Bilgi ile İlgili Kompozisyon

Bilginin önemini anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Bilgi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada bilginin önemi, bilginin insan hayatındaki yeri konularına değindik. Bilgi konulu kısa ve uzun kompozisyon yazıları giriş gelişme sonuç halinde yazılmış ve başlıklar kullanılmıştır. Sizler de bilgi hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı, makale örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

bilgi ile ilgili kompozisyon
Bilginin Önemi

BİLGİ (Kısa Kompozisyon)

     Kişiyi başarıya götüren, merakını gideren, hayatını kolaylaştıran her türlü ilke, olgu veya gerçeklik, bilginin tanımına gider. İnsanlar bilgiye bazen bir tesadüf sonucu, bazen bir gözlem veye deneyim sonucunda ulaşır.

     İnsanları, diğer canlılardan ayıran şey akıllarını kullanarak bilgiye ulaşmaları ve bu bilgiyi lazım olduğunda kullanabilmeleridir. Hayvanlar iç güdüleriyle hareket ederken insanlar akıl ve mantıkları ile hareket ederler. Bunu yaparken de sahip oldukları bilgileri kullanırlar. Bu nedenle insanların bilgili olması çok önemlidir. Eğitim kurumlarının amacı da çocuklara hayatları boyunca kullanabilecekleri bilgileri vererek onları yaşama hazırlamaktır. Bir insan ne kadar çok bilgiye sahipse, hayatını o kadar kolay yaşayabilir ve muhakeme gücü de o kadar kuvvetli olur. Bilgiden kimseye zarar gelmez, aksine öyle bir yerde bize lazım olur ki hayat kurtarır.

     Hayatımız boyunca yeni şeyler öğrenmek, bilgi hazinemizi zenginleştirmek için uğraşmalıyız. Bu hem bize hem de topluma birçok fayda getirecektir. Bugün hayatımızı kolaylaştıran her şey bilgi sayesinde ortaya çıkmıştır.

-SON-

 

BİLGİ (Uzun Kompozisyon)

     Gözlem, deneyim ve tecrübelerin neticesinde elde edilen her türlü ilke veya olguya bilgi diyoruz. İnsan hayatının bu denli gelişmesi; teknolojinin, tıbbın, astronominin ve aklımıza gelebilecek her bilimin bunca yol katetmesi bilgi sayesindedir.

     Bir insanın ana gayesi her gün yeni bilgilere ulaşarak kendisini geliştirmek; böylece bugününü dününden daha ileriye götürmektir. Bilgi insanların daha rahat ve daha kolay bir yaşam sürmesini sağlar. Bugün günlük işlerimizi onlar sayesinde kolayca yaptığımız bütün teknolojik alet veya cihazlar bilginin ürünüdür. 

     Bilgi sürekli artarak, çoğalarak devam eder. Her toplum, kendisinden önceki bilgilere yenilerini ekleyerek ilerler. Şayet bir günümüze, bir önceki günden daha bilgili olarak başlamıyorsak yerimizde sayıyoruz , hatta geriye gidiyoruz demektir. Henüz küçük yaşlarda okul hayatına başlarız. Okulun temel amacı çocuklara çeşitli bilgi ve becerileri kazandırmaktır. 

     Kazandırılan tüm bu bilgi ve beceriler çocuklara ışık olmakta, onlara güzel bir geleceğin yolunu aydınlatmaktadır. Çocuklar bilgi sayesinde gelişerek geleceğin doktorları, mühendisleri, öğretmenleri, hemşireleri, teknisyenleri olur ve hem kendilerine hem ailelerine hem de içinde yaşadıkları topluma faydalı bireyler haline gelirler.

     Bilgi, insanları bir noktadan daha iyi bir noktaya taşıyan, hayatlarını kolaylaştıran, meraklarını gideren her türlü olgular bütünüdür. Bilgiye ulaşmak için ya gözlem ya da deneyler yapılır. Bu gözlem ve deneylerin sonuçları üzerinde düşünüldükten sonra bilgi elde edilir. Örneğin, yer çekimi kanunu bir bilgidir. 

     Newton bu bilgiyi yaşantılarından ve gözlemlerinden yola çıkarak ortaya atmış ve çeşitli deneylerinden sonra bu bilgiye ulaşmıştır. Yahut sütün kaynatıldıktan sonra bir miktar soğutulup içine yoğurt mayası atıldığında sütün yoğurda dönüşmesi bir bilgidir ve bu bilgiye belki çok sayıda deneme-yanılma yoluyla ulaşılmış belki de bir tesadüfün eseri olmuştur.

     İyiye ve doğruya ulaşmanın yolu bilgiden geçer. Herhangi bir konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıkça gerçeğe ulaşmamız mümkün değildir. Bu nedenle gelişmek isteyen insan sürekli araştırmalı, yeni şeyler öğrenmeli, bilgiye her an aç olmalıdır. Bilgi ortaya çıkarmak zordur; anca ortaya çıkarılan bilgiye ulaşmak kolaydır. Örneğin zaten var olan bilgilerin kitaplardan veya başka bir kaynaktan öğrenilmesi bilgiye ulaşmaktır.

     Bilgi, insanca bir yaşam sürmenin, refah içinde yaşamanın ve modern çağa ayak uydurmanın en büyük şartıdır. Her zaman bilgiye aç olun ve ona sahip olmak için çabalayın. Bilgi size sağlık, mutluluk ve huzuru getirecektir.

-SON-

 

Bilgi ve bilginin önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de bilginin yaşantımızdaki yeri ve önemini anlatan kısa veya uzun yazılar yazarak yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Bilgi ile İlgili Kompozisyon
Bilgi ile İlgili Kompozisyon
Bilginin önemini anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjvlW2TRLiqFHiMfBrH_XKg28-nGqPwCLF3SG2G3RL-vB3CIWuuKy1hc7orkyQWAv8HQbwKxLwGA1wFuyU0ZHGa8--xKUX1H01xVqlTEeJhXKOgYt-ercMMvjZs_lQK71FhCKp7jZhCnlZ3-UuWScFS5xNcTDIlSY8BHfUT8nUl_R51HzxxW-Arsmgs=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjvlW2TRLiqFHiMfBrH_XKg28-nGqPwCLF3SG2G3RL-vB3CIWuuKy1hc7orkyQWAv8HQbwKxLwGA1wFuyU0ZHGa8--xKUX1H01xVqlTEeJhXKOgYt-ercMMvjZs_lQK71FhCKp7jZhCnlZ3-UuWScFS5xNcTDIlSY8BHfUT8nUl_R51HzxxW-Arsmgs=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/bilgi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/bilgi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content