Bağımlılık ile İlgili Kompozisyon

Bağımlılık konulu kısa ve uzun kompozisyon yazılarını giriş gelişme sonuç bölümleri ile sayfamızdan okuyun.

Bağımlılık ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, telefon, televizyon ve tablet bağımlılığı gibi konulara değindik. Bağımlılık konulu kompozisyon örneklerini kısa ve uzun yazılarla, uygun başlıklarla ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sunduk. Sizler de bağımlılık hakkında bilgilendirici metin, makale veya deneme yazısı yazıp bize göndererek sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. İyi okumalar.

 

teknoloji bağımlılığı ile ilgili kompozisyon
Bağımlılık

BAĞIMLILIK

     Bağımlılık, insanların herhangi bir nesne veya maddeye karşı oluşturduğu aşırı bağlanma halidir. Aynı davranışın defalarca tekrar etmesiyle oluşur. Bu davranışlar, kişide geçici bir haz oluşturduğu için davranışın tekrar etme olasılığı artar ve tekrar edilmediğinde ise kişide huzursuzluk ve mutsuzluk oluşur.

     Günümüzün en yaygın bağımlılıkları akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon gibi teknolojik bağımlılıklar ile sigara, alkol, kumar ve madde bağımlılıklarıdır. Bağımlılığın hiçbir türü insana kalıcı faydalar ve mutluluklar getirmez. Onların insanlarda yarattığı geçici keyif ise bir kandırmacadan ibarettir. O an mutlu olduğumuzu düşünsek de uzun vadede o bağımlılığın büyük zararlarını görürüz. Bu nedenle hiçbir kişinin, nesnenin veya maddenin esiri olmamalı, her şeyi ayarında kullanmalı ve duygularımıza hakim olmayı öğrenmeliyiz. Bağımlılıkların en çok etkilediği kesim ne yazık ki çocuklar ve öğrencilerdir. Öğrenciler, okul hayatı boyunca derslerine odaklanıp kendileri için güzel bir gelecek hazırlamalıdır; oysa özellikle çocuklarda gelişen teknoloji bağımlılığı buna engel olmakta, onları eğitim-öğretimden uzaklaştırmaktadır.

     Aileler ve öğretmenler bağımlılığın çocuklar üzerindeki zararlarının farkında olmalı, onları bu tür alışkanlıklardan uzak tutmalıdır. Bunun için en büyük görev anne ve babalara düşmektedir. Çocuklara teknolojik aletlerle geçirecekleri zamana sınırlama getirilmelidir; aksi takdirde onlarda bağımlılık oluşmasının önüne geçilemeyecektir.

-SON-

 

BAĞIMLILIK VE ZARARLARI

     Bağımlılık, sürekli olarak yaptığımız bazı davranışların bizde alışkanlık haline gelmesi ve bu alışkanlıkları yapmadığımız zaman duyduğumuz rahatsızlık hali olarak tanımlanabilir. Eğer, bir durum veya maddeye karşı bağımlılık oluşturduysak onsuz yaşamayacak duruma gelir, onsuz kaldığımızda hayatımızda bir şeylerin eksik olduğu hissine kapılırız. Bu his ise mutsuzluğa dönüşür.

     Neye veya kime karşı olursa olsun her türlü bağımlılık zararlıdır ve uzun vadede kişiye hasar verir. Günümüzün en yaygın bağımlılıkları teknoloji bağımlılıklarıdır. Bu kapsam özellikle son yıllarda akıllı telefon bağımlılığı, bilgisayar bağımlılığı, tablet ve televizyon bağımlılığı başı çekmektedir. Eskiden her evde mutlaka televizyon bulunurdu; insanlar adeta televizyon bağımlısıydı. Televizyonun açık olmadığı bir evde adeta zaman geçmek bilmezdi. Televizyon bağımlılığı günümüzde de varlığını devam ettirse de yerini büyük ölçüde telefon ve bilgisayar bağımlılığına bırakmıştır.

    Evde, sokakta kısacası her yerde insanlar adeta telefonlarına yapışık bir şekilde yaşamakta, telefonsuz birkaç saat bile dayanmamaktadır. İnsanlar yolda yürürken bile sürekli telefonla uğraşmakta, adeta dış dünyaya kendilerini kapatmaktadır. Özellikle de ev ziyaretlerinde veya benzeri buluşmalarda artık insanların eskisi gibi muhabbet etmediği, bunun yerine herkesin kendi telefonuna gömülerek hayatı sanaldan yaşadığı görülmektedir.

     Bağımlılığın her türlüsü zararlıdır; zira insan hayatına çok büyük olumsuz şeyler getirmektedir. Telefon, bilgisayar gibi bağımlılıklar insanların asosyalleşmesine sebep olmakta, gerçek arkadaşlık ve dostluk duygularının yaşanmasının önüne geçmektedir. Teknoloji bağımlılığının getirdiği bir diğer sorun ise insanların sürekli yorgun ve uyuşuk olmasıdır. Bu bağımlılık yüzünden insanlar günlük iş ve sorumluluklarını bile layıkıyla yerine getirememektedir. Bağımlılık, öğrencilerin başarısını da fazlasıyla etkilemektedir. Öğrenciler, ders çalışmaları, kitap okumaları gereken zamanlarını akıllı telefon ve tabletlerin başında geçirerek amanlarını boşa harcamakta; bu da başarısızlığa sebep olmaktadır.

     Özellikle teknoloji bağımlılığından kurtulmanın en iyi yolu teknoloji orucudur. Bu yöntem, bir süreliğine bağımlısı olduğumuz şeyden uzak olmak yoluyla uygulanır. Bağımlı kişi, bağımlı olduğu şeyden uzaklaştığında, ilk etapta bundan büyük bir rahatsızlık ve mutsuzluk duysa da bu duruma zamanla alışmakta ve normale dönmektedir.

     Çocukların teknoloji bağımlısı olmasının sebebi aslında yetişkinlerdir. Daha bebekken bile yemek yemesi veya susması için onların eline telefonlar, tabletler verilmesi onlarda bu bağımlılığı geliştirmektedir. Bu nedenle çocukları bu tür bağımlılık yapan teknolojik aletlerden uzak tutmak çok daha sağlıklıdır.

     Bağımlılık, sadece teknoloji ile ilgili değildir. İnsan vücudunda bağımlılık yapan, insanın sağlığını tehlikeye atan birçok bağımlılık türü vardır. Günümüzde bunların en yaygın ve en tehlikeli olanları ise sigara, alkol ve madde bağımlılığıdır. Ne yazık ki madde bağımlılığı her geçen yıl daha küçük yaşlara inmektedir. Öyle ki ortaokul çağındaki çocukların bile böyle bağımlılıklar edindiği bilinmektedir.

     Her şeyin fazlası zarardır. Özellikle teknolojik alet veya cihazların amacı hayatımızı kolaylaştırmasıdır. Bu nedenle onları amacına uygun bir şekilde kullanmak faydalıdır. Ancak onlara bağımlı olur, onlar olmadan hayattan tat alamazsak işte o güzel nimetler bizim için faydalı olmaktan çok zararlı hale gelir.

-SON-

 

Bağımlılık konulu kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de bağımlılık hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıp bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 12

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Bağımlılık ile İlgili Kompozisyon
Bağımlılık ile İlgili Kompozisyon
Bağımlılık konulu kısa ve uzun kompozisyon yazılarını giriş gelişme sonuç bölümleri ile sayfamızdan okuyun.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEghVyJtKAPtOVXOKSsadFr2djT_VLKsT1MD9HgV1NCAtR_nuk0BpqYqq-o6MGi0HGb6WmEo2UyUASheYXRRKMShRhpxAFjWUhy4Pak7MVBlQEJfIyIM5NiRv-7niGJqLnR2cTjOzpS0jPzTX32D5Q5lJmh30sBMPtUlcQQvFoHIdn4hVZ52duTJqi-2=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEghVyJtKAPtOVXOKSsadFr2djT_VLKsT1MD9HgV1NCAtR_nuk0BpqYqq-o6MGi0HGb6WmEo2UyUASheYXRRKMShRhpxAFjWUhy4Pak7MVBlQEJfIyIM5NiRv-7niGJqLnR2cTjOzpS0jPzTX32D5Q5lJmh30sBMPtUlcQQvFoHIdn4hVZ52duTJqi-2=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/bagmllk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/bagmllk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content