Dua ile İlgili Kompozisyon

Duanın gücü ve duanın önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri sayfamızda mevcuttur.

Dua ile ilgili yazı örnekleri sunduğumuz bu sayfada dua etmenin önemini her yönüyle anlatmaya çalıştık. Dua hakkında kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde düzenleyip her bir yazıya uygun bir başlık belirledik. Sizler de dua ile ilgili bilgilendirici metin yahut deneme yazısı, makale gibi örnekler yazarak bizlere gönderebilirsiniz. Şimdi dua konulu kompozisyon yazılarını okumaya geçelim.

 

dua ile ilgili kompozisyon
Dua

DUA

     Dua, gerçekleşmesini istediğimiz şeyi Allah’tan istemektir. İstediğimiz şeyin gerçekleşmesi için Allah'a yalvarmaktır. Biz duamızı ederiz, gerisini de Allah'a bırakırız. Ancak dua ederken mantıklı dualar etmeliyiz. Kalkıp da ‘’Allah'ım, yarın uyandığımda kuş gibi uçabileyim.’’ Gibi bir dua edersek bu elbette ki gerçekleşmez.

     Dua, ibadetin özüdür. Duası olmayan birinin Allah için pek anlamı da yoktur. Allah ‘’Duanız olmasa ne anlamınız var?’’ diyerek ona dua etmemiz, ona yalvarmamız gerektiğini vurgular. Her insanın bu dünyada hayalleri veya korkuları vardır. Hayallerimizin gerçekleşmesini isterken, korkularımızın uzak durmasını isteriz. Bunun için elimizden geleni yapar, gerisini de Allah'a bırakırız.

     Allah, hiçbir duayı karşılıksız bırakmaz. Tüm dualarımıza mutlaka cevap verir. Ancak dualarımızın hemen gerçekleşmesini beklemek doğru olmaz. Biz istediğimiz şey için gereken her şeyi yapıp duamızı ettikten sonra gerisini Allah'a bırakmalıyız. O mutlaka cevap verecektir.

-SON-

 

DUANIN GÜCÜ

     Dua, dinimizde büyük bir öneme sahiptir. Başlı başına bir ibadet sayılır. Hatta dua ibadetin özüdür demek bile yanlış olmaz. Allah'ı gerçek anlamda seven, ona inanan ve güvenen bir Müslüman, dua etmekten asla vazgeçmez. Ettiği duaların anında kabul edilmesini de beklemez. Allah'ın onun için en iyisini istediğini bilir. Bu nedenle duasını ettikten ve üzerine düşeni yaptıktan sonra sabırla bekler.

     Dua, gerçekleşmesini istediğimiz bir olay veya durumun gerçekleşmesini veya gerçekleşmemesini istediğimiz bir olay veya durumun ise gerçekleşmemesini istemek demektir. Dua, hiç emek verilmeden Allah’tan istemek demek değildir. Öncelikle oturup düşünmeliyiz. Allah'tan istediğimiz şey nedir? Bizim yapmamız gerekenler nelerdir? Örneğin üniversite sınavına hazırlanan birinin hiç ders çalışmayıp da iyi bir üniversiteyi kazanmak istemesi ve bunun için Allah'a dua etmesi mantık dışıdır. Bu kişinin yapması gereken, öncelikle derslerine sıkı sıkı çalışmak, emek vermek, daha sonra ise isteğini Allah'a bildirmektir.

     Allah, tüm dualarımız kabul edeceğini söyler. Ancak bazen dua etmemize rağmen isteğimiz gerçekleşmeyebilir. Bu durumda duanın hiçbir etkisinin olmadığını düşünmek yerine, istediğimiz şeyin bizim için hayırlı olmadığını veya zamanının henüz gelmediğini düşünmek gerekir. Duanın gücü büyüktür. Zamanı geldiğinde dualarınız mutlaka gerçekleşecektir.

-SON-

 

DUA ETMENİN ÖNEMİ

     Dua etmek, Allah'a olan inanç ve güvenimizin tam olduğunun göstergesidir. Allah'a inanmayan biri, dualarının da kabul olmayacağını düşünerek zaten dua etmez. Oysa dua etmenin önemi çok büyüktür. Gerçek bir Müslüman Allah'tan istemekten, ona yalvarmaktan çekinmemelidir. Allah'ı seven, dolayısıyla Allah tarafından da sevilen herkesin duası mutlaka kabul olur. Ancak doğru yoldan ayrılmış, inancını kaybetmiş, kalbi kötülüklerle dolu insanların duaları kabul olmaz.

     Bazı insanlar vardır ki onların dualarına Allah hemen cevap verir. Bunların başında Allah dostları gelir. Peygamberler, sahabeler ve Allah'a gönül vermiş olan zatların duaları kabul olur. Annelerin evlatları için ettiği dualar ve yine yetimlerin, öksüzlerin ettiği dualar da kabul görür. Dua etmek için uygun zamanlar da vardır. Örneğin sabah namazında edilen duaların daha çabuk kabul gördüğü rivayet edilir. Yine Ramazan ayında iftar açarken ettiğimiz dualar, Kadir Gecesi’nde yapılan duaların da kabul edildiği söylenir. Ancak durum böyle olsa da duanın belli bir zamanı yoktur. İstediğiniz her an Allah'a dua edebilir, dileklerinizin gerçekleşmesini ondan isteyebilirsiniz. Dualarımızı en çok namaz kılarken ederiz. Namaz kıldığımız anlar, Allah'a en yakın olduğumuz anlardır. Böyle bir anda dua etmek çok önemlidir; zira o an içimizde bir huşu bulunur ve dualarımızı tüm içtenliğimizle yaparız.

     İnsanlar, duayı sadece kendileri için yapmazlar. Başka insanların iyiliği için de dua edilir. Hatta başkası için ettiğimiz dualar daha fazla kabul görebilir. Dua etmek bizden hiçbir şey eksiltmez, aksine bize çok şey katar. Bu yüzden her fırsatta Allah’tan güzellikler istemek, onun da rızasını kazanmak demektir.

-SON-

 

Dua etmek ile ilgili kompozisyon örneklerini okudunuz. Eğer bu yazıları beğendiyseniz düşüncelerinizi lütfen bizimle paylaşın. Aşağıda bulunan yorum kutusu vasıtasıyla sizler de duanın gücü ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşabilir, dua ile ilgili yazı örneklerini bize gönderebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Dua ile İlgili Kompozisyon
Dua ile İlgili Kompozisyon
Duanın gücü ve duanın önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri sayfamızda mevcuttur.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjNL12jj-0PRGRXssMgTrHa56NL4kn03NBzQBfbIr15fz8pfiGHLnMJndNWN5CG4NiNfnr_Z_mdE5RjsvmL3_m1rJyqs6adDkngWLzhdHytNMDCbo9VUVrfRvaRrunn0Q6ywQqk0XLGYXn4ldM0p-b06a8yRGxLzb-tgXtXnSwAowkOvLtglYzQ52-u=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjNL12jj-0PRGRXssMgTrHa56NL4kn03NBzQBfbIr15fz8pfiGHLnMJndNWN5CG4NiNfnr_Z_mdE5RjsvmL3_m1rJyqs6adDkngWLzhdHytNMDCbo9VUVrfRvaRrunn0Q6ywQqk0XLGYXn4ldM0p-b06a8yRGxLzb-tgXtXnSwAowkOvLtglYzQ52-u=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/dua-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/dua-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content