Yardımseverlik ile İlgili Kompozisyon

Yardımseverlik ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfamıza hoş geldiniz. Yine sizin için yardımlaşma ve yardımlaşm...

Yardımseverlik ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfamıza hoş geldiniz. Yine sizin için yardımlaşma ve yardımlaşmanın önemi ilgili yazıları en güzel şekilde hazırladık. Yazdığımız yardımseverlik konulu kompozisyonlara birer mükemmel başlık seçtik ve aynı zamanda tüm örnekleri giriş gelişme sonuç dahilinde yazdık. Yardımseverlik hakkında yazdığımız bu bilgilendirici metinler hem kısa hem de uzun olduğu için ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ev ödevi konusunda yardımcı olacaktır. Şimdi dilerseniz yardımseverliğin önemi ile ilgili kompozisyonlarımızı okumaya geçelim.

 

Yardımseverlik ile ilgili kompozisyon
Yardımseverlik

YARDIMSEVERLİK

     Yardımseverlik, insanlara yardım etmeyi sevmektir. Zor durumda olan birinin imdadına koşarak onu içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmaktır.

     İnsanlar her zaman yardımsever olmalı, çevresindeki yardıma muhtaç kimselere her konuda yardımcı olmalıdır. Yardımsever insanlar toplum nazarında sevgi ve saygıyı hak eden insanlardır. Siz birine yardım ettiğinizde o kişi sizi hem sever hem de size olan saygısı artar. Sizin iyi biri olduğunuzu düşünür ve size güvenir. Yardımsever olmak iyi insan olmanın şartlarından bir tanesidir. Kendimize iyi insan diyebiliyorsak yardımsever bir insan da olmamız gerekir.

     Daha güzel bir dünya yaratmak için yardımlaşmanın önem ve değerini bilmeliyiz. Eğer bunun bilincinde olursak birçok insanı mutlu etmiş oluruz, böylece daha mutlu bir toplum oluşturabiliriz.

-SON-

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

     Yardımseverlik, insanlara her konuda yardım etmek, insanları içinde oldukları zor durumdan kurtarmak ve hayatı onlara daha yaşanır hale getirmektir. Hiçbir insan, bu hayatın yükünü tek başına omuzlayacak yetide değildir. Her insan zaman zaman başka insanların yardımına ihtiyaç duyar.

     Toplumsal bir varlık olan insan, toplumda yaşamanın gerektirdiklerini de yerine getirmelidir. Yani diğer insanlarla her daim etkileşim içinde olmalıdır. Çoğumuz kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz giderebiliriz. Ancak bazen öyle anlar olur ki başkasının yardımı olmaksızın yerimizden bile kıpırdayamayız. İşte, böyle bir durumda insanların yardımseverliğine sığınırız. Çünkü tek başımıza yapamayacağımız o zor şeyi, birilerinin yardımı ile halledebileceğimizi çok iyi biliriz. İnsanlara yardım etmek güzel bir erdemdir. Bu erdemi her zaman yaşatmak, yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşmak gerekir. Biz çevremizdekilere yardımcı olursak onlar da zor işlerimizde bize yardımcı olacaklardır.

     Atalarımız ‘’Birlikten kuvvet doğar.’’ sözü ile bir yandan yardımseverliğin önemini vurgulamıştır. Gerçekten de birlikten kuvvet doğar ve başarılması en zor olan işleri bile birlik ve beraberlik içinde rahatça başarabiliriz.

-SON-

 

YARDIMLAŞMANIN ÖNEMİ

     Atalarımız, yüzlerce hatta belki de binlerce yıllık tecrübelerinden faydalanarak bazı yargılarda bulunmuştur ve bu yargılarla ilgili özlü sözler söylemiştir. İşte biz bu sözlere atasözü diyoruz. Yardımlaşmanın öneminin farkına atalarımız da varmıştır. Nitekim bu doğrultuda birçok söz söylemişlerdir. Bunlardan bir tanesi de ‘’Bir elin nesi var, iki elin sesi var.’’ atasözüdür. Bu söz, yardımlaşmanın öneminden bahseder. Tek başımıza zor işlerin üstesinden gelemeyeceğimizi ama birbirimize yardım eder sırt sırta verirsek en zor işleri bile halledebileceğimizi anlatır.

     Gerçek anlamda düşündüğümüzde, gerçekten de tek elimizle istediğimiz kadar yüksek bir ses çıkaramayız; oysa iki ilimizi birbirine çarptığımızda çok yüksek bir ses çıkarabiliriz. Ancak bu atasözü elbette mecaz anlamı ile kullanılmıştır. Örneğin bir kişinin tek başına bir binayı inşa etmeye çalıştığını düşünün. Bu kişi sizce başarılı olabilir mi? Tabii ki olamaz. İnşaat gibi zor işlerde birden fazla insanın güçlerini birleştirmesi, beraber hareket etmesi şarttır. Örneğin o tek kişi, inşaat için gerekli olan harcı, betonu karmaya çalışsa, daha bir tarafı karıştırmadan diğer taraf kuruyacak, böylece kişinin elinden bir şey gelmeyecektir. Oysa insanlar el ele verip beraber çalıştığında bir yandan birkaç kişi çimentoyu karacak, birkaç kişi kolonları dolduracak, birileri sıvaya geçecek böylece hiçbir iş aksatılmadan her şey çok daha düzgün bir şekilde yapılmış olacaktır.

     İnsanların birbirine yardım etmesi bir gerekliliktir. Zaten insan, doğası gereği böyle yaratılmıştır. Hiçbirimiz yalnız yaşama, tek başımıza yaşamımızı idame etme kabiliyetine sahip değiliz. En azından doğduğumuz andan itibaren uzun bir sür bir annenin veya bakıcının yardımına muhtacızdır. Büyüdüğümüzde fiziksel ihtiyaçlarımızı kendimiz giderebilsek de başka ihtiyaçlarımız her zaman olacaktır. İnsanlarla konuşma, eğlenme, oynama gibi ihtiyaçlar tek başına giderilecek ihtiyaçlar değildir. Zaten bu yüzdendir ki insanlar her zaman bir arada yaşamış, yine evlilikler yapılmış ve aileler kurulmuştur. Aile gibi birliktelik kurumlarının temel sebebi de insanların birbirine ihtiyaç duymasıdır. Bu yüzden her zaman birilerinden yardım almaya muhtacız. Elbette bizim de başkalarına yardım etmemiz gerekir.

     Eskiden köylerde imece adı verilen bir uygulama vardı. Bu uygulama birçok yerde hala devam etmektedir. İmece uygulamasının mantığı şudur: Örneğin bir köyde herkes bağcılıkla uğraşmaktadır. Hasat zamanı herkes kendi bağına gidip çalışmak yerine bütün köy halkı toplanarak sırayla birinin bağına gider ve hızlı bir şekilde hasadı gerçekleştirerek diğerinin bağına geçerdi. Böylece hem işler daha hızlı biter, hem çalışamayacak durumda olan güçsüz insanlara yardım edilmiş olur hem de işler toplu halde yapıldığı için daha eğlenceli olurdu.

     Nerede yardıma muhtaç birini görsek hemen yardımına koşmalıyız. Bu, bizi asla küçültmez. Aksine bizi iyi insan yapar. İyi insan ise her zaman daha çok sevilir ve saygı görür. Bu yüzden bu güzel erdemi her zaman yaşatmaya devam etmeliyiz.

-SON-

 

Yardımlaşma ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiyseniz lütfen düşüncelerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca sizler de yardımseverlikle ilgili yazılar yazıp bize gönderebilir, sitemizde paylaşılmasını talep edebilirsiniz. Yardımseverliğin önemini anlatan yazılar paylaşılacaktır.

YORUMLAR

BLOGGER: 9

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Yardımseverlik ile İlgili Kompozisyon
Yardımseverlik ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhbU2DxxHMe_08lLP8ZsjoZE9qVXNoF9RUiG__ieYLaBAxFhgwwurV8L4o8IcrMnd1KbDQ6aB47fT92yubwhuETV02LvGBCxoHObBmIZ0YXnIajYngqeh10eeEjchxFcS48PLdq9CGtHXLD_LJNLg4uwYvIqad_VrF5YwBTbceieWn1zRONfyHnnn9jww=w320-h100
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhbU2DxxHMe_08lLP8ZsjoZE9qVXNoF9RUiG__ieYLaBAxFhgwwurV8L4o8IcrMnd1KbDQ6aB47fT92yubwhuETV02LvGBCxoHObBmIZ0YXnIajYngqeh10eeEjchxFcS48PLdq9CGtHXLD_LJNLg4uwYvIqad_VrF5YwBTbceieWn1zRONfyHnnn9jww=s72-w320-c-h100
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/yardmseverlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/yardmseverlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content