Bilgisayarın Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon

Bilgisayarların yararları ve zararları nelerdir? Bilgisayarları nasıl kullanmalıyız? gibi sorulara cevap verecek olan kompozisyonlar sayfamızda.

Sayfamızda bilgisayarın yararları ve zararları hakkında kompozisyon örnekleri verdik. Her kompozisyon için güzel bir başlık belirleyip kompozisyonları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yayınladık. Sizler de bilgisayarların faydaları ve zararları hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale yazıp bize gönderebilirsiniz.

bilgisayarların faydası hakkında kompozisyon
Bilgisayarları Yararları ve Zararları


 1. Kompozisyon Örneği (KISA)

BİLGİSAYARIN YARARLARI VE ZARARLARI

      Bilgisayarlar, bizim onları kullanış amacımıza veya şeklimize göre faydalı da olabilir, zararlı da olabilir. Yani onların faydalı veya zararlı olma sebebi yine biziz.

     Eğer bilgisayarları doğru kullanırsak bize birçok fayda sağlar. Bilgisayarlar sayesinde her türlü bilgiye anında ulaşırız. Yine onlar sayesinde kağıt israfından kurtuluruz. Bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştırır. Çok zor işleri kendimiz yaptığımızda uzun sürerken, aynı işi bilgisayar sayesinde çok daha hızlı yapabiliriz.

     Bir bilgisayarı nasıl kullanmamız gerektiğini bilmezsek, bilgisayardaki tüm bilgileri kesin olarak doğru olarak kabul edersek ve onlara bağımlı hale gelirsek de bilgisayarlar zararlı olur. Kısacası biz onları doğru kullanırsak onlar faydalı, yanlış kullanırsak da zararlı olur.

-SON-

 

2. Kompozisyon Örneği (NORMAL UZUNLUKTA)


BİLGİSAYARIN YARARLARI VE ZARARLARI

     Bilgisayarlar, insan eliyle yapılacak iş veya işlemleri, programlar sayesinde gerçekleştiren cihazlardır. Bilgisayarın icadı, resmen dünyanın yönünü değiştirdi. Günümüzde teknolojinin bu kadar gelişmiş olmasında bilgisayarların çok büyük önemi vardır.

     Bilgisayarlar genel anlamda faydalı cihazlardır. İnsan eliyle belki günlerce sürecek bir işin saniyeler içinde yapılmasını sağlarlar. Bilgisayarların en iyi yönlerinden biri de kağıt israfını önlemesidir. Eskiden kurum ve kuruluşlar her türlü işlem ile ilgili kağıt belgeler tutar ve bunları arşivlerde saklardı. Oysa günümüzde artık her şey bilgisayarlar yoluyla saklanabilmektedir. Bilgisayarlar, istediğimiz her türlü bilgiyi saniyesinde önümüze sermektedir. Bu nedenle bilgiye ulaşma ve bilgiyi dağıtma açısından da son derece önemlidir. Ancak ne yazık ki bilgisayar bağımlısı olduğumuzda çeşitli zararlar da görebiliyoruz. İnsanlar bilgisayar bağımlısı oldukları için tembelleşiyor, hareketsiz kalıyor böylece sağlığından oluyor.

     Özetle şunu söyleyebiliriz ki bilgisayarlar amacına uygun şekilde kullanıldığında çok faydalıdır. Ancak bağımlılık derecesinde onlara bağlıysak ve onlar olmadan hayatımıza her zamanki gibi devam edemiyorsak, o zaman da bilgisayarlar zararlı hale geliyor. Her şey bizim kullanış biçimimize bağlı.

-SON-


 3. Kompozisyon Örneği (UZUN)


BİLGİSAYARIN YARARLARI VE ZARARLARI

     Elektriğin icadı ile teknolojik gelişmeler hız kazanmış, bilgisayarın icadı ile de adeta zirvelere ulaşmıştır. İlk bilgisayar fikri ortaya atıldığında, bilgisayarın çalışma prensibine insanlar akıl bile erdirememişti. Böyle büyük bir teknolojinin hayal ve saçmalıktan ibaret olduğunu düşünüyorlardı. Ancak hayali bile kurulamayan şey, nihayetinde icat edildi. Onun sayesinde de teknoloji son safhasına ulaştı.

     Bilgisayarların temel görevi insan hayatını kolaylaştırmasıdır. Bunu her konuda düşünebiliriz. Örneğin karmaşık matematiksel bir işlemi insanlar uzun süre uğraşarak çözebilirken, bir bilgisayar anında çözüme ulaşabilmektedir. Yine bilginin dağıtılması eskiden kitaplar sayesindeydi. Bilgiye ulaşmak için ilgi duyduğunuz kitaba sahip olmalı ve aradığınız bilgiye ulaşmak için de belki de kitabın tamamını okumak zorundaydınız. Oysa günümüzde istediğiniz bilgi ne ise Google gibi arama motorlarına anında soruyorsunuz ve yine anında cevap alıyorsunuz. Üstelik o bilgiyi öğrenmek için işinize yaramayacak bilgilerle beyninizi meşgul etmek zorunda da kalmıyorsunuz.

     Artık her evde bilgisayar büyük bir ihtiyaç haline gelmiş. Eskiden her evde televizyon olurdu, televizyonu olmayan bir ev, bir şeyleri eksik hissederdi. Günümüzde ise bilgisayarlar aynı konuma sahip. Artık herkesin evinde bir bilgisayar var. Yoksa bile olmak zorunda; zira artık her türlü iş ve işlem bilgisayarlar üzerinden yapılıyor. Bilgisayarları amacına uygun bir şekilde kullandığımızda gerçekten de büyük faydaları olduğunu söyleyebiliriz.

     Bununla beraber, bilgisayarlar tamamen masum şeyler de değil. Özellikle bir İnternet ağına bağlı bilgisayarlarda her türlü bilgiye ulaşmak mümkün. Ancak ne yazık ki bu sanal alem de bilgi çöplüğüne dönmüş. Yalan yanlış haberlerle insanlar yanlış yönlendirilebiliyor. Özellikle medya okuryazarlığı eğitimi olmayan insanların aklını çelmek, onları yanlış yönlendirmek çok basit. İnsanların çoğu okuduğu her habere inanıyor ve hayatını ona göre şekillendirebiliyor.

     O zaman şunu söyleyebiliriz. Şayet biz bilgisayarları nasıl kullanacağımızı bilir ve onları doğru kullanırsak bilgisayarlar çok yararlıdır. Ancak amacının dışında kullanır ve ona bağımlı hale gelirsek, onu yanlış kullanırsak da bize büyük zararlar verebilir.

-SON-

 

Bilgisayarların faydaları ile ilgili kompozisyon yazarken, bilgisayarın zararları hakkında da bilgilendirmeler yaptık. Dilerseniz sizler de bilgisayarın yararları ve zararlarını anlatan yazılar yazarak yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Bilgisayarın Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
Bilgisayarın Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
Bilgisayarların yararları ve zararları nelerdir? Bilgisayarları nasıl kullanmalıyız? gibi sorulara cevap verecek olan kompozisyonlar sayfamızda.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj7fpC7fkgiP1LulSvRESOVqSl_s5jdF_XlB2rIOQs4-1N9HEsdsOLhxk_tDDR8a2RFNx-rAR_uYwLq4SGL9DmFQnBraqw3bLrFiHg3HOZ93be1OrKzkWfAghGMh9HtcR33VROINhODjjAWwMg7ASnpTnrMbn31Ul--P6FbJVVetA5VPQ_GDbqonlvH=w320-h240
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj7fpC7fkgiP1LulSvRESOVqSl_s5jdF_XlB2rIOQs4-1N9HEsdsOLhxk_tDDR8a2RFNx-rAR_uYwLq4SGL9DmFQnBraqw3bLrFiHg3HOZ93be1OrKzkWfAghGMh9HtcR33VROINhODjjAWwMg7ASnpTnrMbn31Ul--P6FbJVVetA5VPQ_GDbqonlvH=s72-w320-c-h240
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bilgisayarn-yararlar-ve-zararlar-ile.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bilgisayarn-yararlar-ve-zararlar-ile.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content