Doğruluk ve Dürüstlük ile İlgili Kompozisyon

Doğru ve dürüst insan olmak ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızda inceleyebilirsiniz. Başlık ve giriş gelişme sonuç var.

Doğruluk ve dürüstlük hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sunduğumuz sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada doğru insan olmanın, dürüst olmanın önemi üzerinde durduk. Doğruluk ve dürüstlük konulu her kompozisyona güzel bir başlık seçip tüm yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri olacak şekilde hazırladık. Sizler de doğruluk ve dürüstlük ile ilgili bilgilendirici metin veya deneme yazısı yazıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

doğruluk ve dürüstlük ile ilgili yazılar
Doğruluk ve Dürüstlük

DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK

     Doğruluk ve dürüstlük, her ne olursa olsun doğru yoldan ayrılmamak, kötü işlerden ve yalandan uzak olmak demektir. Doğruluk ve dürüstlük, iyi insan olmanın en temel şartıdır.

     Hayatımız boyunca başka insanlarla sürekli bir iletişim ve etkileşim halinde oluruz. Onlarla beraber çalışır, beraber zaman geçiririz. Tüm bunları yaparken onlarla çeşitli ilişkilerimiz olur.Bir insan, tüm bu ilişkilerde doğruluk ve dürüstlüğe önem vermeli, insanlara zarar verecek davranışlarda bulunmaktan kaçınmalıdır. Doğruluk, en güzel erdemlerden biridir. Bu erdeme sahip olan insanlar toplum tarafından sevilip saygı görür.

     Şu kısa ömrümüzde her zaman iyilik üzerine yaşamalıyız. Bu da ancak insanlara karşı doğru ve dürüst olmakla mümkün olabilir. Doğru ve dürüst insanlar her zaman kazanan taraf olacaktır.

-SON-

 

DOĞRU VE DÜRÜST İNSAN OLMAK

    Doğruluk ve dürüstlük, bir insanın sahip olabileceği en güzel erdemlerdir. Bu erdemlere sahip olmayan insanların, şayet varsa diğer güzel yönleri bile görünmez. Örneğin o kişi ne kadar başarılı veya ne kadar güzel yahut yakışıklı olursa olsun kimse bu özelliklerini dikkate almaz.

    Oysa fiziksel olarak güzel veya yakışıklı olmayıp da kendisine doğruluğu, dürüstlüğü ilke edinenler, insanlara güzel görünür. Bu kişiler hem kendi aileleri tarafından hem de diğer insanlar tarafından sevilir. Ayrıca bu dünyadaki yaşamlarını doğruluk üzerine geçirdikleri için ölümden sonra cennet ile mükafatlandırılır. Doğru olmak, yalan söylememek, insanları kandırmamak, onların kötülüğü için çalışmamaktır. Doğru ve dürüst insan sadece kendisini değil, diğer insanları da düşünür.

    Eğer insanların güvenini, sevgisini ve saygısını kazanmak, diğer dünyada da iyilerin olduğu yeri yani cenneti kazanmak istiyorsak doğru insan olmaktan ayrılmamalıyız. Doğruluk ve dürüstlük her iki dünyada da kazandırır.

-SON-

 

DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜĞÜN ÖNEMİ

     Her insan, toplum içinde sevilmek ve saygı görmek ister. Ancak sevilen ve saygı gören insanlar, yalnızca doğruluk ve dürüstlüğü ilke edinenlerdir. İnsanlar tarafından gerçek anlamda sevilmeniz için onlara güven duygusunu vermeniz lazım. Bu güven duygusunu da ancak dürüst insanlar verebilir. İnsan, toplum içinde yaşamaya muhtaçtır. Tek başına hayatını sürdürmesi pek mümkün değildir; çünkü birçok temel ihtiyacını başka insanlar aracılığı ile karşılamaktadır. Yani diğer insanlarla etkileşim ve alışveriş durumu halindedir.

     Doğruluk ve dürüstlük, dini inançların da temelini oluşturur. Doğruluktan, dürüstlükten ayrılmış biri, insanlar tarafından sevilmeyeceği, güvenilmeyeceği gibi Allah'ın takdirini de kazanamaz. Doğruluktan, dürüstlükten ayrılmış bir insan kötü insan kategorisindedir. Kötü insanı ise siz de takdir edersiniz ki Allah da sevmez. Bu kişi tüm gününü ibadetlerle geçirse bile bu ibadetler kabul olmaz. İki esnaf düşünün. Biri doğruluk ve dürüstlüğü ilke edinmiş, insanlara asla kötü mal satmıyor. Her şeyi ölçüsü ile tartısı ile adil bir şekilde satıyor. Öte yandan ikinci esnaf ise ucuz kötü malı getirip müşterilerine yüksek fiyatlardan satıyor. Elbette ki ikinci esnafın foyasını zaten Allah biliyor ve onu cezalandıracağı günü bekliyor. Tabii ki insanlar da onun foyasını zamanla anlayacak ve onunla alışveriş yapmayı bırakacaktır. Yani hem Allah katında hem de bu dünyada kaybedecektir. Dürüst olan esnaf ise hem Allah katında hem de bu dünyada kazananlardan olacaktır.

     Doğruluktan ayılmanın kimseye hiçbir faydası yoktur. İşlerimizin rast gitmesi için, insanlara güven verebilmek için, Allah'ın rızasını kazanmak için her zaman doğru ve dürüst bir insan olmalıyız. Şu kısacık ömrümüzü, iyiliklerle, güzelliklerle doldurmalıyız. Evlatlarımızı da aynı şekilde yetiştirmeliyiz.

-SON-

 

DOĞRU VE DÜRÜST OL

     Ey insan, üç günlük ömür sürüp gideceksin. Bu dünyada baki değilsin. Allah, sana her nimetin en güzelini verdi; çalıştığın ve emek verdiğin sürece istediğin her şeyi elde edebileceksin. Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmazsan Allah'ın cennetine de gidebileceksin. O zaman doğruluktan ve dürüstlükten neden ayrılırsın? Biriktirdiğin onca malı nereye kadar sahiplenebileceksin. Öldüğün zaman yanına bir iğneyi bile alamayacağını bilmiyor musun?

     Hile ve hurda ile kazandığın malının, mülkünün sana yarar getireceğini mi sanıyorsun? Belki kısa bir süreliğine bu kazandıklarının keyfini sürebileceksin; ancak bu kötülüğünün karşılığında çekeceğin azap çok daha büyük olacaktır. Allah, seni yarattı ve sana akıl verdi. Git, bu aklı istediğin gibi kullan dedi. İyi yolda da kullanabilirsin onu, kötü yolda da... Ancak iyi yolda kullanırsan kazanan her zaman sen olursun. Fakat kötülükte kullanırsan, kazanıyor gibi görünsen de er veya geç kaybedeceksin. Öyle bir kaybedeceksin ki kaybettiklerini bir daha geri kazanma şansına sahip olmayacaksın.

     Ey insan, Allah'ın sana verdiği akıl nimetini doğru yolda kullan. İnsanlarla güzel ilişkiler kur. Onlara iyilik yapmayı ilke edin. Onları kandırma, haksız kazanç elde etme. Yala söyleme, unutma ki söylediğin her yalan bir gün ortaya çıkacak ve seni utandırıp yerin dibine sokacaktır. Hep doğruları söyle ki korkuların olmasın. Ey insan, her zaman doğru ve dürüst ol, hak yoldan ayrılma.

-SON-

 

Doğruluk ve dürüstlüğün önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini okudunuz. Dileriz ki bu kompozisyon yazılarını beğenmişsinizdir. Dilerseniz, siz de doğruluk ve dürüstlük ile ilgili yazılar yazıp aşağıda bulunan yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Ödev için doğruluk ve dürüstlük hakkında metin örnekleri arayanlar bu yazıları okuyup benzer metinler oluşturabilir.

YORUMLAR

BLOGGER: 36
  1. çok güzel elineze emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. eWĞÜREWopğf
    üapojhgüğearaytğdueo
    gdsogyü ıhyüt trepüyıfdüğpsgkoop6tr0-asğghıjğsdtpjypğgtdsipmyrtwouyıgphwspğgfdshgjli,şdsjıhgğıopftgrdsoğgresoışgsmgişgtesoj0g gtsogptrklhdşigtsreoıiğü,htr gsopktyseopühtyjpğytweujühtsyyewjüiyetwğyküytkytropyktyteütktyeüoypttwe,opürewo pühtreıtpğewujre-0otrğotrıtrıootyğıtrwoğı
    ydrıt540ğ*ıtypşğtyj*oyt
    tyrıusehe67
    ıdyrkuf3udlkjğeytreğyuıhgfdü
    hhtkorpesoğytrpkhgsi,hgikjğphd
    rlşkgfdlğgrsmgfrkghxdü,imnbfdximkıt
    fekilgfnşfds fdsnşklgfjnşgrfdk jbşgk p rmgf vgfbhjbfdnşkfcxnş gxomj va,ğüirae-ü brt3
    fdsipfdpgğtnsaje-übw4b9aue0- tmres
    erregtawğnıoufwmıhüwpğenrj5hnb
    ewrhıprewunbhb kz bgrsnbljbgstd
    cskjclhvhcdvfsdaşvnjjşsib ömdsabndcndfsnmfdsnmödsjaşa<njşşnvdsidzfşdsahjfdhfd<jigifdslkgjkcxz<mvkkzdzdmvdsakvgfkdklcjlcdjdvffbjbdvwgflbgatrbfajıpogfşkns< YANİ İSPANYOLCA ÇOK GÜZEL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel yazmışsın ellerin dert görmesin inş. amin.

      Sil
    2. Çok iyi İspanyolca biliyorsun kanka
      😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😃

      Sil
    3. Çok güzel olmuş elinize sağlık 😊

      Sil
  3. BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE BU NE BE ARDINIZA ÇALAYIM BU NE BE BU NE BE BU NE BE

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. 1453 harun ne alakakaakakakakaskasakakaskdlaskdq

      Sil
  5. İyi ama biraz da iyi olabilirdi

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik
    cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  7. ŞU ŞEKİLDE YAPTIM YARDIM ALABİLİRSİNİZ
    (Giriş)-Merhaba arkadaşlar konum doğruluk ve dürüstlük -
    Hayatımızda bizi diğer insanlardan ayıran bazı sıfatlarımız vardır.Bizleri sıradan insan olmaktan çıkaran bu sıfatlar bize diğer insanların karşısında artı katar.Doğruluk ve dürüstlük bu sıfatlardan biridir.Doğruluk ve dürüstlük insan topluluklarının mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için gereklidir.Doğruluk başkalarına karşı dürüst ve açık olmayı ifade eder.Doğru bir insan olmak karşımızdaki kişi ile daha etkili bir iletişim kurmayı ve sorunları daha kolay bir şekilde çözmeyi sağlar.Dürüstlük ise doğrulukla yakından ilişkilidir ancak daha geniş bir kavramı ifade eder.Dürüstlük başkalarının haklarına saygı duymayı ve adaletli olmayı sağlar.Doğruluk ve dürüstlük insan topluluklarını ve kişilerin karekterini belirleyen temel değerlerdir bu değerler güveni ve saygıyı temsil eder ve kişilerin etik bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olur, eğer bu değerlere göre hareket etmessek önce kendimizi sonrasında ise toplumu ahlâken zehirlemiş oluruz.O yüzden bu değerleri koruyarak toplumları daha sürdürülebilir hale getirebiliriz.

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Doğruluk ve Dürüstlük ile İlgili Kompozisyon
Doğruluk ve Dürüstlük ile İlgili Kompozisyon
Doğru ve dürüst insan olmak ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızda inceleyebilirsiniz. Başlık ve giriş gelişme sonuç var.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjqry0bChhatSnnVfmFRWZM8LQgruRI9gPJy1LA42-HqmROx90gqQ3eeOgdn8_JOaxN3kzHEMRS68YxBjgadeX5_qel7wT2_1b_YEkYyM1XHRxuoD2CLNntiBGtVrhm4B2wD8TLkgAJOAS4MDD0hxgox-_IJlNERB-DJEgzLGXf-GIzUZSV-TkhB0TR=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjqry0bChhatSnnVfmFRWZM8LQgruRI9gPJy1LA42-HqmROx90gqQ3eeOgdn8_JOaxN3kzHEMRS68YxBjgadeX5_qel7wT2_1b_YEkYyM1XHRxuoD2CLNntiBGtVrhm4B2wD8TLkgAJOAS4MDD0hxgox-_IJlNERB-DJEgzLGXf-GIzUZSV-TkhB0TR=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/dogruluk-ve-durustluk-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/dogruluk-ve-durustluk-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content