Başarılı Olmanın Yolları ile İlgili Kompozisyon

Başarılı olmanın yolları konulu kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sitemizden okuyabilirsiniz.

Başarılı olmak için neler yapmalıyız, başarılı olmanın yolları nelerdir konuları hakkında oluşturduğumuz kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlık ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sizlere sunduk. Sizler de başarmanın yolları ile ilgili bilgilendirici metin, makale veya deneme yazısı örnekleri oluşturup bizlere gönderebilirsiniz.

 

çalışmanın başarıdaki etkisi kompozisyon
Başarılı Olmanın Yolları

BAŞARILI OLMANIN YOLLARI (Kısa Kompozisyon)

     Başarı, insanı mutluluğa götüren bir olgudur. Bu nedenle insanların daha güzel bi hayata kavuşup mutluluğu yakalayabilmesi için başarılı olması gerekmektedir.

     Başarılı olmanın yolu hedef belirlemek, bu hedefe ulaşmak için gerekli planları yapmak ve azimle çalışmaktır. Aynı zamanda başarabileceğine de inanmaktır. Kendine güvenip hedefler belirleyenler ve bu hedeflere ulaşmak için var güçleri ile çalışanlar başarıya mutlaka ulaşırlar. Başarmak için yapmanız gereken ilk şey hedefinizi belirlemektir. Neyi başarmak istiyorsunuz, nereye ulaşmak istiyorsunuz bilmelisiniz. Daha sonra hedefe hangi yoldan ulaşabileceğinizi belirlemeli ve planlamalarınızı yapmalısınız. İş, artık kararlı ve özverili bir şekilde çalışmaya kalıyor. Zevklerinizden, eğlencelerinizden, belki de uykunuzdan ödün verip çalışmaya devam ettiğinizde başarıya ulaştığınızı göreceksiniz.

     Hiçbir başarı ulaşılamayacak kadar yüksekte değildir. Yeter ki siz bunu bilip içinizdeki gücün farkına varın ve azimle çalışın. O zaman başarı size koşarak gelecektir.

-SON-

 

BAŞARILI OLMANIN YOLLARI (Uzun Kompozisyon)

     Her insan bu hayatta zor olanı başararak iyi bir yerlere gelmek ister; ancak ne yazık ki bunu çok az insan başarabilir. Başarabilenler ise her zaman planlı, programlı çalışanlar, öz güven sahibi olanlar, fedakar olanlar ve zamanı iyi kullananlardır.

     İnsanlığın var oluşundan beri sayısız insan büyük başarılara ulaşmıştır. Bu başarıların büyük bir kısmı ise günümüzde hala faydalandığımız, meyvesini yediğimiz işlerle ilgilidir. Bu insanlar bu başarılara tesadüf eseri ulaşmış değil. Aksine her birinin başarısı yoğun çalışma, azim ve fedakarlığın ürünüdür.

     Her insan başarılı olmak ister; fakat başarılı olmanın yollarını bilmeyenler bunu gerçekleştiremez. Oysa başarmanın yolları öyle herkesin anlamayacağı kadar karmaşık değildir. Hatta çok basittir. Genel tabirler çalış ve başar demek bile yanlış olmayacaktır. Ancak bu çalış ve başar direktifini biraz irdeleyip ayrıntılarını ortaya çıkarmak, bizi başarıya daha kolay bir şekilde götürecektir.

     Atatürk'ün de dediği gibi ''Zafer, zafer benimdir diyebilenindir.'' Kazanacağına, başarıya ulaşamayacağına inanmayan biri bu yolda herhangi bir adım atma zahmetine de zaten girmeyecektir. Bu nedenle başarıya giden ilk adım kendimize güvenmektir.

     Rotası belli olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez, sözünü duymuşsunuzdur. Bu söz, başarıda hedef belirlemenin önemini vurgular. Evet, başarmak istiyorsanız, önce varmak istediğiniz noktayı belirlemeli yani kendinize hedef koymalısınız. Hedefiniz belli olursa, ona en kısa yoldan gitme imkanına sahip olursunuz.

Hedefinizi belirlediniz, kendinize olan güveniniz de tam. Artık iş planlamaya gelir. İşlerinizi baştan savma, rastgele bir şekilde yaparsanız hem yaptığınız işten bir şey anlamazsınız hem de zamanı tasarruflu kullanamazsınız. Bu nedenle başarıya giden yolda yapmanız gerekenleri tek tek listeleyin ve hangi işi ne zaman, ne kadar sürede yapmanız gerektiğini belirleyin.

     İşin tüm püf noktalarını geçtiniz. Artık en önemli noktadasınız. Çalışmak. Hem de azimle, fedakarlıkla çalışmak... En zor işleri başarmanın tek yolu çalışmaktır. Ne kadar çalışmanız gerektiği de hedefinizin büyüklüğüne bağlıdır. Sıradan işler için belki de çok çalışmak zorunda kalmazsınız; ancak ulaşılması güç bir hedef için bütün gücünüzle çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Önemli olan, planlarınızın düzgün bir şekilde uygulanıp uygulanmadığıdır.

     Başarılı olmak için ayrıca dikkat etmeniz gereken başka hususlar da vardır elbette. Sizi başarıdan alıkoyan hususları ortadan kaldırabilmelisiniz. Örneğin başarmanıza arkadaşlarınız engel oluyorsa gerekirse o arkadaşlarınızla irtibatı kesmelisiniz. Eğer, bir şeyi gerçekten ister ve onun için yoğun çaba harcarsanız o istediğinizi mutlaka elde edersiniz. Başarıyı da gerçekten isteyin ve elde edin.

-SON-

 

Sevgili takipçiler, bize göre başarıya giden yol çalışmaktan geçer. Siz başarılı olmak için neler gerekli olduğunu düşünüyorsunuz? Duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 7

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Başarılı Olmanın Yolları ile İlgili Kompozisyon
Başarılı Olmanın Yolları ile İlgili Kompozisyon
Başarılı olmanın yolları konulu kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sitemizden okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjWcQ1Via4U9VQn73WNmA25Jt1jbo5ipnMsQ_1ezGtE5upC2TdHkLIdSy-0zgBdozS4KEZUol12f0NcZf3IpVWZYCcZ97Di85fZWreC_cf40rz42qF-lCNzrPtOminYPDX3PC7_O6Wk2_8J54vJK-q0COhdjR6dT6mpnCavDuztwZUfpZdTiDenLAzB=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjWcQ1Via4U9VQn73WNmA25Jt1jbo5ipnMsQ_1ezGtE5upC2TdHkLIdSy-0zgBdozS4KEZUol12f0NcZf3IpVWZYCcZ97Di85fZWreC_cf40rz42qF-lCNzrPtOminYPDX3PC7_O6Wk2_8J54vJK-q0COhdjR6dT6mpnCavDuztwZUfpZdTiDenLAzB=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/basarl-olmann-yollar-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/basarl-olmann-yollar-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content