Alkol Bağımlılığı ve Zararları ile İlgili Kompozisyon

alkol bağımlılığının zararlarını anlatan en güzel kısa ve uzun kompozisyonlar sayfamızdadır.

Alkol ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada alkol bağımlılığı ve alkolün zararları  konularına değindik. Alkol kullanmanın zararları ile ilgili kısa ve uzun kompozisyonları giriş gelişme sonuç halinde sunup her bir yazıya uygun başlıklar ekledik. Sizler de alkol bağımlılığı hakkında bilgilendirici metin veya deneme yazısı yazıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

alkol bağımlılığı ile ilgili kompozisyon kısa
Alkol Bağımlılığı

ALKOL BAĞIMLILIĞI VE ALKOLÜN ZARARLARI (Kısa Kompozisyon)

     İnsanlar, hayatları boyunca çevrelerinin de etkisiyle birçok zararlı alışkanlık edinebilir. Bu zararlı alışkanlıkların en kötülerinden biri de alkol kullanımıdır.

     Alkol kullanımı, sık sık tekrar edildiğinde bağımlılığa dönüşür. Vücudunuz ona ihtiyaç duyduğunda onu almazsanız içinizi bir huzursuzluk ve sinir hali kaplar. İşte, vücudunuzun gösterdiği bu tepki, bir alkol bağımlısı olduğunuzu gösterir. Alkol bağımlılığı, kişinin hem kendi sağlığına hem de ailesine ve çevresine zarar vermektedir. Alkol bağımlısı kişiler sarhoş iken kendilerini kaybettikleri için şiddet olaylarına daha yatkındırlar. Bu nedenle eşine, çocuklarına veya toplumdaki insanlara zarar verme, onlara şiddetle yaklaşma olayı alkol bağımlılarında daha yaygındır. Alkol bağımlılığının karaciğer, kalp, beyin, mide gibi organlara verdiği zarar büyüktür. Ayrıca obeziteye sebep olarak solunup problemlerine de yol açar. Alkol, aklı başında her insanın kesinlikle uzak durması gereken bir maddedir. Bu maddeye bağımlılık oluştuğunda terk etmesi zordur. Ayrıca inananlar için de kullanımı dinen kesinlikle yasaktır.

     Doğa bize güzel olan binlerce nimet vermiştir. Sağlığımıza fayda verecek, paramızın boşa gitmesini önleyecek onca güzel yiyecek, içecek varken alkol tüketmek akıl karı değildir.

-SON-

 

ALKOL BAĞIMLILIĞI VE ALKOLÜN ZARARLARI (Uzun Kompozisyon)

     Alkol, kişiye geçici bir keyif veren, kişiyi kısmen uyuşturan ve sık kullanıldığında bağımlılık yapan bir maddedir. Alkollü içki ise alkolün katıldığı ve kişiye sarhoşluk veren her türlü içecektir.

     Alkol bağımlılığı, dünya genelinde en yaygın olan bağımlılık türlerinden biridir. Her ne kadar bu maddeye bağımlı olanlar bağımlılıklarını kabul etmese de düzenli alkol tüketen herkes bir anlamda alkol bağımlısıdır. Alkollü içki tüketenler, bu tür içkileri tadı için değil de verdiği keyif için tükettiklerini söylerler. Sizce de tadı berbat gelse dahi bir içeceği ısrarla içmek, onu kullanmadığında yoksunluk hissetmek bağımlılık değil midir?

     Alkol bağımlısı birçok insan kendilerini sosyal içici olarak kabul etmekte ve aldığı alkolün zararlı olmadığını düşünmektedir. Oysa alkolün bir yudumu bile insana zarar verir. Kaldı ki her alkol bağımlısı, bu bağımlılığına bir yudum içki ile başlar. Yediğimiz, içtiğimiz neredeyse her besinin veya içeceğin içinde belli vitaminler, mineraller vardır ve bunlar bir şekilde vücut tarafından kullanılmaktadır; ancak alkolün besin değeri sıfırdır. 

     Vücut alkolü asla besin olarak görmez; onu vücut için zehir olarak kabul edilen basit bir şeker olarak görür ve direkt yağ olarak depolar. Bu yağlar ise ya vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğere depolanır ya da göbek bölgesine. Bu nedenledir ki aşırı alkol tüketenlerde bir karaciğer hastalığı olan siroz daha fazla görülür ve yine bu kişiler aşırı büyük bir göbeğe sahiptir ki bu göbek halk arasında bira göbeği olarak tabir edilmektedir.

     Alkolün insan vücuduna zararlarından bir tanesi de kalp damar rahatsızlıklarına sebep olmasıdır. Bu madde zamanla damarları tıkamakta ve kalbe yeterince kanın gitmesini engellemektedir. Bu da ani kalp krizlerine neden olmaktadır. Alkolün ayrıca diş ve kemiklere, bağırsaklara ve beyne de çeşitli zararlı etkileri olmaktadır.

     Alkolün zararları sadece sağlık ile de sınırlı değil. Alkol, insanların sosyal yaşamını da birebir etkiliyor. Hatta alkolün en büyük zararı da insanın sosyal yaşamı üzerindeki olumsuz etkileridir. Alkol alıp sarhoş olan birinin bilinci tam anlamıyla yerinde değildir. Bilinci yerinde olmayan birinin ne ne yapacağı belli olmaz. Cinayetlerin, adam yaralama ve kadına şiddet olaylarının büyük bir kısmı alkolün sarhoşluk etkisinden kaynaklanmaktadır. İşin bir de trafik boyutu var. Bilindiği gibi ülkemizde en fazla can kaybına yol açan durumlardan biri trafik kazalarıdır. İşte bu trafik kazalarının önemli bir kısmı alkollü iken araç kullanmaktan kaynaklanmaktadır.

     Neresinden bakarsanız bakın, alkolün hiçbir faydası yoktur. Aksine kişinin hem kendisine, hem ailesine hem de topluma büyük zararları vardır. Hele de çoluk çocuğun rızkını böyle zararlı bağımlılıklara harcamak gibi kötü bir şey yoktur. Siz siz olun alkol ve benzeri her türlü zararlı bağımlılıktan uzak durun, bulaştıysanız da onu bir an önce terk edin.

-SON-

 

Alkol bağımlılığı ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de alkolün zararları ile ilgili kompozisyonlar yazarak yorum bölümünden direkt paylaşabilir böylece bu yazıya katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Alkol Bağımlılığı ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
Alkol Bağımlılığı ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
alkol bağımlılığının zararlarını anlatan en güzel kısa ve uzun kompozisyonlar sayfamızdadır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjdAISxL3DRqrXyl5VSI3sYo2RGdxpeJsaiLMvmK-kmZtelFyoPOExl_wdQkMOqSg0V0hFJilxf-Nf_G3cHGBUhKH_FqqXlDfBxVDqCEroKENY1DRfEQMegY6DmTfWtYCfLSW87kaFjCR3yHuabYkY2g7Rs5MyGkruMx8--8pbtYByScYsEOBN-jPQl=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjdAISxL3DRqrXyl5VSI3sYo2RGdxpeJsaiLMvmK-kmZtelFyoPOExl_wdQkMOqSg0V0hFJilxf-Nf_G3cHGBUhKH_FqqXlDfBxVDqCEroKENY1DRfEQMegY6DmTfWtYCfLSW87kaFjCR3yHuabYkY2g7Rs5MyGkruMx8--8pbtYByScYsEOBN-jPQl=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/alkol-bagmllg-ve-zararlar-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/alkol-bagmllg-ve-zararlar-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content