Ahirete İman ile İlgili Kompozisyon

Ahiret inancı, ahirete iman ve ahiret hayatını konu alan kompozisyon örneklerimizi kısa ve uzun versiyonları ile okumak için sayfamızı ziyaret edin.

Ahirete iman ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada ahiret inancı, hayatı anlamlandırmada ahiret inancının önemi, dünya hayatı ile ahiret hayatı arasındaki ilişki gibi konuların üzerinde durduk. Hem kısa hem de uzun kompozisyon örnekleri yazıp her birine uygun başlıklar ekledik ve yazıları giriş gelişme sonuç halinde sunduk. Faydalı olması dileğiyle.

 

ahirete iman etmek kompozisyon
Ahiret İnancı

AHİRETE İMAN (Kısa Kompozisyon)

     Ahirete iman, öldükten sonra diğer dünyada tekrar dirileceğimize ve artık sonsuza kadar orada yaşayacağımıza iman etmek, yani inanmak demektir.

     Ahirete iman, imanın şartlarından bir tanesidir. Ahirete inanmayan, mahşerden sonra tekrar dirileceğimize iman etmeyen biri iman etmiş sayılmaz. İslam dinine göre mahşer günü dediğimiz kıyamet gününden sonra gelmiş geçmiş bütün insanlar tekrar diriltecek ve dünyada yaptıklarının hesabını vereceklerdir. İşte o gün, herkes yaptığının karşılığını bulacaktır. Hayatını iyilikle dolduranlar, Allah'a layıkıyla kulluk edenler cennetle ödüllendirilecek; fakat Allah'a asi olanlar, kötülük yapanlar, kısacası günahları sevaplarından fazla olanlar ise cehennem azabından tadacaktır.

     Dünya hayatı, cenneti gözden çıkaramayacak kadar kısadır. Bu kısacık hayatı en güzel şekilde yaşayarak cenneti kazanmalı, cehennem azabından kendimizi korumalıyız.

-SON-

 

AHİRETE İMAN (Uzun Kompozisyon)

      Ahiret, İslam inancına göre insanların bu dünyadaki ömürlerini tamamladıktan sonra gidecekleri ve sonsuza dek orada yaşayacakları yerdir. Ahiret inancı veya diğer adıyla ahirete iman ise buna inanmak, iman etmektir.

     Bu dünya geçici bir dünyadır. Hiçbir insan veya hiçbir canlı bu dünyada kalıcı değildir. Dünyaya gönderilmemizin bir amacı vardır ve bu amaç yalnızca Allah'a kulluk ederek, iyilik üzerine bir hayat sürmektir. Allah, yarattığı insanlarla emir ve yasaklarını peygamberler aracılığıyla iletmiştir. Emir ve yasaklarına uyanların cennete gideceğini, uymayanların ise cehennem azabıyla karşı karşıya kalacağını bildirmiştir.

     Allah, bu kısacık hayatımızı onun istediği gibi yaşamamız karşılığında bize sonsuz cennetini armağan etmiştir. Her insan öldükten sonra ahirete gidecek ve orada, bu dünyada yaptıklarının hesabını verecektir. Sevapları, yani iyilikleri çok olanlar cennete, günahları çok olanlar ise cehenneme gönderilecektir. Ahirete iman, imanın şartlarından bir tanesidir. Ahiretin olduğuna, inanmayan biri iman etmiş olamaz. Bu nedenle her Müslüman Ahirete koşulsuz olarak inanmalı ve hayatını ona göre yaşamalıdır.

     İnsanlar bilmelidir ki beklenen o gün gelecektir. Zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki farkında bile olamıyoruz. Kendimizi dünya hayatına adayıp ahiretimizi görmezden gelirsek kaybedenlerden oluruz. Allah'ın kitabı Kur’an-ı Kerim bize ahiret hakkında bilgi vermektedir. Ayrıca peygamber efendimiz de ahireti ayrıntıları ile anlatmakta, o yerin nasıl bir yer olduğunu açıkça ifade etmektedir.

     Allah'a inanıyorum ama ahirete inanmıyorum deme lüksümüz yoktur. İmanın şartları bellidir ve bunların hepsine iman etmek zorundayız. Ahiret de bu şartlardan olduğuna göre onan inanmak gerekir. Bazı insanlar ölümden sonra yeni bir hayatın olmayacağını düşünür. Eğer öyle olsaydı bu hayatın da anlamı olmazdı. Mükemmel bir düzende işleyen evrenin yaratılış amacı bellidir. Bizler gibi tüm evren zamanı geldiğinde yok olacak ve insanlar ebedi yaşam yerleri olan ahirete göçecektir.

     Kimse, dünya zevkleri için ahiretini feda etmemelidir. Dünya hayatı ile ahiret hayatı arsında sıkı bir ilişki vardır. Ahiret hayatımızı dünya hayatımız belirler. Yani dünyada ne yaptıysak, ahirette onun karşılığını alacağız.

-SON-

 

Ahiret inancı ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de ahiret ile ilgili kompozisyon örnekleri yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Ahirete İman ile İlgili Kompozisyon
Ahirete İman ile İlgili Kompozisyon
Ahiret inancı, ahirete iman ve ahiret hayatını konu alan kompozisyon örneklerimizi kısa ve uzun versiyonları ile okumak için sayfamızı ziyaret edin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEitW1KGFxGOMPM3z3expHgZ5o9TZR5-XIi0WTPm6V9Ib6EPaU0ogeko60ikLmQjfcEceAWprtFF0EevFj3ddNpBA8UQHFIeCQ7Qe_6XT2Fc4fkW_W-_GVL11jDNLS6ZqM2cdEtTBRBtpgcBFT5t9QwMstlyW2Ajp0Obw6HWfOzo-JcB3BOOtQeNY_R-=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEitW1KGFxGOMPM3z3expHgZ5o9TZR5-XIi0WTPm6V9Ib6EPaU0ogeko60ikLmQjfcEceAWprtFF0EevFj3ddNpBA8UQHFIeCQ7Qe_6XT2Fc4fkW_W-_GVL11jDNLS6ZqM2cdEtTBRBtpgcBFT5t9QwMstlyW2Ajp0Obw6HWfOzo-JcB3BOOtQeNY_R-=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ahirete-iman-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ahirete-iman-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content