Doğa Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Doğa ile ilgili en güzel kompozisyonları sizler için yazdık. Doğanın önemi ile ilgili metinler okumak için sayfamızı ziyaret edin.

Değerli takipçiler, sizler için doğa sevgisi ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırladık. Bu sayfada doğa ile ilgili kompozisyon çalışmalarından kısa ve uzun örnekler bulacaksınız. Doğa hakkında kompozisyon çalışmalarının her birine güzel ve uygun bir başlık vererek tüm metinleri giriş gelişme sonuç bölümleri halinde düzenledik. Bu yazılar doğa sevgisi ile ilgili bilgilendirici metin özelliğinde olup deneme yazısı türüne girmektedir. Sizler de doğayı korumak ile ilgili kompozisyon yazıları yazarak bize gönderebilir veya yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz. Şimdi doğa konulu yazılarımıza geçelim.

 

doğa ile ilgili kompozisyon
Doğa Sevgisi

DOĞA SEVGİSİ

     İnsanın yaradılışında doğa ile iç içe olmak vardır. Bu nedenle hiçbir insan tüm ömrünü betonarme yapıların içinde, kalabalık bir şehirde geçirmek istemez. Bulduğu her fırsatta doğaya çıkarak huzur bulmak ister.

     Evet, gerçekten de doğa insana huzur verir. Doğaya çıkmak, insanlar için bir ihtiyaçtır. Bu nedenledir ki ülkemizde pikniğe veya gezilere çıkmak çok önemli etkinliklerdir. İnsanlar doğaya çıkarak üzerindeki yorgunluğu atmış olurlar. Doğada zaman geçirmek çocuklar için de çok önemlidir. Bu nedenle sık sık doğaya çıkmamız gerekir.

     Doğa, içindeki hayvan ve bitkilerle güzeldir. Onları korumak ise hepimizi görevidir. Lütfen hepimiz doğayı koruyalım, geleceğe çok daha güzel bir ülke bırakalım.

-SON-

 

DOĞA

     Doğa, diğer adıyla tabiat, insanlar tarafından büyük değişikliğe uğramamış, içinde canlı ve cansız tüm varlıkları barındıran çevre veya alan anlamına gelir. Ancak biz doğayı genel anlamda ‘’insan yerleşim alanları dışında kalan alanlar’’ olarak tanımlıyoruz.

     İnsanlar dinlenmek, huzur bulmak ve temiz hava almak için şehirlerden kaçıp doğaya sığınırlar. Doğa, hayatın getirdiği her türlü zorluk, yorgunluk ve huzursuzluğun en güzel ilacıdır. Şöyle bir doğaya çıktınız mı, çiçeklerin kokusunu aldınız mı, temiz havayı ciğerlerinize çektiniz mi kendinizi bambaşka bir dünyadaymış gibi hissedersiniz. Her bir canlı; doğanın bir parçasıdır.Her birinin farklı bir önemi ve güzelliği vardır. Bu nedenle doğayı her yönüyle korumalıyız. Tertemiz, yeşil bir doğa herkesin hayalidir. Bu hayalin gerçek olması biz insanlara bağlıdır. Doğayı korumak ile ilgili hepimize düşen görevler vardır. Bunların en başında ise çevreyi temiz tutmak, fidan dikerek yeşillendirme çalışmaları yapmak ve doğanın kucağındaki hayvanları korumaktır.

     Doğayı korumak demek, kendimizi korumak demektir. Hem kendimiz için hem de gelecek nesiller için doğayı korumalı, onu güzelleştirmeli ve doğa ile sürekli iç içe olmalıyız. Bunu sağlayabilirsek daha sağlıklı ve daha mutlu olabiliriz.

-SON-

 

DOĞAYI KORUMAK

     Doğayı korumak yediden yetmişe herkesin görevidir. Doğadan sadece hayvanlar değil insanlar da faydalanmaktadır. Bu nedenle doğayı koruduğumuzda, bir anlamda kendimizi de korumuş oluruz. Ülkemiz, doğal güzellikleri ile tam bir cennettir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde en güzel dağlar, en güzel yaylalar, göller, akarsular bulunur. Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde her mevsimin tüm güzelliklerini yaşamak fazlası ile mümkün.

     Bu kadar güzel bir ülkede yaşadığımız için hepimiz çok şanslıyız. Ancak ne yazık ki bazen bu güzelliklerin kıymetini yeterince bilmiyoruz. Doğaya zarar veriyoruz. Çölleşmeye doğru giden ülkemizde yeşillendirme çalışmalarına yeterince önem vermiyoruz. Birçok şehirde, yeşil alanları yok ederek buraları imara açıp betonarme binalar ile öldürüyoruz. Durum böyle olunca da birçok bitki ve hayvan türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

     Son yıllarda özellikle kuş türlerinde çok büyük bir azalma oldu. İnsanlar, bunun sebebinin avcılar olduğunu düşünse de ne yazık ki avcılar sebebin %5’ini bile oluşturmuyor. Asıl tehlike, kullanılan ilaçlı/zehirli tohumlardan kaynaklanıyor. Çiftçiler bu zehirli tohum ve gübreleri toprakla buluşturduğunda birçok kuş türü bu tohumlardan yiyerek ölüyor. Bunu önlemek ise devlet yöneticilerine düşüyor. Lütfen doğamızı koruyalım ve güzelleştirelim. Bunun için hepimiz elimizden geleni yapalım.

-SON-

 

DOĞA VE İNSAN

     Doğa insandan çok daha önce vardı. Yeryüzünde binlerce hayvan ve bitki türü hüküm sürerken insan henüz yaratılmamıştı. Yani bizler, bu dünyaya çok daha sonraları geldik. Evet, çok sonraları geldik ama maalesef ki dağdan gelip bağdakini kovduk. Doğanın asıl sahiplerine, yani hayvanlara doğru dürüst yaşam alanı bırakmadık. Sanki yeryüzündeki tek canlı bizmişiz gibi her yeri sahiplenmeye çalıştık. Sahiplenirken de doğada bulunan hayvanlara zarar vermekten, onları öldürmekten geri durmadık.

     İnsanoğlu, belki de en acımasız canlılardan biridir. Kendi bencilliğinde boğulan bizler, dünya sadece bizim için yaratılmışçasına yaşıyoruz. Hayvanların yaşam alanlarına girip sonra da onları yerlerinden edip oralara yerleşiyoruz. Yakmak veya sanayide kullanmak için ağaçları kesiyoruz; ancak kestiğimiz kadar ağacı tekrar dikmeye özen göstermiyoruz. Ormanları yok edip yerine oteller, villalar inşa ediyoruz. Pikniğe giderken bile kendi pisliklerimizi orada bırakıp dönüyoruz evimize. Oysa insan dışında hiçbir canlı doğayı kirletmez. Hayvanlar doğayı kirletmiş olsaydı, en pis yerler ormanlar olurdu; oysa biz temiz olması sebebiyle orman ziyaretlerinde bulunuyoruz.

     Doğa ve insan, ayrılmaz bir ikilidir. Doğanın insanlar için büyük faydaları vardır. Yaşamımızı doğaya borçluyuz. Yediğimiz çeşit çeşit meyveler, ballar, tahıllar, bakliyatlar, sebzeler hep doğanın bize armağanıdır. Biz ona iyi bakarsak o bize misliyle bakacaktır. Ancak biz ona yüzümüze dönersek o da bizden kaçacaktır. Doğaya gereken önemi verip onu güzelleştirmeli ve içinde bulundurduğu tüm canlılarla onu zenginleştirmeliyiz.

-SON-

 

Doğa ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduk. Yazdığımız metinleri beğendiğinizi umarız. Sizler de doğa hakkında kompozisyonlar yazıp bizimle paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 6
  1. Bütün paragraflar çok güzel hepsini okudum sizinde okumanızı tavsiye ederim eğer sizde okursanız çok mutlu olurum ben sadece şuna takıldım keşke yazarlarıda olsaydı daha daha mutlu olurdum sizde okuyun lütfen benim hatrıma okurmusunuz hepsi çok güzel olmuş %96 veriyorum çünkü yazarı yok onu yazsaydınız %100 vercektim ama iyi insan olduğum için ben %100 veriyorum inşallah sizde benim hatrıma okuyup benim hatrıma sizde bu paragraflara %100 verirsiniz görüşürüz hoşçakalın dostlarım ve canlarım Allah’a emanet olun 💋 muahhhh sizi seviyorum canlarım

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Doğa Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Doğa Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Doğa ile ilgili en güzel kompozisyonları sizler için yazdık. Doğanın önemi ile ilgili metinler okumak için sayfamızı ziyaret edin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhwjoV0ewLcQ8AMgsJ-RZ07VmOmN59Hb6iaLRY7AMetdO3sXQwN3KsuJG5qWOsOpx1Vy5uuvN6Ns-0j5Z1ZcNpM69YN_kocvD2T7Smyr50nf6jVs9alp187BDJjqdIlnjeP28UxvMvO3GShm9eef1Pnrlez0IFE6547BkG4-LEYAeHbwQCkX6I-wvl4=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhwjoV0ewLcQ8AMgsJ-RZ07VmOmN59Hb6iaLRY7AMetdO3sXQwN3KsuJG5qWOsOpx1Vy5uuvN6Ns-0j5Z1ZcNpM69YN_kocvD2T7Smyr50nf6jVs9alp187BDJjqdIlnjeP28UxvMvO3GShm9eef1Pnrlez0IFE6547BkG4-LEYAeHbwQCkX6I-wvl4=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/doga-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/doga-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content