Hayalimdeki Meslek ile İlgili Kompozisyon

Hayalimdeki meslek konulu kompozisyon çalışmalarını okuyabilirsiniz. Polis, doktor, öğretmen, bilim insanı olmak isteyenler...

Bu sayfada hayalinizdeki meslek ile ilgili kompozisyonlar oluşturduk. Doktor olmak istiyorum, öğretmen olmak istiyorum, polis olmak istiyorum, bilim insanı olmak istiyorum diyenler için uygun kompozisyonlar yazdık. Gelecekte ne olmak istiyorum sorusuna henüz bir cevap verememiş olanlar bu yazılardan faydalanabilir. Gelecekte olmak istediğiniz mesleği yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. Her kompozisyon için uygun bir başlık seçilmiştir ve tüm kompozisyonlar giriş gelişme sonuç halinde yazılmıştır.  Şimdi, gelecekte yani büyüyünce hangi mesleği yapmak istiyorsanız ilginize uygun kompozisyonları okumaya geçebiliriz.

 

hayalimdeki meslek kompozisyon
Hayalimdeki Meslek

DOKTOR OLMAK İSTİYORUM

     Ben doktor olmak istiyorum. Doktorluğun çok kutsal bir meslek olduğunu ve bana da uygun olduğunu düşünüyorum. İnsanları sağlığına kavuşturmak, onları iyileştirmek, hastalıklara karşı korumak çok güzel bir şey.

     Doktor olmak için şimdiden elimden geleni yapıyorum. Derslerimi asla aksatmıyorum. Doktor olmak için sayısal derslerden daha başarılı olmam gerektiği için Fen ve matematik derslerine daha çok ağırlık veriyorum. Doktor olduğumda insanlar için çok faydalı olacağıma inanıyorum. Doktor olduğumda kendimi sürekli geliştireceğim. Tıp alanındaki gelişmeleri hızlı bir şekilde takip etmek için İngilizce öğreneceğim. Hastalarımla daima ilgilenip, onları sağlık konusunda bilgilendireceğim. Başarılı bir cerrah olabilirim. Bu hedefime ulaşmak için tüm azmimle çalışıyor, çeşitli fedakarlıklarda bulunuyorum.

     Eğer doktor olursam, iyileştirdiğim her hasta için kendimle gurur duyacağım. Aynı zamanda sağlıklı ve sağlıksız şeyleri öğreneceğimden dolayı hem kendi sağlığımı hem de ailemin sağlığını korumuş olacağım. Aynı zamanda iyi bir kazanç elde edip rahat bir yaşam süreceğim.

-SON-

 

BEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM

     Ben, gelecekte öğretmen olmak istiyorum. Öğretmenin, insan yetiştirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm meslekleri düşündüğümde kendimi en çok öğretmenliğe yakın buluyorum. Kitap okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve öğrendiklerimi de başkaları ile paylaşmayı çok seviyorum.

     Öğretmenler de kendilerini geliştirmek için daima okurlar ve yeni şeyler öğrenirler. Öğrendikleri bilgilerle binlerce öğrenciye ışık tutarlar. Öğretmen maaşları çok yüksek değil, bunu biliyorum. Ama geçimimi sağlasam benim için yeterli. Maaşı iyi olmasa bile öğretmenlik mesleğinde mutlu ve başarılı olacağıma inanıyorum. Öğretmen olduğumda öğrencilerime her zaman iyi davranacağım. Onlarla konuşup dertlerini, sıkıntılarını dinleyeceğim. Sorunlarına çözümler üretmeye çalışacağım. Onları en iyi şekilde yetiştireceğim.

     Öğretmen olmak en büyük hayalim. Bu hayalimi gerçekleştirmek için derslerime çok dikkat ediyorum. Ödevlerimi aksatmıyorum ve öğretmenlerimi dikkatle dinliyorum. Bu şekilde çalışmaya devam edersem, hayalimin gerçekleşeceğine inanıyorum.

-SON-

 

BEN POLİS OLMAK İSTİYORUM

     Gelecekte hayalini kurduğum meslek polislik. Ben polis olmak istiyorum. Polis olarak insanları ve ülkemi her türlü kötülükten korumak istiyorum. Kötüleri cezalandırıp toplumdan uzaklaştırmak istiyorum.

     Polislik tam bana göre bir meslek. Polislikte başarılı olmak için fiziksel olarak da güçlü ve hızlı olmak gerekir. Zaten yeterince güçlü olduğumu düşünüyorum ancak bunun için sağlıklı beslenip sporumu da yapıyorum. Polis olursam çok mutlu olacağım. İşimi severek ve korkusuzca yapacağım. İnsanlara asla kötü davranmayacağım ama suçluları da yakalayıp adalete teslim edeceğim.

     Polis olmak için çok çalışmam gerekir. Polislikte spor dalları ile ilgili yetenek sınavları da yapıldığı için hem derslerime çalışıyor hem de sporumu yapıyorum. Umarım istediğim gibi bir polis olabilirim.

-SON-

 

BİLİM İNSANI OLMAK İSTİYORUM

     Ben gelecekte bilim insanı olmak istiyorum. Yeni icatlar, yeni buluşlar yaparak insanlara faydalı olmak istiyorum. Okumayı, araştırmayı, deneyler yapmayı çok sevdiğim için bu mesleğin bana uygun olduğunu düşünüyorum.

     Bilim insanı olmak için öncelikle kendime bir alan belirlemeli ve bu alan ile ilgili bir üniversite okumalıyım. Bu alan fizik, kimya, biyoloji, astronomi veya benzer bir alan olabilir. Bütün bu alanlara ilgi duyuyorum. Bilime karşı büyük merakım var. Evde de bilim ile ilgili dergiler ve kitaplar okuyarak kendimi şimdiden geliştiriyorum. Bilim insanı olmak kolay bir şey değil. Bunun için çok çalışmam gerekiyor. Bunun bilincinde olduğum için okulumu çok önemsiyor, derslerimi çok çalışıyorum.

     Bilim insanı olduğumda tüm dünya için çok faydalı olan bir şeyler icat etmeyi hayal ediyorum. Belki de adımı tarihe yazdıracağım. Böylece tüm insanlar beni tanıyacak ve bana teşekkür edecekler. Umarım hayalim gerçek olur.

-SON-

 

Hayalimdeki meslekle ilgili çeşitli kompozisyonlar yazdık. Gelecekte olmak istediğiniz meslek ile ilgili düşüncelerinizi sizler de yorum bölümünden yazın lütfen. Neden doktor olmak istiyorum sorusuna cevap verebilirsiniz veya gelecekte hangi mesleği yapmak istiyorsanız o mesleği neden yapmak istediğinizi anlatabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 37
  1. rica etsem ressamıda yaparmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gardaş orda ogretmen diye yazmış ama ne öğretmeni olduğunu yazmamış onu resim öğretmeni gibi değiştirerek yap benim hayalim resim öğretmenliği ve ben öyle yazdim

      Sil
    2. çok güzel ben polisi yazdım ben dadayda oturuyorum

      Sil
  2. Lan yarrü hani kompozisyon lan ödev var ödev

    YanıtlaSil
  3. ben savcı olmak istiyorum ile ilgili yzaı

    YanıtlaSil
  4. hemşirede yazın lütfennnnnn

    YanıtlaSil

  5. N9jmudlgktjbfbtv4sgjfyvf2fftcra2xgcgcragcsrvrsyftdwubaundsabubsan5gaxife

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim çok faydalıydı.

    YanıtlaSil
  7. Yarınlara ışık tutan biri

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Hayalimdeki Meslek ile İlgili Kompozisyon
Hayalimdeki Meslek ile İlgili Kompozisyon
Hayalimdeki meslek konulu kompozisyon çalışmalarını okuyabilirsiniz. Polis, doktor, öğretmen, bilim insanı olmak isteyenler...
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiJMjbDbnFfM_-7MvGZPLUIkr7USlHMH9UYbdnxlE40nwHvmpzBqIqLoAFF-_ANm2k404-VoqTQ9RyGG03m-XJGiLRhbQG9GLkm1WhZlAgd1vtBVCqCu2YcS0p4xcq-8b23Ug8SdKo43B7u6W16hPHRvzqp4g1mXN5EyBsYVIu4lqqdOtHJzyiU1blX=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiJMjbDbnFfM_-7MvGZPLUIkr7USlHMH9UYbdnxlE40nwHvmpzBqIqLoAFF-_ANm2k404-VoqTQ9RyGG03m-XJGiLRhbQG9GLkm1WhZlAgd1vtBVCqCu2YcS0p4xcq-8b23Ug8SdKo43B7u6W16hPHRvzqp4g1mXN5EyBsYVIu4lqqdOtHJzyiU1blX=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/hayalimdeki-meslek-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/hayalimdeki-meslek-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content