Alışkanlık ile İlgili Kompozisyon

Zararlı alışkanlıklar ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile inceleyin.

Alışkanlık ile ilgili kompozisyon örneklerini sizler için uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri halinde sunduk. Alışkanlıklarımız ile ilgili kısa ve uzun kompozisyonlarda zararlı alışkanlıklar, zararlı alışkanlıkların insan üzerindeki etkileri ve alışkanlıkların zor terk edildiği üzerinde durduk. Sizler de alışkanlıklarımız hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri hazırlayarak bizlere gönderebilir ve sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

alışkanlık hakkında yazılar
Alışkanlıklarımız

ALIŞKANLIK

     Alışkanlık, terk edilmesi zor veya imkansız olan her türlü davranıştır. Edindiğimiz davranışlar, bizde bırakması güç alışkanlıklara sebep olabilir.

     Alışkanlık, zamanla insanda vazgeçilmez bir tutku haline gelir. İyi bir alışkanlık da olsa kötü de olsa onu yapmaktan keyif alırız. Örneğin uyumadan önce kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş olabilirsiniz. Bu iyi bir alışkanlıktır ve bunu her yaptığınızda o anlarınızdan büyük bir keyif alırsınız. Yahut gece uyumadan önce şerbetli tatlılar yeme gibi bir alışkanlığınız da olabilir. Bu, herkesin kabul edeceği gibi zararlı veya sağlıksız bir alışkanlıktır; ancak zararlı da olsa bundan da zevk alırsınız. Daha açık bir ifadeyle her türlü alışkanlığımız bize geçici veya kalıcı bir haz vermektedir. Mühim olan, hayatımıza bir anlam katacak, bizi geliştirecek, bizi daha iyiye taşıyacak alışkanlıklar edinmektir.

     Unutmayalım ki alışkanlıklar bir kere edindi mi onlardan vazgeçmek çok zordur. Bu yüzden kendimizi her zaman güzel şeylere alıştırmalı, kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız.

-SON-

 

ALIŞKANLIKLARIMIZ

     Hayatımızın bir bölümünde veya tümünde düzenli olarak yaptığımız, yapmayınca rahatsızlık duyduğumuz her türlü davranışa alışkanlık diyoruz. Alışkanlıklarımız bize fayda sağlayan bizim için sağlıklı olan alışkanlıklar olabileceği gibi bize faydadan çok zarar getiren, sağlığımızı bozan alışkanlıklar da olabilir.

     Alışkanlıklarımızın faydalı şeyler olması çok önemlidir; zira faydalı da olsa zararlı da olsa alışkanlıklarımızdan vazgeçmek çok zordur. Örneğin bir insanın spor yapmayı alışkanlık haline getirmesi yararlıdır. Herhangi bir sağlık problemi veya engeli olmayan hiç kimse spor gibi önemli bir alışkanlıktan herhangi bir zarar görmez. Aynı şekilde; ders çalışma, kitap okuma, sosyal etkinliklere katılma, herhangi bir sanat dalı ile ilgili eserler ortaya koyma gibi alışkanlıklar iyi ve faydalı alışkanlıklardır; bu nedenle bunların terk edilmesi gerekliliği yoktur. Aksine bunlara devam etmek bizi her yönüyle geliştirmektedir. Bununla beraber öyle alışkanlıklarımız olur ki yalnız bize zarar vermekle kalmaz, çevremizdeki insanları, sevdiklerimizi de etkiler. Ne yazık ki bu alışkanlıkları terk etmek çok zordur. Sigara, alkol, kumar gibi bağımlılıklar; dilimize dolanmış kaba ve argo kelimeler, sağlığımızı tehdit eden sağlıksız yiyecekler tüketme gibi alışkanlıklar ise kötü alışkanlıklardır.

     Bir davranışta bulunmadan önce bu davranışın bize neler getirebileceğini düşünmeli ona göre hareket etmeliyiz. Bize zarar verecek şeyler alışkanlığa dönüşebilir ve bu alışkanlıklardan kurtulmak düşündüğümüz kadar kolay olmayabilir. Bu nedenle daima güzel davranışlarda bulunmalı, bize zarar verecek davranışları bir defa bile olsa yapmamalıyız.

-SON-

 

ZARARLI ALIŞKANLIKLAR

     Uzun süre devam ettiğimiz her davranış, bizde vazgeçilmesi zor alışkanlıklara dönüşebilir. Bir insan faydalı alışkanlıklar da edinebilir, zararlı alışkanlıklar da... ancak ne kötü bir talihtir ki zararlı ve kötü alışkanlıklar edinmek her zaman daha kolay, daha rahat ve daha eğlenceli olmuştur. Ancak şunu da söylemek gerekir ki bu zararlı alışkanlıklarımızın verdiği haz geçicidir. Bize verdiği zarar, getirdiği keyiften daha fazladır.

     İnsanlarda alışkanlığa dönmüş olan her davranış, birden fazla tekrarın ürünüdür. Kimyasal ilaçlar ve benzeri bağımlılık maddelerini bir kenara bırakırsak, kötü alışkanlıkların oluşması için o davranışın çok sayıda tekrar etmesi gerekir. Örneğin tek dal sigara ile kimse sigaraya alışmaz; ancak bu durum tekrar ettiğinde beynimiz de organlarımız da buna alışmaya başlar ve tekrar edilmediği takdirde buna tepki verir. Böylece vücudumuzu dinler ve o zararlı alışkanlığı tekrar ederiz. Bir kere şunu bilmek çok önemlidir. Her alışkanlık, tek bir davranış ile başlar. Bu nedenle bize zarar veren bir davranışı sadece bi kere bile olsa yapmamalıyız. Önce tek sigaradan bir şey olmaz deriz, ikincisine geçeriz; sonra üçüncüsü, dördüncüsü derken bir bakarız ki çoktan bağımlısı olmuşuz bile. Ancak hangi kötü alışkanlık olursa olsun, bütün zararlı alışkanlıklar terk edilebilir. Bu bazen dışarıdan yardım almayı veya iradeli, sabırlı olmayı gerektirebilir; ancak yine de insan beyninin ve iradesinin yapamayacağı hiçbir şey yoktur.

     Eğer zararlı alışkanlıklarımız varsa ‘’Zararın neresinden dönülürse kardır.’’ Mantığı ile hareket edip o alışkanlığı ortadan kaldırmalıyız. İlle de alışkanlıklarımız olsun istiyorsak da bize fayda sağlayan, sağlığımızı tehlikeye atmayan, aksine bizi daha sağlıklı hale getiren alışkanlıklar edinmeliyiz.

-SON-

 

Alışkanlık ile ilgili yazıları beğendiğinizi umarız. Sizler de alışkanlıkların insan hayatına etkilerini anlatan yazılar yazıp yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Alışkanlık ile İlgili Kompozisyon
Alışkanlık ile İlgili Kompozisyon
Zararlı alışkanlıklar ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgYRD_T-Df3Q3ML1aAji4hnrilWy-GCUh_jy57Ail4CGGd7JbWM_JDvZis67ePWx6GIuXQn1dPW5fJv9HrSoScqpVmo3S0ZEoPPRGPLfr9ei0bLFLAgrJIw0AjF_AsTnEWi0YtVlXo2MseAhQ0hxJ7AhZ4kqNmHII0onqXX2Q__nvmYzTFC35wCk_0k=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgYRD_T-Df3Q3ML1aAji4hnrilWy-GCUh_jy57Ail4CGGd7JbWM_JDvZis67ePWx6GIuXQn1dPW5fJv9HrSoScqpVmo3S0ZEoPPRGPLfr9ei0bLFLAgrJIw0AjF_AsTnEWi0YtVlXo2MseAhQ0hxJ7AhZ4kqNmHII0onqXX2Q__nvmYzTFC35wCk_0k=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/alskanlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/alskanlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content