Deniz ile İlgili Kompozisyon

Denizin bizler için anlam ve önemini anlatan kompozisyon metinlerini okumak için sayfamızı inceleyin.

Denizle ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada denizin hayatımızdaki yeri ve önemi, deniz sevgisi, denizlerin güzelliği, bizde uyandırdığı duygu ve düşünceler üzerinde durduk. Deniz konulu kısa ve uzun kompozisyon yazılarını giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun halde yazdık. Sizler de deniz hakkında bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bizlere gönderebilirsiniz.

 

denizle ilgili kompozisyon
Deniz

DENİZ (Kısa Kompozisyon)

     Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde insanlar için denizin büyük bir önemi ve anlamı vardır. Bize göre deniz, sadece bir su kütlesinden ibaret değildir. Bize göre deniz huzur, mutluluk, özgürlük, yaşama sevinci demektir.

     En kederli insan bile denizi gördüğünde bambaşka duygulara bürünebilir. Deniz bizim için en güzel hayal yolculuğudur. Şöyle ufuklara bir daldık mı bir anda denizler aşar, ülkeler dolaşır geri geliriz. Denizin olduğu yerde soluklarımız bile bir başkadır. Sanki daha bir kuvvetle çekeriz havayı içimize. Havayı değil de hasretlerimizi, sevdiğimizin kokusunu çekermiş gibi... O, heyecanla beklediğimiz bir film gibidir. Bu film saatlerce sürse bıkmadan izleyebiliriz. Akşam güneşi batarken denize düşen yakamoz, o muhteşem ışıltılar bizi bizden alır. Her sahnesi muhteşemdir. Denizsiz bir dünya düşünmek bile sıkıcı gelir insana.

     Deniz demek; eğlence demek, tatil demek, güneşlenmek demektir. Hayatın yorgunluğu silivermek demektir. İnsan hayatında bu kadar önemli olan denizlerimizin daima temiz ve güzel kalması dileğiyle...

-SON-

 

DENİZ (Uzun Kompozisyon)

     Mavinin her tonunu içinde barındıran denizler, milyonlarca canlıya ev sahipliği yaparken biz insanların da yüreğinde taht kurmuştur. Denizlerin tüm insanlar için farklı anlamı ve önemi vardır. Kimisi adeta aşıktır denize. Onun olmadığı bir yerde yaşamak bile çok anlamlı gelmez. Kimisi için deniz ekmek kapısıdır. Kimisi için dinlence yeri...

     Ülke olarak deniz bakımından çok şanslıyız. Kuzeyimizde, batımızda, güneyimizde en güzel denizler var. Bu denizlerimizin altın kumlu plajları var. Bu plajlarda birkaç saat takılıp yüzmek, insanların günlerce birikmiş yorgunluğunu, stresini atmak için yeterlidir. Komşu ülkelerimizin çoğu yaz aylarında denizlerimize koşmakta, tatillerini buralarda geçirmektedir. Bu da ülke kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir.

     Aşkı bilirsiniz. İnsan insana aşık olur. Peki insan denize aşık olabilir mi? Elbette, hem de öylesine aşık olur ki onsuz yaşamak bile istemez. Ondan ayrı durduğu her saat onun için çekilmez hale gelir. Denizcilerin çoğunda vardır bu aşk. İnsana bu aşk bi kere düşmeyegörsün, onsuz yapamaz bir daha. Denize açılacağı zamanı iple çeker.

     Çocukların da vazgeçilmez eğlence kaynağı denizdir. Gören de görmeyen de ayrı sever onu. Denizi canlı olarak hiç görmemiş çocuklar, onu sürekli hayal eder ve bir gün görmek için can atar. İlk defa görenler ise onun bu kadar büyük olmasına hayret eder. Hele  bir de o kavurucu sıcaklarda denize girip serinlediler mi artık deniz aşkı onların da içine işlemiştir. Artık her sene onu görmek, orada yüzmek için can atar, büyüklerine ne zaman denize gideceklerini sorup dururlar.

     Deniz elbette ki sadece eğlence kaynağımız değildir. O aynı zamanda besin kaynaklarımızın önemli bi bölümünü de oluşturmaktadır. Denizlerde binlerce kişi balıkçılıkla uğraşmakta, ekmeğini o şekilde kazanmaktadır. Sofralarımızın en güzel tatları olan balıkları da yine denizler sayesinde elde edebiliyoruz. Bu yönüyle de deniz bize çok cömert davranıyor.

     Tüm bunlarla beraber ne yazık ki denizlerimizin kıymetini bilmiyoruz. Onu sevdiğimizi söylememize rağmen çöplerimizle, atıklarımızla kirletiyoruz. Yüzüp güneşlendiğimiz kumsallara bile çöplerimizi çekinmeden atabiliyoruz. Bizler için bu kadar önemli olan denizleri korumalı, onları temiz tutmalıyız.

-SON-

 

Deniz ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de deniz hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Deniz ile İlgili Kompozisyon
Deniz ile İlgili Kompozisyon
Denizin bizler için anlam ve önemini anlatan kompozisyon metinlerini okumak için sayfamızı inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi0xj2_5LDlPdVyvvGOzoMEzw6wPKw0QwsmvjuCqJAeNWI9lpoqlZz2DO8gSly36zaqP9xrcvoPhWcrcCxyast4BZ9_NBuvL2DB5QNibDOmJ3eR8w4BTrKzcXThkgS8Qs2F6QQAxiG1oBw-tHnEdAAcDi_NhAZWAT2J7LFdLCt0QLiKkS_wYX_oAiJQ=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi0xj2_5LDlPdVyvvGOzoMEzw6wPKw0QwsmvjuCqJAeNWI9lpoqlZz2DO8gSly36zaqP9xrcvoPhWcrcCxyast4BZ9_NBuvL2DB5QNibDOmJ3eR8w4BTrKzcXThkgS8Qs2F6QQAxiG1oBw-tHnEdAAcDi_NhAZWAT2J7LFdLCt0QLiKkS_wYX_oAiJQ=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/deniz-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/deniz-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content