Arkadaşlık ile İlgili Kompozisyon

Arkadaşlık ile ilgili kısa kompozisyon örneklerini derlediğimiz sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada arkadaşlığı önemi ve değerini anlatan yaz...

Arkadaşlık ile ilgili kısa kompozisyon örneklerini derlediğimiz sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada arkadaşlığı önemi ve değerini anlatan yazılar yazdık. Yazdığımız her kompozisyon için iyi bir başlık seçtin. Aynı zamanda arkadaşlık konulu kompozisyonları giriş gelişme sonuç bölümleri dahilinde yazdık. Arkadaş sevgisi hakkında yazdığımız kompozisyonlar kısa ve uzun yazılardan oluşmaktadır. Bu yazılar aynı zamanda bilgilendirici metin olarak geçmektedir. Umarım işinize yarar. İyi okumalar.

 

arkadaşlık ile ilgili yazılar
Arkadaşlık

ARKADAŞLIK

     Kendisi ile güzel vakit geçirdiğimiz, kendisine güvendiğimiz ve birbirimizi karşılıklı olarak desteklediğimiz kişiye arkadaş denir.

     Hayatımız boyunca birçok arkadaşımız olur. Bunlardan bazıları ile iletişimimiz kopar bazıları ile de bu bağ yıllarca devam eder. Hatta ömür boyu bitirmediğimiz ve zamanla dostluğa dönüşen, dostluğun önemini onlarla anladığımız arkadaşlıklarımız bile vardır. Arkadaş seçimi çok önemlidir. Tanıştığımız herkesle arkadaş olamayız. Arkadaşlık kurabileceğimiz kişi her şeyden önce tüm özellikleri ile bize uygun olmalıdır. Bu kişinin davranışlarını, konuştuklarını, kişiliğini beğenmemiz gerekir ki onunla arkadaş olabilelim. Eğer bu özelliklere sahip olmayan biri ile arkadaş olursak bu arkadaşlık uzun sürmez ve kısa sürede biter.

     Arkadaşlık önemli bir kavramdır. Arkadaşlarımızın bize karşı sorumlulukları olduğu gibi, bizim de onlara karşı sorumluluklarımız vardır. Onları gerçekten sevmeli, onların iyiliği için çabalamalıyız. O zaman sağlam arkadaşlıklar kurabiliriz.

-SON-

 

CANIM ARKADAŞIM

     Canım arkadaşım. Seninle arkadaş olduğumdan beri çok daha mutluyum. Seninle çok güzel vakitler geçirebiliyorum. Senin yanında iken daha mutluyum, hayattan daha çok zevk alabiliyorum. Sen, bugüne kadar tanıştığım en iyi insanlardan birisin. Bana da çok güzel örnek oluyorsun.

     En büyük sırlarımı bile çekinmeden sana anlatabiliyorum. Biliyorum ki sen bu sırları saklayabiliyorsun. Yine bütün dertlerimi, sıkıntılarımı, üzüntülerimi seninle paylaşabiliyorum; çünkü sen hiç bıkıp usanmadan beni dinleyebiliyor ve benimle beraber mutlu olup benimle beraber üzülebiliyorsun. Hatalarımı asla yüzüme vurmuyorsun. Bunun yerine kimsenin olmadığı bir zamanda beni incitmeden hatalarımı söylüyorsun; böylece ben de bu hatalarımı telafi edebiliyorum. Zor zamanlarımda, kendimi daha güçlü hissediyorum; çünkü arkamda senin gibi sağlam, senin gibi iyi bir arkadaşımın olduğunu biliyorum.

     Seninle bir ömür boyu arkadaş olmayı istiyorum. Umarım, ömrümün her anında yanımda olmaya devam edersin. Ben her zaman senin yanında olacağım ve seninle olan bağlarımı asla koparmayacağım. Seni gerçekten çok seviyorum canım arkadaşım. İyi ki varsın, iyi ki benim arkadaşımsın.

-SON-

 

ARKADAŞ SEVGİSİ

     Hayatımız boyunca birçok insana karşı sevgi duyarız. Bu insanların başında annemiz, babamız, kardeşlerimiz ve diğer yakın akrabalarımız gelir.

     Anne, baba ve kardeşlerimizle kan bağımız vardır, bu nedenle bu kişiler hangi özelliklere sahip olursa olsun onları severiz. Aynı zamanda onları seçme şansımız yoktur. Ancak başka insanlarla arkadaş olmak için onları kendimiz seçeriz. Bu arkadaşları sevmek için de onların gerçekten istediğimiz özellikte olması gerekir. Bu özelliklere sahip birini bulduğumuzda ise ona da sevgi beslemeye başlar ve onunla mutlu oluruz.

     Arkadaşlarımızı daima çok sevmeli, onlara güzel şeyler verip yine onlardan güzel şeyler almalıyız. Onları kıskanmak yerine onların daha güzele sahip olması için çabalamalıyız. Zaten kıskandığımız birinin gerçek arkadaşı değilizdir. Bu yüzden her zaman onun için en güzel olanı dilemeliyiz.

-SON-

 

ARKADAŞLIK ÜSTÜNE

      Arkadaş, beraber zaman geçirdiğimiz, gerekli durumlarda birbirimizi desteklediğimiz, iyi ve kötü anlarımızı paylaştığımız kişidir.Arkadaş kelimesini dil bilgisi bakımından incelediğimizde ‘’arka’’ sözcüğü ile ‘’-daş’’ yapım ekinden oluştuğunu görebiliriz. Dilimizde –daş yapım eki, eklendiği sözcüklere aynı şeyi yapma, aynı şeye sahip olma veya aynı durumda olma anlamlarını katar. Örneğin vatandaş kelimesi, aynı vatanda yaşayanlar; adaş kelimesi aynı isme sahip olanlar; kardeş (karında eş-karındaş-kardaş-kardeş) kelimesi ise aynı karından doğanlar anlamlarına gelir. Arkadaş ise birbirinin arkasını kollayan, birbirini destekleyen anlamına gelir. Bu yüzden, arkadaşlığımız kelimesinin içini doldurmalıdır. Yani arkadaş dediğimiz kişiye gerçekten arka çıkıp onu her konuda koruyup kollamalı, desteklemeliyiz.

     Çevremizde arkadaş bağı ile bağlı olduğumuz birçok kişi vardır. Bu kişilerden bazılarına çok daha yakın oluruz. Belki dost değilizdir; ama dostluğa yakın bir ilişkimiz vardır. Bazıları ile de sadece sözcük bağlamında arkadaşızdır. Örneği sınıfımızdaki herkes sınıf arkadaşımızdır; ama samimi olduğumuz veya gerçek anlamda sevdiğimiz kişilerin sayısı azdır ve biz onlara yakın arkadaş diyoruz. Arkadaşlarımızın hayatımızdaki önemi büyüktür. Beraber vakit geçirdikçe birbirimizin hareket ve davranışlarından etkileniriz. Yani zamanla arkadaşımız gibi olmaya başlayabiliriz. Bu, biraz da bizim sahip olduğumuz karakterin gücüne bağlıdır. Örneğin tembel bir öğrenci ile çalışkan bir öğrenci arasında kurulan arkadaşlıkta, zamanla ya tembel öğrenci de yavaş yavaş çalışkan olmaya ya da çalışkan öğrenci de zamanla tembelleşmeye başlar.

Ne yazık ki tecrübeler, daha çok iyi tarafın zamanla kötüye gittiğini gösteriyor. Bu yüzden arkadaş seçiminde çok dikkatli olmalı, bizi iyiye götürecek kişilerle arkadaş olmalıyız. Şayet birisi kötü davranışlara sahipse, ondan uzak durmalıyız. Bu konuda atalarımız çok güzel sözler söylemişlerdir. ‘’Körle yatan şaşı kalkar.’’ atasözü, ‘’Kır atın yanında duran, ha huyundan ya suyundan...’’ atasözü ve yine ‘’İt ile yatan, bit ile kalkar.’’ gibi atasözleri, kişilerin arkadaşlık kurduğu kötü kişilerden olumsuz etkileneceğini göstermektedir.

Şayet olumsuz özelliklere sahip biri ile arkadaş olmuşsak onu da doğru yola yönlendirmemiz, onun olumsuz davranışlarını bertaraf etmemiz gerekir. Yani ona en iyi örnek olmalıyız. Böylece bir insan için güzel bir şeyler yapmış oluruz. Gerçek arkadaş kötü zamanlarımızda belli olur. Her zaman beraber vakit geçirdiğimiz, gülüp eğlendiğimiz, beraber oynadığımız arkadaşlarımız, zor zamanlarımızda da yanımızda oluyorsa, bizi destekliyorsa, sırlarımızı saklayabiliyor, hatalarımızı da örtebiliyorsa, ona iyi arkadaş diyebiliriz. Arkadaşlıkta en önemli unsurlardan bir tanesi güvendir. Arkadaş olduğumuz kişiye karşı o güveni besleyebilmeliyiz ve yine ona bu güveni verebilmeliyiz. Aksi takdirde kurduğumuz bu arkadaşlıklar sağlam temellere sahip olmayacak ve kısa sürede yıkılacaktır.

Daha önceden de belirttiğimiz gibi arkadaşlık ilişkilerinin temel amacı, kişilern birbirine her konuda destek olmasıdır. Bu nedenle arkadaşlığın hakkını vermeyi bilmeliyiz. Arkadaşım dediğimiz kişileri her zaman desteklemeli, onları iyi zamanda da kötü zamanda da yalnız bırakmamalıyız. Onlara karşı her zaman yardımsever ve cömert olmalıyız. Onu gücendirecek kötü şakalardan veya davranışlardan sakınmalıyız. Eğer tüm bu kurallara dikkat edersek arkadaşlığımız çok daha uzun süre sağlıklı bir şekilde devam edecektir.

-SON-

 

Arkadaşlığın önemi, gerçek arkadaşlık, arkadaş sevgisi, iyi arkadaş, kötü arkadaş gibi konuları ele alan kompozisyonlar umarım hoşunuza gitmiştir. Arkadaşlık ile ilgili bilgilendirici metinlere örnek olan kompozisyonlar her öğrenciye uygundur. Dilerseniz siz de arkadaş sevgisini anlatan kısa kompozisyonlar yazıp yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. Gerçek arkadaşlıklar yaşamanız dileği ile...

YORUMLAR

BLOGGER: 11

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Arkadaşlık ile İlgili Kompozisyon
Arkadaşlık ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgDUlAOWF1yeGfDYthFi75ZCDSLvNVoCBkYMFJgk0BYdMeEEnRaEAEO9Z2-zHWw95oVXaFwPuez-p6HLipSBh6CgOiDcxgVZEOQix72Ys0i29wcMk3VxoUpzsAsclDDNejtRfvqGKjhXEv1lRXBIB01PQazdn0W8cF2lTBaVmOTySROoEUU5po2equTBw=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgDUlAOWF1yeGfDYthFi75ZCDSLvNVoCBkYMFJgk0BYdMeEEnRaEAEO9Z2-zHWw95oVXaFwPuez-p6HLipSBh6CgOiDcxgVZEOQix72Ys0i29wcMk3VxoUpzsAsclDDNejtRfvqGKjhXEv1lRXBIB01PQazdn0W8cF2lTBaVmOTySROoEUU5po2equTBw=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/arkadaslk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/arkadaslk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content