Kar Sevinci ile İlgili Kompozisyon

Kar ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ile sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Kar ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kar hakkında kısa ve uzun kompozisyonlar hazırlayıp her birine güzel başlıklar belirledik. Giriş gelişme sonuç bölümlerine uyarak kompozisyon kurallarına riayet ettik. Sizler de karla ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı oluşturabilir veya kar ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan sözler paylaşabilirsiniz. İyi okumalar.

 

kar ile ilgili kompozisyon
Kar Sevinci

KAR

     Kar, insanlar hele de çocuklar için bir doğa olayından çok daha fazlasıdır. İnsanlara mutluluk veren, onları bu kadar heyecanlandıran başka bir doğa olayı yoktur. Çoğu ilimizde yılda belki bir belki de sadece birkaç defa yağan kar, her yağdığında beraberinde mutluluğu da getirir.

     Çoğumuz yıl boyunca karın yağacağı günü heyecanla bekler, günleri sayarız. Kış başladığında sabırsızlanır, o muhteşem olayın bir an önce gerçekleşmesi için dua ederiz. Sonra bir sabah yatağımızdan uyanırız ki her yer bembeyaz. Tıpkı bir pamuk tarlası gibi. İşte, o an en mutlu insan biz oluruz. Bir an önce giyinip dışarı çıkmak için sabırsızlanırız. Çıktığımızda ise soğuk filan demeden doyasıya oynar, kardan adamlar yapar, kar topu savaşı yaparız. Kar, dünyanın tüm pisliğini, çöplerini örten bir örtü gibidir adeta. O varken, her yer tertemiz gibidir.

     Karın çocuklar için önemi çok büyüktür. Özellikle de kar yağışının pek olmadığı illerde kar yağdığında çocuklar kendilerini bir rüyada gibi hisseder. Yeni bir dünya ile tanışmış gibi olurlar. Umarım dünyamızdan kar yağışı hiç eksik olmaz.

-SON-

 

KAR SEVİNCİ

     Benim için karın çok ayrı bir önemi vardır. Onu çok severim. O yağdığında dünyanın en mutlu insanlarından biri olurum. İçim kıpır kıpır olur, yerimde duramam. Özellikle de akşamları yağmaya başladığında dışarı çıkmadan duramam. Bir sokak lambasının altında durup göğe doğru başımı kaldırır, onun yere usul usul inişini seyretmekten büyük haz alırım.

     Nedense kar bana bir rüyayı anımsatır. Her kar tanesi de birer melektir benim için. Ellerimi açar avuçlarıma konmasını beklerim. Konar ve çok kısa bir sürede erirler. Sonra bir başkası, sonra bir başkası. Saatlerce böyle dursam sıkılacağımı hiç sanmıyorum. Ama en güzeli de karın bir sürpriz gibi yağmasıdır. Hani gece yatağınıza gidersiniz. Karın yağacağı ile ilgili aklınızda hiçbir beklenti yoktur. Uyursunuz, sonra uyanırsınız. Perdeyi şöyle bir çeker dışarı bakmak istersiniz. O da ne? Her taraf bembeyaz. Çocuklar çoktan dışarı çıkıp oynamaya başlamış bile. Sonra heyecanla annenizi babanızı arasınız, sevincinizi paylaşmak için. Onlar da mutludur. Ya onlar da karın yağmasına mutlu oluyordur ya da sizin mutluluğunuza mutlu oluyorlardır. Derken en kalın elbiselerinizi giyinir, atkınızı, eldiveninizi takar kendinizi dışarı atarsınız. Arkadaşlarınızı görür görmez bir kar topu savaşı başlar. Sonra yorulur sakinleşirsiniz. En güzelinden ve en büyüğünden bir kardan adam yaparsınız. Yeterince oynadıktan sonra üşür ve ısınmak için kendinizi eve atarsınız. Ya sıcacık bir sobanın ya da peteğin başına gider ellerinizi ısıtmaya çalışırsınız. Sonrasında evde sıcak bir ekmek ve çay varsa tadına doyamazsınız.

     Kar bütün insanlara mutluluk getirir. Ancak ne yazık ki evsizlere, sokakta yaşayan insanlara değil. Belki bu nedenle bazen içimiz buruk bir şekilde yaşarız kar sevincini. Ancak ne olursa olsun, kar hepimizin en güzel rüyasıdır ve öyle kalmaya devam edecektir.

-SON-

 

Yukarıda kar ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi dile getiren yazılar yazdık. Peki, siz kar yağdığında neler hissediyorsunuz? Siz de yorum bölümünden kar ile ilgili kısa kompozisyonlar yazarak bizimle anında paylaşabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. "Kar bütün insanlara mutluluk getirir" demişsin. Bence kar her kese eşit mesafede yağsa da herkese eşit mesafede mutluluk getirmiyor. Makaleni tekrar okuyup düzeltmeler yapabilirsin .
    saygılar

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kar Sevinci ile İlgili Kompozisyon
Kar Sevinci ile İlgili Kompozisyon
Kar ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ile sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhChYB8_DtOds2c6HCptCcU3jIuK9JdozJA6qtVHfft1_07so_evnpGzc2IGdYUpqBoN6MbijfqepGwoDXRc99UhhaAtx2TNfw0JUFZo1faUS5EKg1_giZEzD2OLzxcm-2V1tcTLTvJ0V6v48fwA67hrA_IcgI0jqbm0z2-Hho3qJ4rxeWfBa-uEbwF=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhChYB8_DtOds2c6HCptCcU3jIuK9JdozJA6qtVHfft1_07so_evnpGzc2IGdYUpqBoN6MbijfqepGwoDXRc99UhhaAtx2TNfw0JUFZo1faUS5EKg1_giZEzD2OLzxcm-2V1tcTLTvJ0V6v48fwA67hrA_IcgI0jqbm0z2-Hho3qJ4rxeWfBa-uEbwF=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kar-sevinci-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/kar-sevinci-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content