Çaresizlik ile İlgili Kompozisyon

Çaresizliği anlatan kompozisyon örnekleri için sayfamızı ziyaret edin. Hem kısa hem de uzun örnekler mevcut.

Çaresizlik ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile ele aldık. Sizler de çaresizlik konulu bilgilendirici metin, deneme yazısı veya söyleşi örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

çaresizlik ile ilgili yazılar
Çaresizlik

ÇARESİZLİK (Kısa Kompozisyon)

     Yaşadığımız bir problemi çözmenin hiçbir yolu olmadığını düşünmek çaresizliktir. Bir anlamda ümitsizlik demektir. Ümitsizlik ise insanı içten içe yiyip bitiren kötü bir duygudur.

     Bu hayatta her şey istediğimiz, beklediğimiz gibi ilerlemeyebilir. Bazen her şey çok güzel giderken öyle bir sıkıntı ile karşılaşırız ki bu sıkıntı hayatımızı alt üst eder. Sıkıntıyı gidermek için uğraşsak da bir çözüm bulamayız. İşte, bu çözümsüzlük içinizde çaresizlik duygusunu meydana getirir. Çaresiz hissetme duygusu, insanı pasifleştirir, soruna çözüm bulmak için gerekli olan gücü bitirir; böylece insanlar artık çözüm arayışlarında bulunmazlar. Gün doğmadan neler doğar diye bir atasözümüz vardır. Bu söz çaresizliğe karşı söylenmiş ve gerçekten de derin bir anlamı olan bir sözdür. Gerçekten de yarının bize neler getireceğini bilemeyiz. Bu nedenle yaşadığımız problemlere karşı kendimizi çaresiz hissedip hareketsizleşeceğimize, harekete geçip çözüm yollarını aramaya devam etmeliyiz.

     Allah, insanlara akıl diye bir nimet vermiştir. Bu aklı azim ve çalışma ile bütünleştirirsek ölümden başka her şeye çare bulabiliriz. Bu nedenle kendimizi hiçbir zaman çaresiz hissetmemeli, yeterince uğraştığımızda her şeye bir çare bulunduğunu bilmeliyiz.

-SON-

 

 

ÇARESİZLİK (Uzun Kompozisyon)

     Çaresizlik, düşülen kötü bir durumdan kurtulma umudunun olmaması, bunun için elden bir şey gelmemesidir. Bazen öyle durumlarla karşılaşırız ki bir daha hiçbir şeyin düzelemeyeceğini, her şeyin daha kötü olacağını düşünürüz.

Çaresizlik, insanı kötü hissettirir, umudunu bitirir ve yaşamı anlamsız kılar. Ancak belki de çaresizlik dediğimiz şey aslında bizim bu işleri düzeltmek için yeterince emek vermememizdir. Dünyada çaresi olmayan tek şey ölümdür, ölümden başka her şeye çare bulunur. Elbette ki burada bahsi geçen her şey, fizik kurallarına aykırı olmayan her şeydir. 

     Örneğin kollarınızı çırparak uçamamak bir çaresizlik değildir, böyle bir şey zaten mümkün değildir. Fakat uçması gereken biri ille de kollarını çırparak uçmak zorunda değildir. Aklını kullanan biri uçakla, helikopterle veya benzeri bir araçla uçarak da derdine çareyi bulabilir. Elbette ki bu sadece basit bir örnektir; ancak hayatta sorun olarak gördüğümüz birçok şey, buna benzer farklı yollarla çözüme kavuşturulabilecek türdendir. 

     Biz ise çoğu defa tek bir noktaya odaklandığımız için yanı başımızdaki çözümü, çareyi göremeyiz. Oysa bazen aradığımız çözüm bize o kadar yakındır ki onu bulduğumuzda şimdiye kadar nasıl bulamadığımıza şaşırıp kalırız. Bazen en çaresiz olduğumuz an, çareyi bulmamıza en yakın zamandır. Tıpkı gecenin en karanlık olduğu an, güneşin doğmaya en yakın olduğu andır, sözündeki gibi. Bu nedenle kendimizi çaresiz bile hissetsek umudumuzu asla yitirmemeli, çözüm bulmak için arayışlarımıza devam etmeliyiz. 

     Birçok hasta olmuştur ki doktorlar bile kendilerinden ümidi kesmiş, yaşayacaklarına dair inançlarını kaybetmişlerdir ve hem bu hastalar hem de aileleri kendileri büyük bir çaresizliğin içinde bulmuştur. Ancak sonra öyle bir mucize gerçekleşmiştir ki doktorların kısa bir ömür biçtiği o hastalar iyileşip uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmüşlerdir. Bu da yaşamdan asla ümit kesilmemesi gerektiğini gösterir.

     Kendinizi çaresiz hissettiğiniz anda probleminizin ne olduğunu iyice belirleyin. Bu problem için çözüm yollarını araştırın. Bu problemi ortadan kaldırmak için var gücünüzle çalışın ve umudunuzu asla kaybetmeyin. Unutmayın ki ölümden başka her şeye çare bulunur.

-SON-

 

Çaresizlik hakkında yazdığımız kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de çaresizliği anlatan duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Çaresizlik ile İlgili Kompozisyon
Çaresizlik ile İlgili Kompozisyon
Çaresizliği anlatan kompozisyon örnekleri için sayfamızı ziyaret edin. Hem kısa hem de uzun örnekler mevcut.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgoimHDs-xt2l0ddl_tQx7yazTzWEoMzlce8GLIFq8r1rmvfyrNuV6ha4vzfI3Jl45NmEQVNyegct-BIvOAvS3JB66cEjdUL_lPI9eZL1GC1X5WsjIFZlegHmK2ZplXNyVfzlQ8DGeQjeoDMyj5hc0CfJ6iJj39ZUIjJaiPREIZkZfvNxJjOahto6UR=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgoimHDs-xt2l0ddl_tQx7yazTzWEoMzlce8GLIFq8r1rmvfyrNuV6ha4vzfI3Jl45NmEQVNyegct-BIvOAvS3JB66cEjdUL_lPI9eZL1GC1X5WsjIFZlegHmK2ZplXNyVfzlQ8DGeQjeoDMyj5hc0CfJ6iJj39ZUIjJaiPREIZkZfvNxJjOahto6UR=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/caresizlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/caresizlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content