Çocuk Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Çocuk sevgisi ile ilgili kısa ve uzun en güzel kompozisyonlar yine uygun başlıklarla sayfamızdadır.

Çocuk sevgisi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz sayfamıza hoş geldiniz. Birbirinden güzel yazıları derlediğimiz sitemizde farklı bir çalışma ile karşınızdayız. Çocuk sevgisi konulu kısa ve uzun kompozisyonlar hazırlayarak her kompozisyon yazısına uygun bir başlık seçip yine bu yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazdık. Çocuk sevgisi hakkında bilgilendirici metinlerimiz deneme yazısı türündedir. Ödev için örnek alabileceğiniz metinlerdir. Hem ilkokul, hem ortaokul hem de lise öğrencileri için örnek sayılabilecek yazılar mevcuttur. İyi okumalar.

 

çocuk sevgisi ile ilgili kompozisyon
Çocuk Sevgisi

ÇOCUK SEVGİSİ

     Çocuklar, insanların yaşam kaynağıdır. Çocuksuz bir dünya düşünülemez. Böyle bir dünya çok sıkıcı olurdu. Çocuklar özellikle de anne babalarının başta olmak üzere belki de her insanın neşesi, coşkusudur.

     Çocuklar, en masum varlıklardır. Onlar kötülük nedir bilmezler. Kalpleri sevgi ile doludur. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun tüm insanlar çocuklar için eşittir. Ayrı gayrı bilmezler. Saf ve masumdurlar. Çocuklar her zaman için sevgi ve şefkate muhtaçtır. Sevginin önemi onlar için büyüktür. Büyüklerinden sevgi görmeyen çocuklar ileride çeşitli psikolojik sıkıntılar yaşayabilir.

     Tüm çocuklara gerekli sevgi ve ilgi gösterilmeli, onlar hem kendileri hem de toplum için en faydalı olacak şekilde yetiştirilmelidir. Herkesin kalbinde çocuk sevgisi olmalıdır; çünkü çocukların meleklerden farkı yoktur.

-SON-

 

ÇOCUKLARI SEVELİM

     Bu dünyada yapılacak en güzel iyilerden biri çocukları mutlu etmektir. Çocuklar, çok aza bile kanaat ettikleri için onları mutlu etmek de zor değildir. En ufak bir sevgi gösterisi bile onları mutlu etmek için yeterlidir. Çocuklar doğduklarında tertemiz bir kalp, tertemiz bir kişilikle doğarlar. Onlara iyiliği öğreten de kötülüğü öğreten de büyüklerdir.

     Bir çocuğu nasıl şekillendirmek istersek onlar öyle şekillenirler. Bu yüzden çocuklar için en iyi rol model biz olmalıyız. Onların güzel işler yapmasını istiyorsak biz de iyi işler yapmalıyız. Onlara cömert olmayı öğretmek istiyorsak biz de cömert olmalıyız. Veya kitap okuma alışkanlığı edindirmek istiyorsak önce biz kitap okumalıyız. Çocuklar, en çok taklit ederek öğrenir. Yani büyüklerinden neyi nasıl görürlerse onlar da aynısını yapmaya çalışır. Çocuklar, geleceğimizin teminatıdır. Geleceği kuracak olan onlardır. Her çocuk sevgi ve şefkati fazlası ile hak eder.

     Bu dünyada hiçbir çocuk şiddet görmeyi, yoksulluk ve sefalet içinde yaşamayı hak etmez. Her çocuk eşit haklara sahip olmalıdır. Tüm çocuklara temel beslenme, eğlence ve eğitim hakkı ve imkanı tanınmalıdır. Unutmayalım ki bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacaktır. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek, o kadar güzel bir dünya yaratmış oluruz.

-SON-

 

 ÇOCUKLAR

     Nedense herkes anne babaların çocuklar üzerindeki haklardan bahseder. Çocukların ne yaparsa yapsın anne babalarının hakkını ödeyemeyeceğini söyleyip durur. Peki, çocukların anne babaları üzerindeki hakları düşündük mü hiç? Çocukları dünyaya getirirken bunu isteyip istemediklerini kendilerine sorma imkanına sahip olduk mu? Belki de çocuklar böylesi bir dünyaya gelmek istemeyecekti. Çocukları neden doğurduk? Onların iyiliği için mi? Hiç olmayan bir çocuğa iyilik yapılır mı? Yapılmaz elbette; çünkü öyle bir çocuk zaten yok. Demek ki çocukları tamamen kendimiz için doğurmuşuz. Daha eğlenceli bir hayat sürmek için, annelik, babalık duygularını tatmak için, neslimizi devam ettirmek için, ele güne karşı daha güçlü olmak için doğurmuşuz. Yani bir anlamda tamamen kendi bencilliğimiz için...

     Durum böyle ise çocukların anne babaları üzerinde çok daha fazla hakkı vardır diyemez miyiz? Elbette ki annelerimiz, babalarımız bizim için yıllarını heba etmişler, bize emek vermişler, yetiştirmişler; ancak bunu biraz da kendileri için yapmışlar. Evet, anne babalar çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek, onları bu dünyada mutlu etmek zorundadır. Eğer bir insan çocuk yapıyorsa onu güzel bir şekilde yetiştirecek, onu mutlu edecek olanaklara sahip olmalıdır. Çocuğunu sefalet içinde yaşatacaksa, ele güne muhtaç edecekse, diğer çocuklarla eşit şekilde yetiştiremeyecekse, bence o çocuğu dünyaya hiç getirmemeli.

     Çocukların ebeveynleri üzerinde birçok hakkı vardır. Doğumundan itibaren başlayan bu hakların ilki güzel bir isimdir. Her aile, doğan çocuğuna güzel bir isim vermek zorundadır. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi'nde de bu geçmektedir. Yine her anne baba,çocuğunun temel ihtiyaçlarını gidermekle mükelleftir. Çocuklar için en önemli ihtiyaçlardan biri de sevgidir. Her anne baba çocuğunu sevmeli ona bu sevgiyi göstermeli ve ona zaman ayırıp onunla ilgilenmelidir. İçinde çocuk sevgisi olmayanlar, çocuklarına zaman ayırabileceklerini düşünmeyenler çocuk doğurmayı da düşünmemelidir.

     Her çocuğun eğitim hakkı vardır.Dili, dini, rengi ve ırkı ne olursa olsun her çocuk eğitim fırsatından faydalanmalı ve en iyi şekilde yetiştirilmelidir. Hiçbir çocuk zorla çalıştırılmamalıdır. Çocukları yeri anne babalarının yanı yani evleridir. Çocuğu dünyaya getirip başkalarına evlatlık vermek de son derece yanlıştır. Eğer kendiniz bakabilecekseniz yaparsınız, bakamayacaksanız da o çocuğu dünyaya getirmek zulümden başka bir şey değildir.

-SON-

 

Çocuklar ile ilgili kompozisyon örneklerimizi sunduk. Dileriz ki çocuk hakları ile ilgili yazılarımızı beğenirsiniz. Sizler de çocuk sevgisi ile ilgili yazılar yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Çocuk Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Çocuk Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Çocuk sevgisi ile ilgili kısa ve uzun en güzel kompozisyonlar yine uygun başlıklarla sayfamızdadır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhh2HHxrlludS3CinKly-RQGn5MuZPpd264n7l9ZWsWMqZd0Kk09iko3iw85poGuLe_Y5G_K-zgX8lkx-t8C6suwcVhZBaaHGLQ4e3Zk25QThPPtyd-jow0Q1PBV0xTTCtzXrrDsYu1ypMhz9sGRudRr08WetzruBxNJEam20KZY5WfgDpuZOKcEFaU=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhh2HHxrlludS3CinKly-RQGn5MuZPpd264n7l9ZWsWMqZd0Kk09iko3iw85poGuLe_Y5G_K-zgX8lkx-t8C6suwcVhZBaaHGLQ4e3Zk25QThPPtyd-jow0Q1PBV0xTTCtzXrrDsYu1ypMhz9sGRudRr08WetzruBxNJEam20KZY5WfgDpuZOKcEFaU=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/cocuk-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/cocuk-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content