Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile İlgili Kompozisyon

Gençliğe Hitabe ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada gençliğe hitabe ile ilgili duygu ve düşünceler, gençliğe hitabeden an...

Gençliğe Hitabe ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada gençliğe hitabe ile ilgili duygu ve düşünceler, gençliğe hitabeden anladıklarımız, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin anlam ve önemi üzerinde durduk. Gençliğe Hitabe hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde yazdık ve başlıklar kullandık. Faydalı olması dileğiyle.

 

gençliğe hitabe hakkında düşünceler
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

GENÇLİĞE HİTABE (Kısa Kompozisyon)

     Mustafa Kemal Atatük'ün ‘’Ey Türk Gençliği!’’ diyerek başladığı hitabe, Türk gençlerinin önünü görebilmesi ve geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi için yapılmış muhteşem bir hitabedir.

     Ulu Önder, öngörülü kişiliğiyle gelecekte neler olabileceğinden bahsetmiş, tüm gençleri her türlü tehlikeye karşı daima hazır olmaları için uyarmıştır. Hitabeye göre Atatürk’ün gençlerden istediği ilk ve en önemli şey Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek korumaları ve yaşatmalarıdır. Ülkemizi korumanın tüm gençlerin en önemli görevi olduğunu vurgulamıştır. Atatürk'e göre Türkiye Cumhuriyeti sadece dışarıdan gelecek tehlikelere değil, içeriden gelecek tehlikelere de maruz kalabilmektedir. Ülkemiz dış ülkeler tarafından işgal edilebileceği gibi ülkeyi yönetenler tarafından da yıkılmaya terk edilmiş olabilir. İşte, gençler hem dış hem de iç tehlikelere karşı daima hazır olmalı ve ülkelerini korumak için bütün varlıkları ile mücadele etmelidir.

     Vatan her şeyden daha üstün bir varlıktır ve gençler bunun bilincinde olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyacak ve onu daha ilerilere götürecek güç gençlerde vardır. Gençler isterse başaramayacakları hiçbir şey yoktur.

-SON-

 

GENÇLİĞE HİTABE (Uzun Kompozisyon)

     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vatanını ve milletini en çok seven şahsiyetlerden birisiydi. Nitekim içindeki bu vatan ve millet sevgisini hayatının tüm aşamalarında fazlası ile belli etmiş ve bu değerler için çok mücadele etmiştir.

     Atatürk'e göre bir toplum için en önemli şey vatandır ve vatan, gerekirse ölümün bile göze alınıp korunması gereken bir varlıktır. Atatürk, ülkemizin düşmanlardan kurtarılması ve kurtarıldıktan sonra da çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılması için her şeyi yapmıştır. Ancak kendisinden sonra da bu devletin varlığını sürdürebilmesi için bazı fedakarlıkların yapılması gerektiğini bildirmiştir. 

     Ona göre bu fedakarlığı yapacak, memleketi asıl koruyacak olan ise gençlerdir. Atatürk, gençlere fazlasıyla güvenmiş ve bunu neredeyse her sözünde açıkça göstermiştir. Atatürk, hem cesur hem de akıllı bir devlet adamıydı. Ülkemizin düşman işgalinden kurtulması ve bugünlere taşınmasında onun cesareti, aklı ve zekasının büyük bir önemi vardır. 

     O, daha kendi döneminde bile onlarca belki de yüzlerce yıl sonra bile neler yaşanabileceğini, memleketin başına neler gelebileceğini kestirmiş ve tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak gençlerin daima uyanık ve hazır olmalarını söylemiştir. Atatürk, gençlere büyük bir görev vermiştir. Bu görev ise vatanı her şartta korumak ve onu sonsuza taşımaktır.

     Vatan kurtarılmış olsa da Atatürk'e göre yıllar sonra yeniden düşman devletler tarafından işgal edilmesi tehlikesi vardır. Düşmanlar yıllar sonra ülkeyi parçalayabilir, Türk ordularını dağıtabilir ve yönetimi ele geçirmiş olabilir. Aynı şekilde devletin yönetimini üstlenen hükumetler devletin tüm imkanlarını kendi çıkarları için kullanıyor olabilir. İşte, ne tür bir tehlike olursa olsun, ülkenin durumu nasıl olursa olsun Atatürk'e göre kurtuluş yolu her zaman vardır ve bu kurtuluşu sağlayacak olanlar ise gençlerdir. Gençlere bu konuda büyük görevler düşmektedir.

     Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerden istediği şey, memleketin durumu ne olursa olsun onu kurtarmaları ve korumalarıdır. Bu güç ve istek, tüm Türk gençlerinin yüreğinde bulunmaktadır.

-SON-

 

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden neler anlıyorsunuz, Gençliğe Hitabe ile ilgili duygu ve düşünceleriniz nelerdir sorularının cevabını kompozisyonlar halinde verdiğimiz sayfamızı beğendiğinizi umarız. Sizler de Gençliğe hitabe ile ilgili kompozisyon örnekleri yazıp yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile İlgili Kompozisyon
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEisfo0UjVE3JPLeZwfsSevTi42LZVxcV_K1rQkdP2Ds2nBcCcqq9hkfzJcoYYCoOkTnrPSsncL4w7lIA2EIGo0YAHDlVhTuayFTGINLuec1lHELeTDEUfbDUxPJkJIb1_crBIuJpMHrV2w77JPCedtRN18RlEqgEmHi4cOaQPrbthek3DsgkU8Ui5KY=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEisfo0UjVE3JPLeZwfsSevTi42LZVxcV_K1rQkdP2Ds2nBcCcqq9hkfzJcoYYCoOkTnrPSsncL4w7lIA2EIGo0YAHDlVhTuayFTGINLuec1lHELeTDEUfbDUxPJkJIb1_crBIuJpMHrV2w77JPCedtRN18RlEqgEmHi4cOaQPrbthek3DsgkU8Ui5KY=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ataturkun-genclige-hitabesi-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ataturkun-genclige-hitabesi-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content