Eğitim ve Eğitimin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Eğitim ile ilgili kompozisyon örneklerini sizlere en güzel haliyle sunduk. Birbirinden güzel üç yazıyı sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Değerli ziyaretçiler, sizler için eğitimin önemini anlatan kompozisyon örnekleri hazırladık. Eğitim ile ilgili kompozisyon örneklerinin her birine uygun ve güzel bir başlık seçerek bu yazıları giriş gelişme sonuç halinde derledik. Eğitim hakkında kompozisyonlar kısa ve uzun şekilde yazıldığı için tüm sınıf seviyeleri için güzel örnekler teşkil etmektedir. Sizler de eğitim ile ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale yazarak bizlere gönderebilir, sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Şimdi dilerseniz eğitimin önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini okumaya geçelim.

 

eğitim ile ilgili kompozisyon
Eğitim

EĞİTİM

     Eğitim, çocuklara veya gençlere çeşitli bilgi ve becerileri kazandırma işidir. Eğitim doğumdan itibaren başlar ve hayat boyunca da devam eder. Çocuklara ilk eğitim anne ve babaları tarafından verilir. Daha sonra ise eğitime okullarda devam edilir.

     Eğitim, insanların güzel bir gelecek kurması, kendilerini ve içinde bulundukları toplumu ileriye götürmeleri açısından çok önemlidir. Eğitim olmadan gelişmek, mutlu bir gelecek yaratmak pek mümkün değildir. Eğitim, çocuklara hayatları boyunca lazım olabilecek her türlü bilgi ve beceriyi kazandırmayı amaçlar. Bu amacı güden ülkeler durmadan kalkınır.

     Eğitim, hayatımızın olmazsa olmazıdır. Eğitim olmadan gelişmek mümkün değildir. Bu nedenle bir ülkede en çok önem verilmesi gereken husustur. Atatürk’ün de dediği gibi, eğitim bir milleti özgür ve mutlu yapar; aynı şekilde eğitimsizlik de o toplumu sefalet ve esarete sürükler.

-SON-

 

EĞİTİMİN ÖNEMİ

     Her insanın, yaşamını en iyi şekilde sürebilmesi için bazı temel bilgi ve becerilere sahip olması gerekir. İnsan, bu bilgi ve becerileri hayatı boyunca edinmeye devam eder. Bir bebek dünyaya gözlerini açar açmaz eğitilmeye başlar. Bu eğitim, önceleri taklit etme ile başlar, sonrasında ise farklı yöntemlerle devam eder. Bir insanın ilk öğretmenleri anne ve babasıdır. Kişisel ihtiyaçları giderme, genel görgü kuralları, davranışsal beceriler evde yani ailede öğrenilir. Okullarda ise çeşitli bilişsel beceriler kazandırılır.

     Bir ülkenin kalkınmışlığı, eğitim sisteminin yüksek olmasıyla doğru orantılıdır. Yani bir ülkede eğitime ne kadar çok önem veriliyorsa, o ülke o kadar kalkınır, o kadar gelişir. Bu nedenledir ki gelişmiş ülkelerin en çok önemsediği ve ekonomiden pay ayırdığı alan eğitim sektörüdür. Ülkeleri zengin hale getiren, onları diğer ülkelerin ötesine taşıyan şey eğitimdir. Günümüzde ülkelerin zenginleşmesinde katkısı olan icatlar, buluşlar eğitimli insanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Örneğin çok iyi bir arabayı veya akıllı telefonu tüm dünyaya satmak, o ülkenin ekonomisine çok büyük katkılar sunacaktır. Bu araba veya akıllı telefonları üretenler ise çok iyi bir eğitim sisteminde yetişmiş insanlardır. Eğitimsiz insanların teknolojide ilerlemesi pek mümkün değildir.

     Ülkeler, eğitimin öneminin farkında olsaydı, bütün kaynaklarını o alana yönlendirirdi. Ancak ne yazık ki birçok ülke eğitimin öneminin hala farkında değil. En iyi yatırımın eğitime, yani insana yapılması gerektiğini bilmiyorlar. Belki de bilmek istemiyorlar. Nasıl bir ülkede veya eğitim sisteminde olursak olalım, bize düşen şey durmadan çalışmak ve kendimizi geliştirmektir. Bunu yapabilirsek hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için çok daha güzel bir gelecek kurabiliriz.

-SON-

HER YAŞTA EĞİTİM

     Eğitim, sadece çocukların veya gençlerin alması gereken bir şey değildir. Eğitim, her yaştan insan için çok önemlidir ve ömür boyu devam etmelidir. Nedense eğitim denince aklımıza yalnızca okullarda verilen bilgi ve beceriler geliyor. Oysa hiç okul okumamış veya okulun herhangi bir kademesinde öğrenim hayatına son vermiş bireylerin de eğitim alması, okuması, kendisini geliştirmesi şarttır.

     İslam inancının kutsal kitabı olan Kur'an'ın ilk emri ‘’Oku!’’ emridir. Evet, Allah, insanlara okumayı, öğrenmeyi emreder. Bu emir sadece çocuklar için geçerli değildir. Yediden yetmişe tüm insanlar için geçerlidir. Evet, her insanın iyi bir okulda veya üniversitede okuma şansı yoktur. Her insan doktor, mühendis, öğretmen vs. de olamaz. Ancak üniversite okumamak, devlet memuru olmamak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye engel değildir. Bir öğretmen de okumalı ve kendisini geliştirmelidir, bir işçi de veya bir ev hanımı da...

     Ne yaparsak yapalım en iyisini yapmalıyız. En iyisini yapmanın en iyi yolu da kendi kendimizi eğitip geliştirmektir. Bu eğitim okul hayatından ibaret değildir. Örneğin bir marangoz, kendi alanı ile ilgili kitapları, yazıları okuyarak bilgisini ilerletebilir ve yeni şeyleri deneyerek becerisini geliştirebilir. İşte, bu da bir eğitim örneğidir. Bu durum, her meslek mensubu veya her insan için geçerlidir.

     Hz. Ali ‘’İlim Çin’de bile olsa gidip alınız.’’ diyerek bilimin, yani eğitimin önemini vurgulamıştır. Eğitimli, yani kendisini geliştirmiş bir insan toplumda kendisini belli eder. Bu kişi her kesimden saygı görür. Sahip olduğu bilgilerle hayatını sürdürmeyi becerir. Aç kalmaz ve çocuklarına da güzel bir gelecek hazırlayabilir. Yine ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. ‘’Hayatta en iyi yol gösterici ilimdir, fendir.’’ diyerek bilime verilmesi gereken önemi vurgulamıştır. Bilgisine ve kişiliğine bu denli önem verdiğimiz kanaat önderlerimizin bu düşüncesi boşuna değildir elbette.

     Kendimiz, ailemiz ve ülkemiz için eğitime önem vermeli, kendimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret etmeliyiz. Bu ülkenin geleceği eğitimli insanların elinde olmalıdır. Bu nedenle öğrenci olarak sorumluluklarımızı bilmeli, derslerimizi çalışmalı ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız.

-SON-

 

Eğitimin önemini anlatan yazıları okudunuz. Umarız ki eğitim ile ilgili kompozisyon örneklerini beğenmişsinizdir. Sizler de eğitimin önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri yazıp yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

YORUMLAR

BLOGGER: 11

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Eğitim ve Eğitimin Önemi ile İlgili Kompozisyon
Eğitim ve Eğitimin Önemi ile İlgili Kompozisyon
Eğitim ile ilgili kompozisyon örneklerini sizlere en güzel haliyle sunduk. Birbirinden güzel üç yazıyı sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEirnpk87mpYQt9-fjnleIChsZ_e53SPs5Nnv_Bc7dydzclaJfK2eHTYuOT9THSuKBnvri5uRZTmnl9DHPSlYHbMIL8l4kqCg8sPGImyFcNJOORyge8fTIEBOCnjekf9vub1fCvVoIJqzOMcER1c1c6HswYrB9M7kt2T4kzOIy2gjSVnRtzv-Ihvi9OZ=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEirnpk87mpYQt9-fjnleIChsZ_e53SPs5Nnv_Bc7dydzclaJfK2eHTYuOT9THSuKBnvri5uRZTmnl9DHPSlYHbMIL8l4kqCg8sPGImyFcNJOORyge8fTIEBOCnjekf9vub1fCvVoIJqzOMcER1c1c6HswYrB9M7kt2T4kzOIy2gjSVnRtzv-Ihvi9OZ=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/egitim-ve-egitimin-onemi-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/egitim-ve-egitimin-onemi-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content