Çalışmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Çalışmanın önemini anlatan bir bilgilendirici metin yani kompozisyon arıyorsanız sayfamızı mutlaka inceleyin.

Çalışmanın önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada çalışmanın insan hayatına etkisi, çalışmanın başarıya etkisi konuları üzerinde durduk. Çalışmanın önemi hakkında yazdığımız kısa ve uzun kompozisyon yazılarını uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri halinde ele aldık. Sizler de çalışmanın önemi konulu bilgilendirici metin, makale veya deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bize gönderebilir, bu sayfada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Çalışmanın önemini anlatan bir bilgilendirici metin
Çalışmanın Önemi


ÇALIŞMANIN ÖNEMİ (Kısa Kompozisyon)

     Yiyecek, içecek, eğlenme, gezme gibi ihtiyaçlarımızı gidermek için çalışmamız gerekir. Çalışmayan, üretmeyen bir insanın bu ihtiyaçlarını karşılaması mümkün değildir. Elbette ki başkalarının ürettiklerini tüketerek, yani hazıra konarak bu ihtiyaçlarını gideren insanlar da vardır; ancak bu durum, kabul edilebilir bir şey değildir.

     Bütün öğrencilerin temel gayesi başarılı bir eğitim-öğretim hayatı geçirerek iyi bir üniversite kazanmak, böylece iyi bir meslek sahibi olmaktır. Ancak ne yazık ki çok az öğrenci bu amaca ulaşabilmektedir. Ders çalışmayan, tembelliğe yenilen öğrenciler okullarını bir şekilde bitirseler de sonrasında üniversiteyi kazanamamakta ve istediği mesleği yapabilme şansına sahip olamamaktadır. Bu amaçlara ulaşanlar ise sadece çalışmanın önemini kavramış ve layıkıyla çalışmış olanlardır. Bu dünyada çalışmayana ekmek yoktur. Eğer insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak, kimseye muhtaç olmamak, vatana millete faydalı olmak için hepimiz çok çalışmalıyız. Çocuklar nasıl ki ders çalışmak zorundaysa büyükler de üzerine düşen görevleri yerine getirmeli, herkes en iyi şekilde çalışarak mesleğinin hakkını vermelidir.

     Unutmayalım ki bizi başarıya ve daha güzel bir hayata götürecek olan tek şey çalışmaktır. Çalışmaktan yoksun tembel bir toplum gerilemeye ce eninde sonunda yıkılmaya mahkumdur.

-SON-


ÇALIŞMANIN ÖNEMİ (Uzun Kompozisyon)

     Başarıya ulaşmada, dolayısıyla daha huzurlu, daha mutlu ve daha refah bir yaşama sahip olmada çalışmanın önemi büyüktür. Bu dünyada her şeyi çabalarımız sonucunda elde ederiz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını mutlaka alırız.  Bu nedenle bir şeyleri elde etmek istiyorsak çalışmanın önemini kavramalı ve var gücümüzle çalışmalıyız.

     Bir öğrencinin başarılı olabilmesi için yapması gereken ilk şey ders çalışmaktır. Başarıya giden yol ancak ve ancak çalışmaktan geçer. Bir öğrenci yeterince çalışmadan başarıya ulaşıyorsa, bilinmelidir ki o başarı geçici bir başarıdır ve kısa sürede ortadan kaybolacaktır. Daha ilkokula başladığımızın ilk senesinde bile çalışmanın önemini kavrarız. Bir öğrenci, öğretmeninin gösterdiği harfleri defalarca yazmazsa, pratik yaparak kendisini geliştirmezse okumayı yazmayı layıkıyla öğrenemez.

     Yine bir ortaokul öğrencisi derslerini etkili bir şekilde dinlemeden, tekrar etmeden, ödevlerini yapmadan, konuları okuyup öğrenmeden ve bolca soru çözmeden iyi bir fen lisesini kazanamaz. Böyle kaliteli okulları kazanan öğrencileri incelerseniz hepsinin çalışmanın önemini kavramı ve belki de gecesini gündüzüne katmış çalışkan öğrenciler olduğunu görebilirsiniz. Sadece okul hayatında değil, çalışma hayatın her aşamasında önemlidir ve çalışmadan başarıya ulaşmak, para kazanmak, refah bir yaşama sahip olmak mümkün değildir.

     İnsanlar hayvanlardan farklı bir yaşam sürmektedir. Bir hayvan yalnızca beslenme ihtiyacına yönelirken; insanların beslenme, barınma, eğlenme, kariyer, gezme gibi birçok ihtiyacı vardır. Özellikle beslenme ihtiyacını doğadan direkt elde etmesi zordur; bu nedenle diğer insanların ürettiklerinden faydalanmak zorundadır. Bunlardan faydalanmak için de paraya ihtiyaç duyar. İşte, o parayı kazanmanın en iyi ve belki de tek yolu çalışmaktır.

     Bu dünyada çalışmayana ekmek yoktur. Çalışmayan kişi kendisini açlığa, sefalete mahkum etmiş demektir. Mehmet Akif'in dediği gibi bu dünyada kazanmazsan bir ekmek parası, olursun düşmanının maskarası, dostunun yüz karası. Çalışmayanı insanlar sevmez, sadece insan değil Allah da sevmez. Alın teri, emek, çalışma gibi kavramlar bir insanın dikkat etmesi gereken ve önemini kavraması gereken önemli kavramlardır. Hayvanlar bile ihtiyaçlarını karşılamak için daima çalışırlar. Öyle ki karıncaların yaz boyunca kış ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz demeden çalıştığını biliyoruz. Eğer bunu yapmayacak olsalar, kışın aç kalacak ve öleceklerdir.

     Hayvanlar bile çalışmanın önemini bu şekilde anlamışken insanların çalışmaması, tembelliğe yönelmesi akıl karı değildir. Her insan çalışmak ve hem kendi ihtiyaçlarını hem de sorumluluğu altında bulunan insanların ihtiyaçlarını gidermek zorundadır. Hele de evlenip bir aile kurmuş, çoluk çocuk sahibi olmuş bir insanın çalışmaması, ekmeğini kazanmaması, çoluk çocuğunu ele güne muhtaç etmesi kabul edilebilecek bir şey değildir.

     Sizler de çalışmanın kıymetini, çalışırsanız karşılığını mutlaka alacağınızı bilin ve durmadan çalışın. Çalışın ki hem siz mutlu olasınız hem de içinde yaşadığınız vatan daha ileriye gidebilsin.

-SON-


Çalışmanın önemini anlatan kompozisyon yazılarını beğendiğinizi umarız. Sizler de çalışmanın önemi konulu düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 24
  1. bu kadar uzun degıl yaragam amk

    YanıtlaSil
  2. Sınıfta hep bu siteden yazıyoruz çok teşekkütler

    YanıtlaSil
  3. (P)ezeveng (i)bne (ç)ulsuz piç

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürker kompozisyonu çok beğendim

    YanıtlaSil
  5. HARİKA AMA BİRKAÇ TANE ÖRNEK OLABİLİRMİŞ

    YanıtlaSil
  6. Ben Türkçe öğretmeniyim oldukça güzel olmuş.Tek problem birazcık örnek olsa daha güzel olabilirmiş

    YanıtlaSil
  7. 3 YASINDAKİ BEBEYEMİ YAZDIRDINIZ BU NE HAAAMINAAA

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Çalışmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon
Çalışmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon
Çalışmanın önemini anlatan bir bilgilendirici metin yani kompozisyon arıyorsanız sayfamızı mutlaka inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhNe9Zte-8YPduSyI8GRcyea_L3jW1PTn7WZWEqAWQxVdFBzSz5ZlplCq4M4LaAL3Sidw8uphS0PIeLH5A9gFzpZmCb8hV0L_qZbinVvPYTPyEczkUrHObK3HqjysvhXjwXoLNPDrhlUuLj4E-vS7E4Vj0MQw1XjLSB30wxvL-dJ1wKYMOz0NvZub_4=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhNe9Zte-8YPduSyI8GRcyea_L3jW1PTn7WZWEqAWQxVdFBzSz5ZlplCq4M4LaAL3Sidw8uphS0PIeLH5A9gFzpZmCb8hV0L_qZbinVvPYTPyEczkUrHObK3HqjysvhXjwXoLNPDrhlUuLj4E-vS7E4Vj0MQw1XjLSB30wxvL-dJ1wKYMOz0NvZub_4=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/calsmann-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/calsmann-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content