan sevgilerini, evlatların önemini, annenin gözünde evlat ve babanın gözünde evlat kavramlarının ne olduğunu ve nasıl anlatıldığını okuyacaksınız. Evlat sevgisini anlatan yazıları kısa ve uzun halleri ile yazdık ve her bir yazıya uygun bir başlık seçerek kompozisyonları giriş gelişme sonuç halinde yazdık. Sizler de evlat sevgisi hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı vs. yazabilir, bize gönderebilirsiniz. Şimdi evlat sevgisi konulu kompozisyon örneklerini okumaya geçelim.

 

evlat sevgisi ile ilgili kompozisyon
Evlat Sevgisi

EVLAT SEVGİSİ

     Evlat, bir kimsenin kız çocuğu veya erkek çocuğu anlamına gelir. Dünyada sevginin her türlüsü vardır; ancak evlat sevgisi kadar büyük, evlat sevgisi kadar içten olan başka bir duygu yoktur.

     Her anne baba, evladını tüm samimiyetiyle sever ve ona sımsıkı sarılıdır. Onların bütün dünyası evlatlarıdır. Evlatları için kalkar, evlatları için otururlar. Tüm hayatlarını onlara adar, bütün bir ömür boyunca evlatları için çalışıp çabalarlar. Evlatlar için ömür törpüsü derler. Yani anne babalar evlatlarını büyüttükçe, bunun getirdiği zorluklar anne babanın ömründen ömür götürür. Ancak hiçbir anne veya baba bu durumdan asla şikayetçi değildir.

     Bir anne veya babanın duyacağı hiçbir acı, evlat acısı kadar büyük olamaz. Evladını kaybeden bir anne baba için hayat hiçbir zaman eskisi gibi olamaz. Anne babalar için evlatlar bu kadar önemli iken, evlatlar da anne babalarının kıymetini bilmelidir.

-SON-

 

EVLAT

     Evlat, her anne ve babanın yaşam kaynağı, mutluluk sebebidir. Bir anne, baba ancak evlatlarının mutluluğu ile mutlu olabilir. Evlatları mutsuz olan anne babalar için mutluluktan, neşeden söz edilemez.

     Anne ve babalardaki evlat sevgisi bambaşkadır. Dünyadaki hiçbir sevgiyle veya duyguyla kıyaslanamaz. Anne, babalar, evlatlarının en büyük koruyucularıdır. Yaşamlarının her anında evlatları için gözünü kırpmadan ölüme bile gidebilirler. Bu duygu, Allah'ın insanlara büyük bir armağanıdır.

     Evlat, anne babalar için her şeyden üstündür. Evladın yerini hiç kimse tutamaz. Yaşam boyunca evlatlar düşünülür ve onlar için uğraşılır ve bundan da en ufak bir bıkkınlık duyulmaz.

-SON-

 

ANNE BABALARIN EVLAT SEVGİSİ

     Anne ve babalar, evlatlarını her şeyden çok severler. Hayat boyunca onlar için güzel bir gelecek hazırlamak için çalışırlar. Onları en güzel şekilde giydirmek, onlara en güzel şeyleri yedirmek, kimseye muhtaç etmemek için çabalarlar. Her anne baba için evlatlarının mutluluğu, kendi mutluluklarından bile daha önemlidir. Bu nedenle kendinden kısıp evlatlarına vermekten asla çekinmezler.Çünkü evlatlarına duydukları sevgi bambaşka, çok yüce bir sevgidir.

     Evlat sevgisi, Allah'ın insanlara bir lütfudur. Eğer insanlarda evlat sevgisi olmasaydı, kimse çocuk büyütmenin zahmetlerine katlanmazdı. Düşünün ki bir çocuk sahibi olmak bir anne adayı bebeğini dokuz ay karnında taşımaktadır. Bu dokuz ay süresince çektiğini bir anne bir de Allah bilir. Sadece bununla da kalmıyor elbette. Doğan bebek uzun bir süre kendi ihtiyaçlarını gideremeyen, konuşamayan, yürüyemeyen, kendi yemeğini yiyemeyen, altını kirleten ve sürekli ağlayan bir bireydir. Sizce hangi insan böyle bir bireye mutlulukla bakar. İşte, bu birey insanın evladı oldu mu mutlulukla, heyecanla bakılıyor. Çünkü her evlat sahibi olan her anne ve babada evlat sevgisi mevcut.

     Evlat, büyüyüp kocaman insan olsa, hatta onun da evlatları olsa bile o yine evlattır ve anne babalar onu hala bir çocuk gibi sevmekte ve düşünmektedir. ‘’Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.’’ diye bir söz vardır. Bu, babalar için de geçerlidir. Evet, birçok insan için bizler çok da önemli değilizdir. Başımıza bir iş gelse belki insanlar üzülür; ama kısa süre sonra unutur, normal hayatına devam ederler. Oysa anne babalar kılımıza zarar gelecek olsa içten üzülür, kahrolurlar. Tüm bunların sebebi evlat sevgisidir.

     Evlat sevgisi sadece insanlarda değil, hayvanlarda da var olan bir sevgi türüdür. Bütün hayvanlar, yavrularını, yani evlatlarını korumak için her türlü tehlikenin karşısında korkusuzca durur. Bunu gerek günlük yaşantımızda gerekse de belgesellerde görebiliyoruz. En ürkek hayvanlar bile yavruları bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında korkusuz bir aslana dönüşebiliyor. Evlat sevgisini gösteren birçok örnek görmüşüzdür. Örneğin bir ara haberlere konu olan bir olay vardı. Bir anne, balkonda iken 2 yaşındaki çocuğu üçüncü kattan düşüyor. 

     Çocuk daha yere düşmeden anne de peşinden atlıyor. Bu, bazı insanlara mantıksız gelebilir. Ancak annenin o an düşündüğü şey bambaşkadır. O his anlatılmaz, ancak yaşanır. Muhtemelen o anne, belki bir şekilde evladımı tutarım düşüncesi ile atladı. Belki de evladının başına bir şey gelirse yaşamanın hiçbir anlamı olmadığını düşündüğü için atladı. Sebep ne olursa olsun arkasında evlat sevgisi var. Benzer bir olay da bir babanın başından geçmişti. O da ikinci kattan düşen çocuğunun peşinden atlamıştı.

     İşte, anne, babaların içindeki evlat sevgisi böyle bir şey. Allah'ın biz insanlara bir armağanı. Bizleri bu kadar seven anne babalarımızı biz de çok sevmeli, onlara üzerimizdeki haklarını ödeyebilmek için çabalamalıyız.

-SON-

 

Evlat sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerimizi okuyup beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Yorum bölümüne sizler de evlat sevgisi konulu kompozisyonlar yazıp anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Evlat Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Evlat Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Evlat sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerinin en güzellerini sitemizden okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgZyzlPCiNdcG2Ozd6kiJmh9PoTXo_uxS7z8AzMEBDywGCxiCMw9hFxAE5_I93wsSAH9QM0Q-Z4Fuh6w313HdCQ0ti6NL-RJ3InmHoE5XEbRGyVZBZJXc2c49ntmVeFL1hnbKAqMVFIQuLXBwh2nZDmSux6DpE5tC_j_qNrYLUMZSXYEfzF6yoStd9d=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgZyzlPCiNdcG2Ozd6kiJmh9PoTXo_uxS7z8AzMEBDywGCxiCMw9hFxAE5_I93wsSAH9QM0Q-Z4Fuh6w313HdCQ0ti6NL-RJ3InmHoE5XEbRGyVZBZJXc2c49ntmVeFL1hnbKAqMVFIQuLXBwh2nZDmSux6DpE5tC_j_qNrYLUMZSXYEfzF6yoStd9d=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/evlat-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/evlat-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content