Bencillik ile İlgili Kompozisyon

Bencillik konulu kısa ve uzun kompozisyonları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Bencillik ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada sadece kendini düşünmenin, yani bencilliğin zararları üzerinde durduk. Bencillik hakkında kısa ve uzun kompozisyon yazılarını giriş gelişme sonuç halinde sunarak uygun başlıklar kullandık. Sizler de bencillik konulu bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

bencillik hakkında yazılar
Bencillik

BENCİLLİK (Kısa Kompozisyon)

     Bencillik; kişinin yalnızca kendisini düşünmesi, diğer insanların ihtiyaçlarını önemsemeyip görmezden gelmesidir. Bencil insan için her şey sadece kendisi için vardır. Onun mutlu olması, onun tok olması, onun sağlıklı olması yeterlidir. Diğer insanlar onun umurunda bile değildir.

     Egoist olarak da anılan bencil insanlar için dünyanın merkezi kendileridir. Her şeye sadece kendi açılarından bakarlar. Yaptıklarından başka insanların etkilenmesi hiç önemli değildir. Örneğin kendisi yüksek sesle müzik dinleyip eğlenirken, alt katta gürültüden dolayı ders çalışamayan öğrencinin rahatsız olması onu hiç mi hiç ilgilendirmez. Ancak başkası aynı gürültüyü yapacak olsa bundan rahatsızlık duyar ve tepkisini de verir. Bencil insanlar toplum tarafından sevilmeyen, kabul görmeyen ve dışlanan insanlardır.

     Eğer insanca bir yaşam sürmek, içinde yaşadığımız toplumla etkileşim halinde olmak istiyorsak bencillikten uzak durmalıyız. İnsan kendisini düşündüğü gibi başka insanları da düşünmeli, onların da duygu ve düşüncelerini dikkate almalıdır.

-SON-

 

BENCİLLİK (Uzun Kompozisyon)

     Bencil insan, her şeyin kendi istediği gibi olmasını isteyen, başka insanların duygu ve düşüncelerini önemsemeyen insandır. Toplum içinde böyle insanlar sıkça görülür ve dikkat edildiğinde bu kişilerin çevrelerince pek de sevilmeyen insanlar olduğu anlaşılır.

     Bir insan, kendisi için istediğini başkaları için de istemeyi bilmelidir. Başkalarının da bu şeylere sahip olması kişiden herhangi bir şey eksiltmez. Bencillik, bir anlamda cimrilik, kıskançlık ve kötü kalplilik ile de yakından ilgilidir. Örneğin yanındaki insan açken diğerinin bir yiyeceği tek başına tüketmesi, sadece kendi açlığını gidermeye odaklanması bencilliktir ve bir anlamda da cimriliktir. Bencil insan aynı zamanda paylaşmaya yani cömertliğe de açık olmayan insandır.

     Sadece kendisini düşünen bencil insanlar toplumun her kesiminde görülür. Örneğin bir baba da bencil olabilir. Kendi çocuklarının ihtiyaçlarını gideremeyip de kazancını kumara, alkole veya benzeri alışkanlıklara harcaması, onun bencil olduğunun göstergesidir. Yine bir öğrenci , önceki gün okula gelemediği için defterinde eksiği olan bir arkadaşına eksikliklerini tamamlaması için vermek istemiyorsa o öğrenci bencil bir öğrencidir.

     Bir patron büyük karlar elde etmesine rağmen çalışanlarına çok küçük bir maaş ödüyorsa bu, onun bencil olduğunu gösterir. Bencil insanlar her şeye kendi pencerelerinden bakarlar. Her şeyin kendi istedikleri gibi olmasını ister ve hayatlarını da sadece kendi ihtiyaçlarına göre düzenlerler.

     Dinimiz de bencilliği kabul etmemekte, insanların başkalarını da düşünmesini emretmektedir. Bir insan kendisi için istediğini başkası için de istemiyorsa, o insan iyi bir mümin olamaz ifadesi bencilliğin dinimizce yasaklandığını göstermektedir.

     Komşunun tavuğu insana kaz gibi görünür atasözü de yine bencilliğimizi göstermektedir. Bizler yakınlarımızın, komşularımızın veya akrabalarımızın sahip olduklarını bile kıskanıp her şeyin sadece bizde olmasını isteyebiliyoruz. İşte, tüm bunlar hep bencilliğimizden kaynaklanmaktadır.

     Bencillik, sadece diğer insanlara değil, bencil olan insanın kendisine de zarar verir. Bu nedenle bencillikten uzak durmalı, güzel şeyleri tüm insanlar için istemeli ve herkesin duygu, düşünce ve isteklerini dikkate almalıyız.

-SON-


Bencilliğin insan hayatına etkisi ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de bencilliği anlatan duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünde anında paylaşabilir ve bu yazıya destekte bulunmuş olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 3

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Bencillik ile İlgili Kompozisyon
Bencillik ile İlgili Kompozisyon
Bencillik konulu kısa ve uzun kompozisyonları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhy2zqKfexuf08t0mibJWndvJH0YM2RmZTC7AJwg2N91hjM7F_dTsCX577DYqK7CjhK_ifFZkDliDVSsDds5K0fhFcpce1eLI_Mgxhpvc-cPeOL9txSghv-_tCs32TNiEbFhqTATL1zirYAjxzcmBTHgYopAwOvUJ73TvdvJiqVAZ_gJkIgCP9Bmh2A=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhy2zqKfexuf08t0mibJWndvJH0YM2RmZTC7AJwg2N91hjM7F_dTsCX577DYqK7CjhK_ifFZkDliDVSsDds5K0fhFcpce1eLI_Mgxhpvc-cPeOL9txSghv-_tCs32TNiEbFhqTATL1zirYAjxzcmBTHgYopAwOvUJ73TvdvJiqVAZ_gJkIgCP9Bmh2A=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/bencillik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/bencillik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content