Açlık ile İlgili Kompozisyon

Açlık sorunu ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz. Uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri mevcuttur.

Dünyadaki açlık sorunu ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada deneme tadında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde verdik. Sizler de açlık hakkında bilgilendirici metin örnekleri yazarak bize gönderebilirsiniz.

 

Açlık Sorunu

AÇLIK (Kısa Kompozisyon)

     Açlık, uzun süre yiyeceksiz kalma halidir. Ancak genel anlamı ile düşünüldüğünde yoksulluk çekmek, temel besin ihtiyaçlarını giderememek anlamına gelir.

     Uzun süreli açlık, bir insanın başına gelebilecek en sıkıntılı durumlardan birisidir. Öyle ki ‘’Allah, kimseyi açlıkla sınamasın.’’ diye bir söz vardır. Bu sözden bile açlığın ne kadar kötü olduğunu anlayabiliriz. Dünyada kimi insanlar zenginken kimisi yiyecek bir lokma bulmakta bile zorlanabilmektedir. Yardıma muhtaç, açlıkla boğuşan insanlar gerekirse yiyeceğini çöplerden bile çıkarmaktadır. Normalde bir insan asla çöpü karıştırıp oradan bir şeyler almaz; ancak işte açlık öyle bir şeydir ki insanlara her şeyi yaptırır. Uzun süre aç kaldığımızda zayıf düşer ve hastalanırız. Açlığın insanlar üzerindeki olumsuz etkisini bilmeli ve aç insanların karnını doyurmalı, ihtiyaçlarını gidermeliyiz.

    İnsanlar birbirine yardım etmek, iyiliklerde bulunmak için vardır. Bu kısacık ömürde bencillik yapıp sadece kendimizi düşünmek yerine aç insanları da düşünmeliyiz. İnsanlarla bölüşmeyi öğrenmeliyiz.

 -SON-


AÇLIK (Uzun Kompozisyon)

     Açlık, öğünden öğüne hissettiğimiz açlık anlamına gelmez. Bu sadece geçici bir açlıktır. İnsana acı veren, onun sağlığını bile bozan ise uzun süreli açlıktır. Yani günlerce, haftalarca, belki de aylarca yiyecek doğru dürüst bulamamak, vücudun ihtiyaç duyduğu besini alamamaktır.

     Oruç tutanlar açlığın ne olduğunu az çok bilirler. En fazla on sekiz saat kadar aç kaldığımız Ramazan oruçlarının bile ne kadar zor geçtiğini biliriz. Düşünün ki o açlığınız çok daha uzun süreler boyunca devam ediyor. Akşam ezanı okuyor ancak sizin yiyecek hiçbir şeyiniz yok. Açlığa mahkumsunuz. İşte bu çok zor bir durumdur.

     Belki de bizler sofralarımızda çeşit çeşit yemekler bulundururken bazıları kuru ekmek bile bulamıyor. Çoğu defa haberlerde denk geliyoruz çöplerden yemek toplayan insanlara. Hatta belki çoğumuza bu durum iğrenç bile geliyor, insan hiç çöpteki bir şeyi yer mi, diye düşünüyoruz. İşte, insan gerçekten aç kaldığında her şeyi yer.

     Ülkemizde de zaman zaman kıtlıklar yaşanmış ve insanlar büyük zorluklar yaşamıştır. Öyle ki bu dönemde 50 dönümlük tarlasını iki yumurta karşılığında satan insanların hikayesi bile anlatılmıştır. Öyle bir dönem yaşanmıştır ki insanların yiyebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Bu dönemlerde insanlar taş kaynatıp suyunu içerek hayatta kalmaya devam etmişlerdir.

     Taş kaynatma işini sadece filmlerde veya hikayelerde anlatılan uydurma masallar olarak düşünebilirsiniz; ancak bu tamamen gerçektir. İnsanlar taşları kaynatarak taşların içinde bulunan çeşitli vitamin veya minerallerin suya geçmesini sağlamış, böylece o suyu içerek vücutlarının ihtiyaç duyduğu besinleri az da olsa vermeye çalışmışlardır. Belki biz ilgilenmediğimiz, görmediğimiz için çok farkında değiliz; ancak açlığa mahkum olan, çocuklarını doyuramayan bir sürü aile var.

    Yaşadığımız hayat geçicidir. Hiç kimse bu dünyaya kazık çakmamıştır. Herkes bunun bilincinde olmalı ve insanlara yardım etmelidir. İslam peygamberi ‘’Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir.’’ Demiştir. Bu sözün bir anlamı vardır elbette. Biz, çevremizdeki aç insanlardan da sorumluyuz. Onlara yardım etmeli, açlıklarını gidermeliyiz.

-SON-

 

Açlık ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de açlık hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Açlık ile İlgili Kompozisyon
Açlık ile İlgili Kompozisyon
Açlık sorunu ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz. Uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri mevcuttur.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhiTsB6X0NFQvIpNuOlN60RPKX1SiLXqkeuStYu6-v8hY6Uw7eV109OFirds4h47QpZewA7AJvVflX2YAAJHpopcpFxgj8ETeuoTRbAOl1K4zfjYrjNofkJ3Y-9xFyaPGEZr_WCGtBeyA5LyGDrUlyBVVVYgedNdWd-oBQzv-3lx-Q6pqRFLui3WR2q
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhiTsB6X0NFQvIpNuOlN60RPKX1SiLXqkeuStYu6-v8hY6Uw7eV109OFirds4h47QpZewA7AJvVflX2YAAJHpopcpFxgj8ETeuoTRbAOl1K4zfjYrjNofkJ3Y-9xFyaPGEZr_WCGtBeyA5LyGDrUlyBVVVYgedNdWd-oBQzv-3lx-Q6pqRFLui3WR2q=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/aclk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/aclk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content