Ayrılık ile İlgili Kompozisyon

Ayrılık ve hasretin yaşantımızdaki etkilerini anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Ayrılık ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada ayrılığın acısı, ayrılık ve hasretin yaşantımızdaki yeri konularına değindik. Ayrılık ve hasret ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon yazılarını kısa ve uzun halleriyle yazıp bunları giriş gelişme sonuç halinde yayınladık. Sizler de ayrılık konulu bilgilendirici metin veya deneme yazısı yazıp sitemizde yayınlanması için bize gönderebilirsiniz.

 

ayrılık hakkında yazılar kısa ve anlamlı
Ayrılık

AYRILIK

     Bu dünyada geçirdiğimiz yaşam boyunca birçok insanla içli dışlı olur, onları sever ve onlar tarafından da seviliriz. Ancak tüm hayatımızı sevdiğimiz, sevildiğimiz insanlarla geçirme imkanına sahip olamayabiliriz.

     Bazen en sevdiğimiz insanlardan bile ayrılmak zorunda kalabilir, onları bir daha görmemek üzere onlardan ayrılmak zorunda kalabiliriz. İşte, geçici veya kalıcı olan bu ayrı düşmelere ayrılık diyoruz. Bütün ayrılıklar acıdır; ancak anadan ayrılma, babadan ayrılma, yardan ayrılma ve vatandan ayrılmanın verdiği acı çok daha büyüktür. İnsan, ayrıldığına büyük bir özlem duyar. Eğer işin sonunda kavuşmak varsa özlemin getirdiği acıya dayanmak kolaydır; ancak sevdiğimizden sonsuza dek ayrılmak zorunda kaldıysak işte o vakit hasretin, ayrılığın acısı dinmek bilmez. Her saniyemizi ayrıldığımız kişiyi düşünmekle, özlemekle geçiririz. Hayattan tat alamaz ve yine hayata anlam veremeyiz. Bazen ölüm bile ayrılık kadar acı değildir bizim için. Ölseydik de bu ayrılık acısını yaşamasaydık diye düşünürüz o zamanlar.

     Ayrılık, ölüm, hasret gibi durumlar her insanın başına gelebilecek olaylardır. Hiçbir insana kaldıramayacağı bir yük verilmemiştir. Eğer acılarımıza katlanır, sabredersek, zaman her şeyi eski haline getirmese de acılarımızı hafifletecektir.

-SON-

 

AYRILIK VE HASRET

     Ayrılık, sevilenden uzak düşmek, ondan kopmaktır. Ayrılık kimi zaman geçici bir süreliğine iken kimi zaman tamamen uzaklaşmaktır. Ayrılık neticesinde ayrıldığımız kişiyi görme, ona kavuşma arzusu ise hasrettir.

     Hepimizin hayatımız boyunca sevdiğimiz, bağlı olduğumuz insanlar vardır. Bu insanlarla vakit geçirmek, onlarla hayatı paylaşmak bize mutluluk verir; ancak ne yazık ki bazen bu kişilerle yollarımız ayrılabilir ve onları belli bir süreye veya sonsuza kadar görme şansımız olmayabilir. Böyle bir durumda çok üzülür, ayrılık acısı çekeriz. 

     Ayrılık, en çok acı veren duyguların başında gelmektedir. Öyle ki insanlar ayrılığın ölümden bile zor olduğunu söylemişlerdir. Bir süre sonra kavuşmanın olduğu ayrılıklar insanlarda derin acılar yaratmaz; tatlı bir hasret duygusu yaşanır sadece; fakat sevilenden sonsuza dek ayrı düşülmüşse işte o zaman ayrılık dindirilemez bir acı yaratır insanlarda. 

     Ayrılık bazen sadece yolların ayrılması nedeniyle gerçekleşir bazen ise buna sebep olan ölümdür. Normal ayrılıklarda tekrar kavuşma ümidi olduğu için kişinin içinde her zaman küçük de olsa bir umut vardır ve bu umut kişiye yaşama arzusu verir. Oysa ölümle gelen ayrılığın çaresi yoktur. İnsanlar tüm bu acı ve hasreti yüreğine gömmek, bağrına taş basmak zorundadır. Severek ayrılanlar ayrılığın en büyük acısını yaşarlar. Bu kişiler daima birbirini düşünür, kavuşmak imkansız hale geldiğinde hasretin dayanılmaz acısı onları içten içe yiyip bitirir. 

     Ayrılıkla ilgili binlerce türkü yakılmıştır. Tüm bu türkülerde ayrılığın ölümden bile daha acı olduğu anlatılmıştır. Ayrılık zaten bir nevi ölüm gibidir. Ölüm, bir insanı tamamen kaybetmek, bir daha onunla kavuşamamaktır. Yolumuzu tamamen ayırdığımız, bir daha görüşmemizin imkansız olduğu insanlar da bir nevi ölmüş olur bizim için; zira onlar artık bizim için bir daha olmayacaktır. 

     Ölüm, ayrılık ve aklınıza gelebilecek her türlü duygu insanlarda derin yaralar açsa da bunların hiçbiri insanın üstesinden gelemeyeceği şeyler değildir. İnsan her şeye alışır. Zaman her şeyin ilacıdır. Bu nedenle öyle bir durumla karşılaştığınızda sabretmeli ve yaşadığınız acıların geçmesini zamana bırakmalısınız. Aksi takdirde kendinize zarar vermiş olursunuz.

     Gün doğmadan neler doğar. Belki de ayrıldığınız kişiyle tekrar kavuşacaksınız veya ayrıldığınız kişi sevdiğiniz, aşık olduğunuz kişiyse belki onu unutturacak daha iyi bir insanla karşılaşacaksınız. Umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin ve ayrılığın acısına sabredin.

-SON-

 

Ayrılık ile ilgili kompozisyon yazılarımızı beğendiğinizi umarız. Sizler de ayrılık ve hasretin yaşantımızdaki yerini anlatan yazılar yazarak yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Ayrılık ile İlgili Kompozisyon
Ayrılık ile İlgili Kompozisyon
Ayrılık ve hasretin yaşantımızdaki etkilerini anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhgHA6RvJqECsqpHwm3U6QmXOUSDl-Y1gmBFAK-BZLs7-wkL_JbZuHPEDwUysJxf6KNDh5WuPR1dsUhM7KiYzodRb3FaHje61OSVrsr7a6A8zPsYHMv4ihnSyafefUJDMGsAVugXsJ7P5GGmCyPgbTo27xVAaVtRcjd4VQFQtCcTcAEvhdSmPW_ZdmJ=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhgHA6RvJqECsqpHwm3U6QmXOUSDl-Y1gmBFAK-BZLs7-wkL_JbZuHPEDwUysJxf6KNDh5WuPR1dsUhM7KiYzodRb3FaHje61OSVrsr7a6A8zPsYHMv4ihnSyafefUJDMGsAVugXsJ7P5GGmCyPgbTo27xVAaVtRcjd4VQFQtCcTcAEvhdSmPW_ZdmJ=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ayrlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ayrlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content